Folkrace i Östersund



Helgen har spenderats i Östersund med familjen Bergström och alla dess bihang. En helt underbar helg trots allt vatten som fallit över oss.

Under fredagskvällen droppade vi in en efter en till det som senaste skulle bli en leråker strax utanför grindarna till banan vid Motorstadion. Syskonen var laddade och reagerade rätt olika på nervositeten.
Min Mållgan blir småirriterad när det närmar sig tävling men höll konstigt nog humöret uppe ända tills innan start på lördagsmorgonen. Hans bror blev tyligen lite galnare än vanligt och hans syster blir mest fokuserad.
Lite mat och mys i förtältet till husvagnen fick avsluta kvällen innan vi alla kröps till kojs på olika ställen i stan.

Vaknade tidigt på lördagsmorgonen, spänd inför dagens tävling.
Mötte upp resten av gänget vid 8 för en behövlig frukost i duggregnet. Skulle vi klara oss, skulle solen kanske kika fram?
ICKE!!
Efter frukost började "gyttjebrottarna" göra sig iordning och Syster B var först ut. Hon puttrade snällt runt banan och kom sist. Nu efteråt vill jag väl påstå att hon kände av föret för det var minsann inge puttrande senare under helgen.
Sedan var det Mållgans tur och han kom bara upp på startplattan innan en säkring åkte. Dags att skruva redan nu.
Nu fanns hoppet hos Bror B. Tyvärr blev det krasch i första kurvan och skruvning även för honom.
Det bådade inte gott..

De fick igång båda vrålåken och de närmaste heaten gick OK, allt från sista till 3:dje plats.
Ju mer det regnade desto bättre körde dom kontigt nog. Eftermiddagen/kvällen bestod av att skruva bil för att få dem fit for fight till söndagens heat. Mållgans säkring brann fast och det blev fläktbyte innan vi lämnade gyttjan för att åka till stan och sova.

På söndagen gällde det. Syskonen måste ha peppat sig under natten för trots att det ösregnade var de alla på gott humör. En stund....
De visade sig att lördagens lagning på Syster B och Bror Bs bil inte höll. Insugspackning söktes med lykta och ljus och tillslut fann dom en. Under denna väntan hann Syster B kasta saker och svära i hela 5 minuter innan hon sken som en sol (tur att vi hade nån sol, för inte va den på himlen iallafall) och såg fram emot sista kvalheatet.
Grabbarna gick det helt OK för. Det märks att det är tuffare konkurens i herrheaten. Men dom såg ut som 2 skitgrisar när som glidit runt banan under heaten.

Sist men abslut inte minst visade det sig att Syster B gått till C-final och där visade hon var skåpet (läs bilen) skulle stå.
PÅ PRISPALLEN!!
Hon slutade 2:a i C-final med ett stolt gäng bakom sig när hon klev upp på pallen.
Trots regn, trasiga bilar, mycket skruvande och trötta och ledsna barn lämnade vi alla Östersund med ett leende på läpparna för Syster B´s 2:a-plats.

GRATTIS!!























Kommentarer
Postat av: EFA

Kolla in mitt vrål åk på FB.

Bilder som lovat

2009-06-15 @ 22:32:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0