Sjuka människor..

Människor kan vara sjuka på olika sätt.
Man kan vara som min vän Linéa som på ca 5 minuter har skickat 4 snuskiga sms till mig.. *ler*
eller som människor som måste ha medicin för att bli bättre.
Lineá var bara en bonus i detta inlägg som egentligen skulle handla om antideprisiva små piller.

Efter lunchen idag började vi prata om vad många människor det är som går på olika tabletter pga psykiska känslor, sjukdomar, vad man nu vill kalla dom.
Jag känner fler och fler människor som har en ostabil psykisk hälsa och vist gör helt rätt i att äta medicin som hjälper dem med att få en balans i deras liv.
Men jag tycker att fler och fler söker sig till tabletternas värld för att slippa ta itu med sina egna problem.
Människor som söker hjälp för att de är så ledsen när pojk/flickvännen lämnat dem och liknande händelser.
Mäh?!! (som jag brukar säga) Är det inte något som är fel då?
Ska man inte behöva klara av en separation i dagens läge utan tabletter?! Ska man komma undan lidandet och allt skit som i slutenden gör en till en starkare människa?

Jag tycker det är bra att folk som mår riktigt dåligt söker hjälp men jag tycker att det har blivit för lätt att få en tablett för minsta lilla. Jag behövde inga lugnande tabletter när jag separerade, men jag skulle behövt dem under vissa perioder medans jag levde i det förhållande jag hade innan separationen. :)

Kommentarer
Postat av: !

Kriser kommer vi att gå igenom hela livet, skilsmässor, nära och kära som lämnar oss på olika sätt och alla går vi igenom dom fyra stegen i krishanteringen. Det är livet! TYVÄRR

2008-09-11 @ 16:58:56
Postat av: Anonym

Psykiska kriser kan uppstå vid stora omskakande moment i en persons liv som t.ex. dödsfall av en familjemedlem eller vän, att man blir utsatt för ett brott eller om man går igenom en skilsmässa.



För att komma ut ur en psykisk kris så menar psykologer enligt den psykodynamiska modellen att man måste gå igenom fyra faser. Dock är det inte nödvändigt enligt andra psykologiska modeller, men igen beror det på den enskildas upplevelse av den utlösande faktorn. Den inledande fasen kallas för chockfasen. Den kännetecknas av upprördhet och förtvivlan. Den drabbade kan också regridera till ett barnsligt beteende. Den drabbade förnekar också ofta det som har skett.



Under den andra fasen kallad reaktionsfasen tar den drabbade till sig det som har skett. Man sörjer djupt och drabbas av kroppsliga symptom, sover dåligt och tappar aptiten. Denna fas kan lätt leda till missbruk av alkohol eller tabletter.



Den tredje fasen kallas för bearbetningsfasen. Under denna fas börjar man att se realistiskt på det som har skett. Har någon dött till exempel börjar man inse att människan hade brister och inte var lika perfekt som man hade idoliserat denne innan. Under denna tid är stöd från vänner och familj ovärderligt då den drabbade ofta behöver någon att prata med.



Efter ungefär ett år inträder den fjärde och sista fasen kallad nyorienteringsfasen. Man återfår förmågan att glädjas över vad livet har att ge, utan att man har glömt bort det som har skett. Det kan alltid återkomma som ett smärtsamt minne senare i livet.

2008-09-11 @ 17:05:42
Postat av: Anneiie

Kan bara hålla med. Folk idag vågar inte ta tag i sina egna liv o göra något år skiten.

Det är för lätt att få piller som hjälper ett tag, men sen då??



Ser livet som en stege.... Antingen väljer du att klättra upp eller så klättrar du ner i skiten...

2008-09-11 @ 18:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0