De där med VAB

En sak som jag inte förstår med vårt samhälle är hur det är tänk att man skall ha barn och jobba skift.
Jag har världens underbaraste dagis som gått med på att öppna dagis innan klockan 6 för min skull annars hade jag varit tvungen att söka nattdagis på andra sidan stan för att kunna börja jobba när jag skall.
Det gäller ca 30 minuter, 6 dagar i månaden på morgonen.

Men nu till nästa problem med att jobba skift. Jag och Mogge arbetar ju både på detta sätt och oftast, nästan alltid ställer Alex upp och tar hand om Mojjo när vi jobbar obekväma tider. tex som denna vecka då Mojjo får somna hos Alex på kvällen och jag hämtar ett sovande barn när jag slutar. Kanske inte det mest optimala men det fungerar då det är så sällan och när vi får sova ut dagen efter.
Men i går, söndag, krockade allt. Jag och mogge jobbade kväll och även Alex. Hur gör man då?
Jag trodde det var så enkelt att Mogge kunde VAB:a med Mojjo, men ICKE.
Pratade med försäkringskassan och så var det inte, har man ingen barnvakt så får man ta ut ledighet eller semester. Hoppsan?

Ibland känns det som om man bara ska få skaffa barn om man har ett 7-16 jobb. Jag är defenetivt inte en optimal mamma i såfall. Jag har ju alltid konstiga tider men vi löser det med dagis, Alex eller att jag eller Mogge kan vara hemma. Och Mojjo verkar ju vara ett harmoniskt barn ändå. Men varför finns det ingen lösning på mina tidigare söndagsproblem?

Från och med Oktober försvann detta problem eftersom Mogge bytte arbetstider men jag kan tänka mig att andra har liknande problem, hur löser ni de?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0