Svärmning

Idag svärmade bina. Det var en enormt upplevelse att se.
Mogge var så tuff att han drog på dig en skyddsdräckt och följde med Sten till trädet för att skrapa ner bina i hinken och flytta tillbaka dom till kupan.
Dessa kort är fotade med mobilkameran som Mogge tog med sig.






TACK!

GS om Tappat sugen lite..:

Ser ut som ni har haft en riktigt trevlig och rolig midsommar.
Blogga på och skit i vad denna person tycker är mitt råd till dej. Det finns läsare som gillar ditt liv också.

//G



Vilken underbar kommentar och så behövd :)

Tappat sugen lite..

Blogglusten försvann lite när jag skrev att jag funderade på att låsa den. De känns inte så kul att skriva då.
Jag vill inte dölja mitt liv bara för att någon stackare någonstans sitter och stör sig på det.

Jag älskar mitt liv och mina barn, min karl, hans barn.. ja allt. Livet leker ju.


Igår firade vi iallafall midsommar hos Mogges föräldrar tillsammans med hans syskon med respektive familjer. Massor med barn med andra ord. Gos med både Spöket och Lille-K. MYSIGT!
Mojjo och Lillefot verkade båda vara rätt nöjda med dagen som gått. Lillefot blev bortskämd med massor av gos både av farfar och svägerska och Mojjo fick äta massor av glass, rida häst och busa massor. Somnade gott när vi kom hem.

Dansade runt midsommarstången gjorde vi på Galtström där vi även åt lunch på restaurangen och ungarna lekte i den "gamla" lekparken. Tyvärr missade vi ångloket denna gång, men de kommer fler turer dit ut.

Idag åkt vi till Mogges föräldrar igen och åt rester från gårdagen, tittade på Småstadsliv och vilade lite i soffan. Lillefot sov hos sin far så jag fick kramas lite extra med Mojjo idag. De gillar jag :) Blir lite för lite av mamma-Mojjo gos enligt mig. Hon är inte lika knäig och gossjuk nu. "Stora damen".

Hästridning

Dans runt stången

En aningen nyvaken och butter Lillefot

2 av dagens tårtor



Mor - barndag

Häromdagen fickb Mojjo bestämma vad vi skulle göra. Bara hon, jag och Lillefot. Hon ville åka på fiket och fika, åka buss och gå på stan och äta glass, så de gjorde vi :)


Bloggar som vanligt en stund till

Jag kommer fortsätta blogga medan jag funderar på hur jag ska göra. Blev väldigt glad av GS kommentar då jag vet att denna människa följt min blogg länge. Kul att du är kvar :)

Idag står simskolan först på agendan. Idag ska även Mogge (semesterfiraren) följa med och titta på barnen. De ska bli så skönt att spendera massa tid tillsammans under dessa semesterveckor innan vi börjar jobba båda 2. Då blir de inte mycket tid tillsammans på den första tiden. Jag jobbar när han är hemma och tvärt om. Jag kommer jobba 50% i höst.

Men innan dess ska vi på semester, vi ska mysa hemma, åka på utflyter, bada  och bara njuta av familjelivet.
MYS!

SKRYT!!

Mitt barn kan simma :)
Idag simmade Mojjo själv på simskolan. Inte så långt men ändå.
Ryggsim är inga problem för henne utan det har varit att hålla huvudet ovanför vattnet som varit problemet vid bröstsim. Idag fixade hon det så med lite mer övning så simmar hon nog galant. Och det är ju faktiskt 3 dagar kvar på simskolan och sedan får vi öva själva.

STOLT MAMMA IDAG :)

OJ!

Trodde inte så många av mina vänner läste min blogg och det gör mig glad att se kommentarerna från er.
Orsaken till att jag skriver blogg är att jag vill dokumentera för mig själv vad som händer i mitt, mina barns och min familjs liv. Så enkelt med en blogg som jag når från hela världen.

Här kan jag även skryta om mina underbara barn utan vara typiskt svensk och blyg. Jag älskar mina barn och i mina ögon är dom de bästa som finns.

Men detta blir även ett sett för andra att dömma mig. Dessa är alltid människor som inte känner mig eller min familj. Därför vill jag låsa den.

Men tack för att ni finns från norr till söder :)

Låsa bloggen?

Jag funderar på att låsa min blogg så jag kan skriva det jag vill utan att folk försöker läsa mellan raderna och missuppfatta allt. Jag skriver inte för allmänhetens skull trots att dom kan läsa. Jag skriver för mig skälv och mina nära och kära.

Jag vet att vi har släkt och vänner som läser om oss som kanske vill fortsätta med de. Lämna en kommentar med mailadress så får ni lösenordet det dagen jag gör bloggen lösenordsskyddad.

Förstoringar på barnen.

Såhär blev förstoringarna. Nu måste jag bara måla väggen någon gång. Vägger blir troligtvis grå. Rätt mörk om jag får bestämma och resten av rummet ljust. Kommer nog bilder på det när det är klart.

Lägg märke till vår sovande son i sängen. (Jobbar Mogge natt sover sonen i sängen. Den regeln har jag kommit på helt själv) Dock så ligger gubben under täcket bredvid och gömmer sig. Han är inte ett fan av allt mitt fotande :)


Lillefots första smakis

Idag testade Lillefot sin första smakis. Katrinplommon var tydligen gott. Vi filmade det då vi hade förväntat oss massa grimager men ICKE! De va mumma det där :)


Varför inga bilder

Ni kanske undrar varför det slutat komma "bra" bilder. Jo, pga att vi tappade kameran i backen under busungarnas skolavslutning igår. Trots att den låg skyddad i väskan knäcktes objektivet så vi väntar på att ett nytt ska levereras.


Bilder

 

Nu på morgonen har jag suttit och fixat bilder till de svarta ramarna, fler ska de bli.
Ska även fixa till de vita ramarna som ska sitta i hallen.


Bus med barnen

Idag har jag varit och busat med mina brorsbarn med familj. Årets första dopp gjordes i lägdösjön.
Vill även slå ett slag för mammakroppen som jag stolt visade upp idag. :)


Gårdagen i bilder

Igår var vi och badade samt firade min faster som fyllde 65 år. En underbar dag med trevligt sällskap.
Mogge fick även en av hans favoritlastbilsmärken på bild :)


Mojjo badar


En dag på spikarna

I morse packade vi in oss i bilen och åkte ut till Spikarna. Där fiskade vi Spigg och lekte i vattnet. De var dock så kallt att vi inte badade hela kroppen. Vi promenerade massor i solen och avslutade dagen med att äta gott på hamnstugan.

En underbar dag!

Idag har det varit en underbar dag

Idag har min "dotter" tagit studenten. Min lilla Alex är stor nu.
Hon var så vacker när hon kom springandes, skuttandes emot oss efter hon kommit ut på trappan. Klänningen hon valde som studentklänning satt perfekt och mössan satt som en smäck.
Massor av familj och vänner stod och väntade på henne. Tror hon blev lite överaskad över hur många vi egentligen var.

Efter lite studentfirande i stan åkte vi till deras sommarstuga ute vid havet och åt smörgåstårta, drack kaffe, firade och myste i solen. Alex öppnade paket och fick massor av presentkort så hon kan shoppa lite.
Måste säga att hon har en enormt go och trevlig familj. Man känner sig som hemma direkt. Har haft en väldigt rolig dag. Det hoppas jag att även Alex haft.

Lite tårar kom då hon kom till stugan efter att dom åkt flak på stan. Jag viste att det skulle komma, frågan var bara när. Det var någon som saknades idag. Vår älskade Anders satt inte där ibland oss men jag misstänker att han hade ett finger med i spelet idag ändå. Kanske var det han som fixade det fina vädret?!
Tror han fanns i allas tankar idag, kanske lite extra i vissas.

Jag är så stolt över dig Alexandra!! Du har verkligen gjort ett monsterjobb med skola mm under dessa år.
Jag älskar dig!!

GRATTIS TILL STUDENTEN!

ALEX har tagit STUDENTEN!!

 


Besök

Idag har Mojjo haft besök av sin vän Ebba och jag av Ebbas underbara mamma. Vi har fikat ananaspaj, varit ute och lekt och ungarna passade på att bada fötterna i strandbrynet. Dom 2 små vilddjuren har verkligen haft jättekul. En dag som Mojjo sent kommer glömma. Så skoj att både jag och Mojjo trivs i deras sällskap.
Även Lillefot verkade gilla dem :)

Nu är de kväll och vi har hunnit varit ut och druckit kaffe på gården. Ätit lite mat i sällskap av Alex och duschat av oss lite bus och sand. Så nu är de sängen för hela familjen med olika teman på TV:n. Mojjo tittar på djungeldjuret Hugo och vi andra på SOS Gute.

Tack och godnatt!


Lite bilder från nationaldagsfirandet


Igår var det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Sundsvall. Mojjo fick en ansiktsmålning, vi år sockervadd, tittade på brandbilarna, köpte heliumballonger och myste i solen. Vi hann även hälsa på både en mini "bulle som bet Alex i näsan och en boxervalp som förälskade sig i Mojjos pappersrör till sockervadden. Den smakade nog gott :)

Lillefot var klädd i sverigekläder dagen till ära.

Ett varv runt sidsjön


I eftermiddags åkte vi till Sidsjön för att mata fåglarna och gå en promenad. Helt underbart att få vara ute och strosa med lekande barn och en glad, vaken och nyfiken liten i vagnen. Älskade barn!

Sommar på gården

 


Idag har vi varit ute mest hela dagen. Lekt på baksidan, i lekparken, varit ute och gått flera gånger, hälsat på bekanta på gatan och bara njutit av vädret. På bilderna är de våra tjejer samt grannens gojänta. När kvällen kom kröp vi ihop inne och såg på film. Tjejerna i Mojjos rum. Enormt söta i soffan där dom halvt låg på varandra, utslagna efter dagen. (Den stora tjejen har som vanligt rymt till en kompis över natten) Jag och Lillefot kröp upp i soffan i vardagsrummet och busade.

En underbar dag med andra ord.

Nyfiken liten


SMS-inlägg

dsc04967 (MMS)


SMS-inlägg

dsc04971 (MMS)


Den 2 juni

Igår var det den 2 juni. Den dagen då min far lämnade mig för 9 år sedan. Vill inte skriva mer om de för då vet jag att jag kommer gräva ner mig. Istället myser jag med en trött son och njuter av livet.

SMS-inlägg

dsc04971 (MMS)


Liten jag aldrig fick träffa..

Idag skulle Mogges systerson blivit 4 år.
Mogge har tyvärr en systerson som lämnade jordelivet för tidigt, som idag skulle ha blivit hela 4 år. Idag när vi  besökte hans grav hade vi med oss en liten sten, en hälsning från Mogge till Liten, en sten med texten "saknar dig". Mogge han inte träffa denna lilla pojke så mycket men när han pratar om honom får han blanka ögon så de märks att han saknar det som går att sakna. Mycket kanske är pga att Mogge verkligen älskar denna krabats storebror.
Vi hade även med oss en ängel. Jag älskar änglar i form av små "tjocka" bebisar/barn. Så som man gärna framställer Cupid. Och jag tycker det passar så bra till ett barn som fått vingar.

När vi stod där idag fick jag en klump i magen och tårar i ögonen. Jag fick aldrig träffa denna lille krabat men det gör ont i hjärtat och en klump växer i magen när jag tänker på hur orättvist det är att han togs ifrån oss istället för någon "mindre värd". På deras gravsten finns en bild på en söt liten pojke, sittandes i ditt babyskydd, så söt, så oskuldsfull.
Man får en bild i huvudet om hur denna lilla pojke skulle varit idag.
En blandning av hans syster och bror, en busig liten pojke med glimten i ögat. Jag tror att hans lillebror, vår älskade lille K, är en avspegling av honom. En egen individ men med många liknande drag både i utseende och personlighet.
Detta är dock bara fantasier om hur denna pojke kanske skulle ha varit.
Men en sak är säker, han hade varit en underbar liten pojke i en familj som älskar honom var han än är.

RSS 2.0