Kinesiskt horoskop?

image532

Enligt de kinesiska horoskopet är jag en APA? Född i apans tecken.
Enligt horoskopet skall min personlighet innefatta det som fäljer:





Apan är mycket klok, högaktar kunskap och har förmåga att till synes utan minsta besvär resonera sig fram till lösningar på också de mest komplexa problem.  Tar inte till svärdet för att nå sina mål, utan använder sig i stället av sin logik, sin intelligens och sin intuition, som verkar säga apan när tillfället är det rätta att handla. Den i högsta grad charmiga och fyndiga Apan är fåfäng som få. Apan har alla möjligheter att nå den absoluta toppen inom vilket yrke han än väljer. Och skulle Apan ha en grundsten på vilken alla hans företag är byggda, kommer orden vett och visdom att vara ingraverade där.
Klok, högaktar kunskap och bra på att lösa saker? Jag tackar och tar imot.
Fåfäng? Ja lite fåfäng är jag nog men jag trivs rätt bra i min (S´s) stora traktortröja och ett par slitna jeans med massa hål i.

Apan är också i högsta grad en siffermänniska och hans matematiska geni lämpar sig väl inom så skilda områden som handel, vetenskap, arkitektur och musik. Men det som mest bidrar till att Apan står människan nära är ändå hans sinne för humor. Hans slagfärdighet är varken sarkastisk eller burdus, oanständig eller cynisk, utan ren och bubblande.
Jag är aldrig sarkastisk. Vem tror på det här egentligen?
Jag lever på sarkasm och ironi, det klär mig inte men det håller mig ung. STILL KICKI`N!

Hans varumärke är ofta fula knep och framgång hans enda mål. Och om Apan har ett verktyg så är det bedrägeri, något han använder på samma sätt som en mekaniker använder en skiftnyckel.
Kanske borde byta yrke? HAHA!

Apan är världens besserwisser. Ett ordkrig med en Apa leder dig ingenstans. Nej, bjud honom i stället på sött vin och en jätteportion chokladkaka med kolaglasyr och vänta se'n tills han är för drucken och fet för att orka slåss.
Ge mig choklad och jag är din för evigt!

Kombinationen av ett skarpt intellekt, opportunism och sparsamhet borgar för Apans givna kandidatur bland högskattebetalarna. Ja, Apan kan verkligen konsten att lägga skatter på hög och det med så'n stil och elegans att det alltid skapar rubriker. Och Apor specialiserar sig sällan utan föredrar att variera sina talanger så mycket som möjligt. Kanske får de ihop sin första miljon sent i livet eller också kan det ske redan medan de är tonåringar.
Ja, när skall min första miljon inkasseras? Inte på det här företaget iallafall.
Tror Mojjo får försörja sin mor när hon blir äldre.

Ingen annan har ett tillnärmelsevis lika fantastiskt superminne som Apan.
Sanningen är att Apans minne är hans andra natur, och dessutom är han samma godhjärtade, leende, skrattande och skämtsamma person mot varje människa han träffar. Det spelar ingen roll vem det är - taxichauffören eller äldste vännen, främling eller släkting - alla är de en och densamma för Apan i dennes sökande efter trygghet.
Men vad är det jag har sagt? 7331040 000990.. jag kommer ju ihåg allt onödigt!

Apan är också kunskapstörstande som få. Oavsett om det är något reklamskräp som just dunsat in genom brevlådan eller den senaste kritikerbelönade romanen, läser Apan det skrivna med stor entusiasm och ofta utan så mycket som en vink om vad han tyckte. För Apan är kunskap helt enkelt något att lagra för eventuellt framtida behov.
Stämmer bra, har ett otroligt behov av att lära mig nya saker, skit samma om det är nått nytt på jobbet eller bara om någon ny produkt på första sidan av Silvans reklamblad.

Inom handel, humaniora och vetenskapligt arbete utgör Apan en formidabel motståndare, tack vare sin kombination av minnesgodhet och ett tillmötesgående uppträdande, tillsammans med en outsläcklig lust för nya erfarenheter.
Ja jag jobbar ju som säljare så..

Det som en Apa har att erbjuda ter sig ofta en smula ytligt. Men hur ytliga hans kunskaper än kan tyckas vara, är de lika fullt mycket omfattande. Och oavsett källan håller hans historier oss fångna. Ingen kan berätta en historia bättre än en Apa och inte heller krydda den med mer charm och spiritualitet. Och det kan inte nog påpekas vilket fantastiskt sinne för humor som Apan har, det som får honom att både råka in i och klara sig ut ur alla knipor. Det saknas inte heller tillfällen i Apans vilda liv när det är mycket nära ögat att han råkar ut för något obehagligt.
Jag är sämst i hela världen på att återberätta historier! Vem har hittat på det här?
Men jag lyckas alltid hamna i knepiga och underliga situationer, det stämmer.

Eftersom Apor måste pröva på allt och, om de får chansen, dessutom allt på en gång, är de mycket förtjusta i att resa. I resandet ligger löftet om ständigt nya och allt underbarare äventyr. Detta gäller inte minst för unga Apor, vilka är i majoritet bland liftare och tågluffare.
Så sant, så sant!

Men om det nu kan verka som om Apor har det bättre förspänt än de flesta är kanske också det en följd av deras list. För också Apan har sina problem. Så finner hon,trots sin slughet och sitt skarpsinne, föga nöje i kärleken. För många innebär kärleken samtidigt ett hot, men så inte för Apan. I stället tar hon mycket lätt på kärleken, som om det rörde sig om vilket annat spel som helst där han eller hon sitter inne med alla essen. Även om Apan säkert försöker att slå sig till ro, kommer ändå ett ständigt närvarande behovet av att pröva något nytt att stjälpa alla goda föresatser. Inget kan någonsin tillfredsställa Apan helt, därför att han i själva verket inte vill bli tillfredsställd. Den böjelse som inte minst kvinnliga Apor har för tillfälliga förbindelser, kan leda dem bort från den smala vägen - och om de inte är försiktiga också ut på gatan.
Sant på sätt och vis. Jag har otroligt svårt att bli riktigt kär och älska någon.
Men finner jag rätt människa att dela mitt liv med satsar jag på det till 100% trots att det kan såra och skada mig ibland.

Trots alla överdrifter och trots sitt habegär, är Apan en stor människovän som helhjärtat gläder sig åt dina framgångar och verkligen beklagar dina misslyckanden. Apan älskar verkligen att göra någon glad och är alltid lika omtänksam.
Det gör jag verkligen! Jag mår otroligt bra när det går bra för mina nära och kära.
Lever mig in i andras lycka och olycka.

Apkvinnor har ofta ljus och ömtålig hy. De har lätt för att bli röda i ansiktet och lider inte sällan av smärre hudproblem. De klär sig nästan uteslutande för att göra intryck och ägnar massor av tid åt sitt underbara hår - de försöker få dig att tro att det växer så vackert på naturlig väg. Men även om de klär sig för att få dig att helt tappa andan, så gör de det med smak.
HAHA VA?!  Ja jag har ljus hy.. SANT!  Men resten stämde föga.
Har någon sett mig och min garderob?! Jag ser ut som jag gör och klär mig i det jag trivs i.

Apans barndom är orolig och hans ungdomliga blandning av slughet och överlägsenhetskänsla, får honom ständigt på kollisionskurs med vuxenvärlden. Men under livets mittperiod blir Apan tuffare och mer beredd att ta emot några verkligt hårda slag som drabbar honom. Han kommer utan tvivel att göra sig ett namn, men hans hemliv blir sällan så stabilt som det borde, och många är de som försöker konkurrera ut honom med hans egna metoder. Ålderdomen däremot blir lugnare för Apan, men hans kunskapstörst och längtan efter nya upplevelser hänger i, hur gammal han än blir. Men kineserna varnar för att alla Apor riskerar att dö plötsligt och långt hemifrån. Så se upp Apor!
Lever inte alla människor så där? Men om jag skall dö plötsligt och långe hemifrån, låt mig då dö lycklig också. Då är det helt OK.. och jag vill bli hemfraktad och begravd på skogskyrkogården "hemma".
(Snabbt testamente.. *ler*)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0