Mitt Göteborg

Följer letandet efter de 2 "ungdomar" som försvunnit i Göteborg. Elin och Rasmus.
Polisen tror inte att dessa två försvinnanden har något samband, isåfall är det väldigt otäckt tycker jag.
Jag måste erkänna att ingen av dessa delar av Hisingen är inte mina favoriter.

Jag minns en natt när jag var ute och gick med Rotax och gick ner mot Hjalmar Brantingsplatsen då 2 mörkhyade män började följa efter mig. Men när dom kom för nära vänder sig min lilla hund, även han ca 55-60 kg och visar sitt missnöje med att någon följer efter hans matte och dessa 2 herrar väljer att vända. Vad hade hänt om inte Rotax varit med?!

Under den här tiden bodde jag vid Eriksberg som skall vara det fina Hisingen precis som Torslanda, och JA, jag kände mig trygg i min del av stan även på nätterna men så fort man kom nån kilometer från hemmet började de "skumma" kvarteren. Men jag har även bott på vårvädersgatan och där tittade man sig över axeln en extra gång när man gick ut när det var mörkt. Glad att jag hade hundar även då, helst min dåvarande sambos tjänstehund :)
Det var där jag bodde när jag skaffade Ymot för 8 år sedan.

Min syn på Hisingen kommer nog dock mest från mitt som väktare. Mina områden på den tiden var just Hisingen och norra Göteborg, dvs Angered och Kortedala. Man ser mycket när man är i dessa områden och jobbar, mer än vad man vill se. Men i jobbet känner man sig lite tryggare, man har en utrustning som säkrar sin trygghet lite. Man kan lätt få kontakt med centralen eller kollegor. Det är inte lika lätt när man är ensam ute på kvällen med bara en telefon i fickan.

Telefontillverkarna kanske skulle satsa mer på en överfallsknapp på telefonen och positionering. Detta finns ju redan på vissa modeller, dock inte de vi vanligtvis köper i varuhusen.
Tycker det är hemskt att man inte ska känna sig trygg på sin egen gata.

Kom nu inte och gapa om SD för detta problem har funnits länge och det är inte bara invandrare som mördar, våldtar och rövar bort människor, kolla i våra fängelser. Tyvärr har nog inte färgen på vår hud något med våra handlingar att göra, möjligtvis vår bakgrund och fel sådan kan vem som helst ha. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0