Fredagsmys?

Jag och Lillefot spenderade kvällen på akuten. Lillefot blev så pass dålig så vi fick åka in och ta lite prover.

När vi kom in på akuten möttes vi av en storvvuxen kvinna som visade oss vårt undersökningsrum, hon vägde Lillefot, strax över 4400g, syretestade honom 97/116 och sedan försökte hon lyssna på andetagen men Lillefot var inte så medgörlig just då så det gick inte så bra.

Barnläkaren kom in och gjorde liknande kontroller, samt kollade upp andetagen, mellan 75-85 andetag i minuten, vi var vissa gånger över 90 och det är tydligen inte så bra då bebisar skall ligga kring 60 slag/min.
Hon berättade att vi skulle kontrollera detta under den närmaste tiden, ta sänkan och även låta Lillebus andas in koksalt.

Nästa sköteska kom in med en tub som hon kopplade till väggen. Ur den kom till synes rök som Lillebus andades in, detta upprepades efter 15 minuter för att han skulle få lättare att andas. Det var tydligen koksaltlösning.
Detta hjälpte föga.

Nästa steg var sänkan som inte visade någonting, värdet var bra.
Så efter ytterligare kontroller, temp, syre, andning så konstaterade barnläkaren att de inte var någon lunginflammation ännu utan troligten bara en vanlig förkylning med mycket slem i luftrören. Blev ordinerad näsdroppar, koksalt och alvedon sedan fick vi åka hem.
Om det försämras ska vi åka raka vägen in igen. Små barn kan bli sjuka väldigt snabbt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0