Bio och middag på löruddens restaurang.


SMS-inlägg

dsc03645 (MMS)


Oskyldig rånare?

Idag började jag och min kollega diskutera rån och helt plötsligt kläcker hon ur sig att det kanske är en liten och oskyldig rånare. Hur fungerar en sån?
Skulle han inte råna mig egentligen? Hittade han ett vapen precis när han gick förbi mig och jag blev rädd trots att han inte alls hotat mig eller tänkt använda vapnet?
Kan någon förklara detta för mig?

Jag har iallafall haft en enormt rolig dag på jobbet som vanligt.

Fika på birsta.

dsc03643 (MMS)

Fika på birsta.


Våra samveten

Hannah har länge pratat om hennes samvete "Manfjed", ni vet den där mammuten i Icen Age-filmerna. Och jag förstår verkligen hur hennes samvete låter. Ungefär som SID faktiskt, för det är ju faktiskt SID som säger "Manfjed". Jag kan nästan höra hans jobbiga lilla röst hur den hela tiden babblar i huvudet på Hannah.
Medans i nästa stund manfreds röst hörs och säger till Hannah och samvetet vad som egentligen är rätt. För alla vet väl att SID inte har många rätt i filmerna.

Ikväll fann vi namnet på mitt samvete och det kan inte bli mer klockrent än såhär.
Doris! Doris ut Hitta Nemo. Lite småyr, orolig och allmänt förvirrad :)

Bröllopspresenter VS födelsedagspresent

Idag har jag knåpat lite på bröllopspresenter. Daniel och Lailas är klara och beställda. Nu hoppas jag bara att tiden är med mig så de hinner komma. Min brors kan jag införskaffa i närområdet så den har jag inte samma panik med.

Sedan har jag fixat en present åt mitt kusinbarn idag. Det var nog svårare. Hon är i den åldern då man inte riktigt vet vad hon vill ha. Hon är lite mer "utvecklad" än en vanlig 7-åring. Hon har lekt med 7-årssaker länge.
Hon hade fått en mobil, ett DS, en skateboard tror jag och massa annat. Men har tror jag har hittat något litet som hon ändå kan gilla.

Sedan har jag även spånat i Alex present. Vad ska man köpa till denna dam?!! Vad önskar hon sig?
På tal om henne skulle jag även ha inhandlat något till gravarna, både pappas och Anders. Och går man på Anders grav går man på Isaks :) Man vill liksom lämna ett litet spår där med.

Så skall det vara någorlunda billigt också.
Ekonomin håller inte för att köpa massa dyrt just nu. Semester, 2 bröllop, födelsedagar. Allt på en gång.

Men det är roligt att köpa till andra.
Tur att man hinner få lön igen innan busungarna fyller år.

Juli 26, 2010

Idag är en rätt tuff dag. Idag är det den 26 Juli. Den 26 Juli för 8 år sedan hände det underbara saker i våra liv, min kusin gifte sig med sin underbara man, för 8 år sedan förlovade jag mig med min dåvarande sambo, vilket då var en trevlig sak. Men det är även en av de värsta dagarna i mitt liv. För 8 år sedan var det min fars födelsedag. Den första efter att han lämnat oss.
Den dagen började jag med att förlova mig med min dåvarande sambo för att hedra min far, tyvärr förlovade jag mig med en människa jag inte älskade, utan mest för att få tryggheten tillbaka efter att min värd rasat en månad innan när min far dog. Sedan åkte vi på min kusins bröllop och jag var enormt lycklig för både deras skull och min egen.
Kvällen avslutades med massor av tårar och en skål till min far tillsammans med mina nära och kära.

Denna dag är nog jobbigare än själva dödsdagen. Den här dagen får alla minnerna att gå på spinn i huvudet och magen att vända sig.
För vissa kanske det låter konstigt men för mig är den här dagen en av de värsta på hela året.

Nästa vecka fortsätter de..
Den 3 augusi fyller min underbara Bonus Alex år. Hon blir 19. Jag kan inte förstå att tiden gått så fort. Hon är stor nu, inte en liten 16-åring som hon var när hon plötsligt dök upp i mitt liv. En underbar tjej som jag älskar nästan lika mycket som min egen lilla Mojjo. Mojjos underbara storasyster som alltid finns där och ställer upp för både mig och Mojjo. En bra dag egentligen men någon saknas....

Bara 3 dagar efter är det den 6 augusti. Anders födelsedag. Alex fars födelsedag...
Min underbara vän och fd själsfrände. Då är det 1 år sedan vi miste honom i en hemsk olycka. Då, mitt lyckorus som nyförlovad med Mogge, vände livet och blev kaos. Min lycka byttes ut mot rädsla, sorg och skräck.
Men hade jag inte haft Mogge då vet jag inte hur vi hade klarat av livet just då.
Mogge är min räddare i nöden, min stöttepelare, min nuvarande självfrände som jag vill dela mitt liv med.
Han som får mig att skratta även fast världen är grå.

Jag vet att jag kommer klara av både dagens minnen och även de kommande. Jag vet att både Alex och P kommer klara det galant. Dom har varandra. 
Man kommer aldrig över sorgen, men man lär sig leva med den.

SMS-inlägg

dsc03635 (MMS)


Hoppas på en skoj dag.

Idag ska jag och en kär vän till stan en sväng och jag hoppas det blir riktigt skoj.
Vi brukar inte hitta på så mycket tillsammans bara hon och jag men idag ska jag hämta henne och vi ska åka in till stan och busa.

Eftersom det inte blev något Ljusdal för oss och Mogge troligtvis ska iväg en sväng så måste man ju hitta på nått.
En tjejdag helt enkelt.


Bytte rum

Igår efter att jag hade varit in till grannen fick jag för mig att vi skulle skifta rum mellan vårt sovrum och Mojjos rum. Sagt och gjort. Skruvade ner sängarna och började flytta alla saker fram och tillbaka genom hallen och köket. Det tog lång tid, började vid 15 och var inte helt klar förrän 21 då jag satte mig på sängen i vårt nya sovrum.
Både vi och barnen blev jättenöjda. (Finns bilder men dom kanske kommer upp senare)

Tänka innan man talar.

Många kastar ur sig saker utan att tänka på hur mycket det kan såra andra.
Idag kastade en kollega ut sig något till mig, ovetandes om vad jag varit med om.
Han menade inget illa men jag hatar när människor trampar över huvudet på någon utan att veta vad denne har i bagaget.

Jag berättar inte om mitt liv på jobbet. Där räcker det med att jag kan dösurra lite min familj, mina intressen och jobbet.

Dock så finns det 2 personer jag känner att jag kan prata med.
Hannah, som nämns ganska ofta vet vad jag gick igenom för några månader sedan.
Det var till henne jag pratade av mig på kvällarna och det var hon som såg mina tårar rulla.
Även "Långa farbrorn" vet en del om mitt liv, mycket för att vi kom varandra så nära i börjar då vi arbetade med varandra dygnet runt. Dock så är väl hans och min relation inte lika privat som min och Hannahs.

Människor behöver inte veta om ens förfluta för att visa respekt. Men man kan ha i baktanke att människor runt omkring kanske har ett större bagage än man tror.


Krångel med delad vårdnad.

Sitter här med ännu ett papper ang Mojjo som båda föräldrarna måste skriva på.
Skickade ett papper till min fd man får ca 1 månad sedan där jag ville lägga till mitt flicknamn på mojjo eftersom jag inte tycker det är passande att jag fortfarande bär min fd mans efternamn när vi båda gått vidare.

Jag vill alltså ta tillbaka mitt flicknamn och ge Mojjo både mitt och min fd mans namn. Men tydligen var det jobbigt att skriva sitt namn på det papperet och skicka upp det trots att jag skickade med ett frankerat kuvert med min adress på. Jag tycker inte det är konstigt att jag vill att Mojjo bär båda våra namn så hon kan relatera till oss båda. Hon bor heltid hos mig och skulle troligtvis fundera fler än en gång varför hon inte heter som sin mor om bara jag bytte namn. Utan att trampa någon på tårna vore ju det bästa att hon fick heta som oss båda.

Denna gång gäller det valet av vårdcentral. Jag sitter nu och fyller i en blankett som även min fd man måste skriva på, jag måste skicka den ner till honom och hoppas att han skriver på denna. Men hoppet är inte stort. Hur kan man göra så mot sitt barn?

Mojjo frågar mig lite då och då när hon ska få heta som Mormor eftersom vi pratat om de. Jag har pratat med henne om att jag vill byta namn och om hon vill veta som båda och det vill hon.
Varför ska hon behöva lida för att hennes pappa inte orkar bry sig så pass så han kan skriva på papperet.
Hon behåller ju för fanken hans man också. Mitt flicknamn blir dessutom bara ett mellannamn.

Arg, besviken men inte förvånad.

GRATTIS MAMMA BÄRGARE!

Mamma Bärgare har fyllt 25!! GRATTIS!! Men det är en stund sedan, idag blev hon lite äldre.
Vi firade henne på Sandnäsets camping där vi myste på stranden hela dagen. God mat och trevligt sällskap.

Nu bakar vi kakor.


HELG

Idag vaknade vi och kände att vi behövde bada så badkläderna åkte på och bilen vändes mot Berga.
Där slog vi oss ner med Syster Bärgare och Bror Bärgare med familj. Kul att busa lite med lille K.

Efter det var det dags för lite jobb innan det bar hemmåt. Hemma intogs hemgjord pizza framför TV:n och nu är det nog bara slappa som gäller resten av kvällen.

Ingen lust att blogga.

Jag har ingen blogglust alls när Mojjo inte är hemma. Blir liksom stiltje här hemma.
Men denna vecka har jag i stort sett bara jobba och sovit. Handlat lite mat och trådkorgar till barnens garderob.
Med andra ord, de har inte hänt så mycket.

Men imorgon händer det grejor. I morgon kommer Mojjo hem!!!!!!!!!!!!!!!!

Trollnatta

dsc03629 (MMS)

Trollnatta


MIN RING!!

Som många vet har jag svårt att acceptera det övernaturliga men blir överbevisad gång på gång.
För ca 1 månad sedan tappade jag bort min ring som jag fått av min mor för väldigt många år sedan. Det var ringen hon fick av min far när dom förlovade sig. Den är något av det mest värdefulla ting jag har.

Idag när vi var hos syster Bärgare började vi prata om detta och hon tyckte att vi skulle gå till bilen och kolla i den.
Jag har ju plockat skräp i bilen var och varannan dag och städade den för ca 2 veckor sedan utan att hitta den. Hade gett upp hoppet om ringen vid det här laget.
Men idag låg den där, helt öppet, mitt framför ögonen. Den låg så öppet att den inte kan ha legat där tidigare utan att jag sett den.

Min far har tydligen ett gott öga till Laila :)

Hjälp våra barn!

Jag har följt en blogg under en längre tid, strax över ett år. Ramlade in på den av en slump och fastnade för bilderna på hennes barn och kissen Ruben som borde vara lika gammal som våran Dino. Samt att dom är väldigt lik de små djuren.

Denna blogg som i början var som vilken mammablogg som helst. En mamma som skrev om sina barn, vad de gjorde på dagarna och visade fina bilder på både barn, djur och natur. En ganska vanlig blogg.
Men den förändrades pga att lilla Lova blev sjuk och man har fått följa denna familjs liv från att deras lilla tjej mår illa till att det visar sig att hon har en hjärntumör.

Jag har inte läst bloggen sedan i slutet av April och idag när jag kikar in ser jag att lilla Lova somnat in.
Det tog hårt på mig trots att jag inte känner denna familj och aldrig träffat Lova. Men nu ser man hur mycket en blogg kan göra. Man skapar en "vän" via en blogg, där man läser om vad de gör, deras känslor och deras bilder.

Jag lider med Lovas familj och tänker på dem. En stor kram till Dolce Bambini!

Än en gång känner jag att det är en självklarhet att hjälpa i den lilla mån man kan.
Jag har via min mobil idag skänkt 100 kr till LOVAS SPARGRIS och barncancerfonden.
Kan vi hjälpa till att rädda våra barn så ska vi ta den chansen. Även om summan inte är stor kan den göra stor hjälp.Gatufesten i en barnfamilj.

Ikväll drar gatufesten igång här i Sundsvall. Ikväll är även gratiskväll, imorgon måste man betala in sig.
Men vad spelar det för roll när jag ändå inte tänker gå.

Idag kom barnens mamma och hämtade busungarna för att dom skulle få åka på tivolit. De skulle få åka karusell gratis, detta genom deras kusin.
Då tog vi med Mojjo och åkte ner vi med. Mojjo har ätit langos, popcorn, slush puppy (heter dom så?), munkar och godis. Hon fick även köpa en heliumballong i form av en rosa delfin. Stolt och trött tjej nu.
Det var rätt skoj att hon åt upp halva min Langos. Barn skall inte tycka om sånt!!

När vi kom hem hann vi ut på gräsmattan med kattungarna en stund innan busungarna droppade in.
Ute busade Mojjo med granntjejen och hennes lilla kusin.
Nu sitter barnen trötta i soffan och småbråkar och kattungarna har somnat tätt intill "the crazy catman", Mogge.

Kvällen kommer spenderas i TV-soffan med varma mackor och Mel Gibsons nya film. Våran GF får stå för Gibson-film :)


De där med badkläder till barn.

Satt och skummade igenom aftonbladet.se som vanligt och hittade en artikel om lilla Charlie, ni vet Alex Schulmans lilla tös. Hon har en bikinitopp på sig typ vuxenmodell, trekantsbikini.

Jag tänkte informera mina få läsare om min åsikt i detta ämne. (Intressant? Kanske inte)
Men jag HATAR verkligen såna bikinis på småbarn, inte bara 1 åringar utan även 6-åringar.
Tycker det börjar bli Ok när man börjar närma sig 10-årsåldern. Då faktiskt våra "småflickor" blivit lite större.

Min starka åsikt ang detta föds nog av mitt hat till pedofiler. Man läser hur de står blottare på rad på Fläsian och drar i sina mer eller mindre små penisar. Vad är detta för djävla människor? Har dom startat en klubb där nere?
Eller kom det helt plötsligt en blottare gående och fann en jämnlik att samspråka med under deras lilla nöjestripp.
Vem vet vad dessa människor tittar på. Är det vuxna kvinnor och män eller är det våra barn?

För mig har det nästan gått så långt att jag helst inte låter barnen springa nakna på standen vilket jag egentligen tycker är en självklarhet att barn skall få göra när de är små.

Jag tycker precis som det står i kommentarerna till artikeln att man sexualiserar barnen genom att klä dem i dessa badkläder. Barn har inga bröst som behöver döljas.
Tankarna går till pedofiler man läser om i tidningarna som klär barnen "vuxet" för att sedan fota dem.
FY FAN! Mår illa bara jag tänker på de.

Jag vill att mitt barn, även Mogges barn skall  ha barnbikinis. Ni vet såna som är som en sporttop. Såna som har funnits sedan vi var små. Eller varför inte en baddräckt. Tycker klädkedjorna skall plocka bort dessa "vuxenbikinisar" ut sortimentet. Men då finns ju inget annat. Vanliga barnbikinisar har dom ju tydligen valt att plocka bort. Jag har letat i 2 månader efter en snygg barnbikini till Julia utan resultat.

För att kommentera Charlies mamma Amanda inlägg om kommentarerna kring Alex inlägg om Charlie tycker jag faktiskt att hon är en bra mamma. Mojjo har aldrig haft soldräkt när vi varit på stranden. Hon hade sina små badtrosor, såna som håller kvar bajset, och sedan smorde jag henne med hög soldkyddsfaktor och vi satt i skuggan när vi inte vad i vattnet.
Sedan är det väl klart att barnen ska äta bullar och tårta när de fyller år. Varför ska en 1-åring inte så saft och bullar när de andra barnen fikar? Bara man är medveten om tandborstningen men de gäller ju från att de börjar äta riktig mat.

Detta är min åsikt om badkläder till barn och jag accepterar att andra föräldrar väljer att klä sina barn i de badkläder de vill, det är upp till var och en.


Norra Berget

Imorse efter jobbet åkte jag, Mojjo och Alex och köpte glass för att sedan åka till norra berget och mysa. Tyvärr fanns det inte så mycket djur ute, men vi klappade fåren och tittade lite på kossorna.
Resten av dagen har vi legat i soffan hemma och bara tagit det lugnt i värmen.


BADA

 


4 timmar

Efter 4 timmars sömn mår jag som en av Ymots svarta påsar efter en promenad.
Fyller på med vitaminer och cola just nu. Bra blandning.

Har massor med bilder som jag tänkte bjuda på men dom får jag ta när jag har mer tid över.

RSS 2.0