Snarkande barn

Vår Julia snarkar hur hon än ligger, på sidan, rygg och på mage.
Inatt kom Mojjo in till oss gråtandes för att hon hade vaknat och kunde inte somna om för att Julia snarkade.
Vi har bestämt oss för att kolla upp detta, kanske kan det finnas en anledning till varför det stackars flickebarnet snarkar så hon väcker halva huset :)

Idag läste jag bla i aftonbladet hur man ska bli snarkfri, men jag tror inget är aktuellt för tösen.

1. Gå ner i vikt om du lider av övervikt. Att väga för mycket är inte bara ohälsosamt, det påverkar och stör även dina luftgångar.
2. Skippa alkohol innan läggdags. Alkohol gör att luftgångarna slappnar av vilket i sin tur leder till snarkning. Drick alkholhaltifga drycker senast fyra timmar innan du går och lägger.
3. Sov inte på rygg. Att ligga på rygg när du sover ökar ditt snarkande eftersom din kropp slappnar av vilket trycker på halsen och blockerar luftvägen. Om du inte kan sova annat än på rygg, lägg en tennisboll i en strumpa. Sätt fast strumpan bak i nacken på din pyamas. Varje gång du rullar till ryggläge, kommer du märka hur oskönt det är att ha en boll i nacken så då rullar du tillbaka på sidan eller magen igen. Hård övning ger färdighet.
4. Sluta röka. Det är inte bara för sömnens skull du ska lägga ner rökandet, utan för hela din kropp och hälsas bästa. Rökning täpper till i näsa och lungor vilket kan leda till snarkning.
5. Undvik andras rök. Att vara passiv rökare påverkar snarkandet på exakt samma sätt som om det var du själv som höll i cigaretten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0