En skitsemester??

Igårmorse satte vi oss i bilen och åkte mot Mora, eller rättare sagt Tomteland. Vi hade planerat att spendera en heldag med tomtar och troll. På vägen ner roade vi oss med film i bilen, göra fula grimager, kramas, pussas och njuta av utsikten på diverse ställen under vägen.



Väl framme hittade vi ett litet troll hängandes i en gren, skrämmande lik Mogge. En ljuvlig prinsessa och en något skrämmande häxa som senare visade sig vara ganska snäll.
Denna häxa fanns livs levande inne i parken och spekulerade om Mogge levde med en riktig häxa hemma.
Mitt svar blev snabbt JA medans Mogge avfärdade den tanken snabbt. (TACK ÄLSKLING)



Längre in i parken lyssnade vi hur trollen hackade i gruvan och hur tomtarna sjöng sina små tomtesånger. Vi såg riktiga tomten, rodde båt, höll även på att välta båten pga 3 busiga barn, åkte häst och vagn och testade att sitta i tomtens släda.



Strax efter att vi åkt häst och vagn gick Mogge ut och kikade till Ymisen. Ymisen mådde bra men det gjorde inte "knut", bilen. Någon hade försökt gjort inbrott i bilen och krossat bakrutan på förarsidan. Ymisen verkar ha gjort ett bra jobb eftersom alla våga saker låg kvar, min väska, cdspelarna, gps:en mm.
Vi lagade rutan så gott vi kunde och började rulla hemåt.
När vi kom till Mora hade vi pratat lite och bestämde oss för att stanna på marknaden och tivolit. Ungarna busade och åkte karusell sedan åt vi lunch vid sjön. Blev även en massa bus.







Efter en massa lek och stoj åkte vi vidare hemåt. Kom till Furudal när Ymisen bajsade ner sig. Tänkte inte på hur stressande inbrottet kanske hade varit för honom. Det blev in på macken för att köpa lite svamp och rengöringsmedel sedan parkerade vi på Furudals båtklubb för lite bad. Mojjo sov dock.






Vid det här laget kan man tro att vår lilla semestertripp var förstörd men vi skrattade och hade skoj hela vägen. Visst att barnen tjaffsade lite i baksätet men inte så mycket som vi trodde. Innan vi åkte hela vägen hem stannade vi i Edsbyn så ungarna fick klättra i den enorma stolen och spela bandy men den stora bandyklubban.
Helt otroligt att de gick så bra med barnen trots att de inte såg något i bilen pga deras heliumballonger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0