Grannar

Idag har jag suttit och läst på argalappen.se. Skrattat massor men samtidigt funderat lite på mina egna grannar.

Tidigare i vårt hus hade vi 2 elefanter på våningen ovanför, 2 högljudda elefanter som ofta var oense. Elefanterna ägde även en liten svart dammtuss som skällde så fort han blev ensam. Dom kanske borde ensamhetstränat hunden lite innan dom lämnade honom i flera timmar. Ymisen kan också skälla till ibland men då är det någon okänd i trapphuset eller att vi slamsar inne. Denna lilla svarta dammtuss tyckte även om att urinera i trapphuset. FY FAN! Visst att man glömmer bajspåse ibland när man går ut med hunden, det gör även vi men då får man plocka upp det vid senare tillfälle, men låta hunden kissa i trapphuset utan att känna en skyldighet att torka upp de. Dessutom utnyttjade de våran motorvärmare trots påtryckningar från hyresvärden i flera månader. Tack gode gud för att dom har flyttat!!

Våra grannar idag består av en trevlig grabb tvärs ovanför oss. Han hälsar trevligt i trapphuset och verkar enormt go och snäll.

Ovanför oss har vi ett nyinflyttat par som även dom verkar enormt trevliga. Tror dom är i vår ålder och hon har nog det tuffaste namn jag hört. (Tänker inte skriva ut det här, men det påminner mig om filmen Saltkråkan)
Dom hörs ibland men inte mer än någon annan. Det får man räkna med när man bor i lägenhet.

Granne med oss bor ett par vi sällan träffar, men när vi väl träffar herrn i den lägenheten blir det alltid att man stannar och pratar lite. En av få det känns helt normalt att stå och dösurra med.

Under oss bor en barnfamilj. Dom hörs en del i både trapphus och lägenhet men troligtvis inte mer än våra barn. Alla barn hörs till och från och det stör jag mig inte på. Även föräldrarna hörs ibland, men det vet jag att jag och Mogge gör med när man blir tokig på barnen för 10 gånger på dagen. Gillar dom!

Granne med dom bor en familj med en "bebis". Bebisen har nog blivit ganska stor nu men jag minns vad jag älskade att höra bebisen när den var liten. Trots att jag kunde vakna på nätterna och ibland höra bebisens gråt så vet jag ju vad underbart det är att ha en bebis och då stör mig inte så mycket på ljudet. Ger mig mest längtan efter en till :)

Grannen vägg i vägg med oss i andra trapphuset har nog flyttat för där har det blivit knäpptyst. Övriga grannar i det huset träffar man endast ute eller i tvättstugan.
Jag tycker helt enkelt att vi bor i en bra hus med trevliga grannar. Jag tror inte det är någon som går och tittar snett på varandra, mer än när man någon gång glömmer att man har tvätt i tvättstugan trots att tiden är slut och det händer alla någon gång. Jag brukar plocka ner den tvätt dom hänger i torkrummet och hinner jag kan jag va så pass snäll att jag viker den också.

GODA GRANNAR!!


Kommentarer
Postat av: Nanna

tack snälla för dina rörande ord, du anar inte vad de betyder <3

2010-04-13 @ 12:10:30
URL: http://youcanrunbutyoucanthide.blogg.se/
Postat av: Nanna

Jag har bott där, bor numera några mil därifrån. kram

2010-04-13 @ 17:47:54
URL: http://youcanrunbutyoucanthide.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0