Besök av BVC-tanten.

Idag är Lillefot 16 dagar och vi har haft besök av Tant BVC. Hon tittade lite på honom och konstaterade att han hade väldigt fin hy för att vara nyfödd. VA? Mojjo var slät som en bebisrumpa, Lillefot har lite hormonprickar och flagnar lite på händerna. Men Tant BVC sa att de va väldigt lite.

Hon vägde även vårt lilla bus och han vägde 4520, eller vågen pendlade mellan 4510g och 4520g.
Det är alltid lika roligt när någon väger honom för alla påpekar att han inte gått ner som de flesta barn gör, Lillefot bara ökar. Han ligger strax över mitt och Mogges medel enligt Tant BVC.
Nyfödd    - 3834g
5 dagar   - 3905g
13 dagar - 4400g
16 dagar - 4520g

Vi fick lite info om diverse saker, så som mat, alkohol, sjukdomar, amning mm. Så nu finns det en massa att läsa när man har tråkigt på tex toaletten :)

Nu ska jag försöka få Mojjo att inse att hon ska sova och inte ligga och busa. Hon får sova på en tältsäng i vardagrummet så jag har koll på henne inatt då hon har fått en hosta som gör att hon tappar andan till och från. Hon hostar så hon kiknar och då vill jag kunna vara där då hon får lite panik när hon inte får åt sig luften.

Så ska jag förflytta en sovande Lillefot från soffan till sängen och hoppas att han fortsätter sova. Tog en stund att få honom lugn då hans mage krånglat lite nu när han är förkyld.

Men gonatt då :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0