Besök av BVC-tanten.

Idag är Lillefot 16 dagar och vi har haft besök av Tant BVC. Hon tittade lite på honom och konstaterade att han hade väldigt fin hy för att vara nyfödd. VA? Mojjo var slät som en bebisrumpa, Lillefot har lite hormonprickar och flagnar lite på händerna. Men Tant BVC sa att de va väldigt lite.

Hon vägde även vårt lilla bus och han vägde 4520, eller vågen pendlade mellan 4510g och 4520g.
Det är alltid lika roligt när någon väger honom för alla påpekar att han inte gått ner som de flesta barn gör, Lillefot bara ökar. Han ligger strax över mitt och Mogges medel enligt Tant BVC.
Nyfödd    - 3834g
5 dagar   - 3905g
13 dagar - 4400g
16 dagar - 4520g

Vi fick lite info om diverse saker, så som mat, alkohol, sjukdomar, amning mm. Så nu finns det en massa att läsa när man har tråkigt på tex toaletten :)

Nu ska jag försöka få Mojjo att inse att hon ska sova och inte ligga och busa. Hon får sova på en tältsäng i vardagrummet så jag har koll på henne inatt då hon har fått en hosta som gör att hon tappar andan till och från. Hon hostar så hon kiknar och då vill jag kunna vara där då hon får lite panik när hon inte får åt sig luften.

Så ska jag förflytta en sovande Lillefot från soffan till sängen och hoppas att han fortsätter sova. Tog en stund att få honom lugn då hans mage krånglat lite nu när han är förkyld.

Men gonatt då :)


Lillefot vill ha!!

toffelhjalten.se säljer dom små tofflor till både nyfödda och större barn. Jag hittade dom här som jag tror Lillefot skulle passa perfekt i. För mig var det kärlek vid första ögonkastet.

Kanske ett tips till julklapp eller present nästa år :)

 


I solen

 

Nu på eftermiddagen tog jag med alla barnen ut på promenad längst efter havet. Underbart väder, tjejerna lekte, ymot lekte som en liten valp och Lillefot sov gott mot mamma i babybjörnen. Det gör vi om!


Tävlar om en lykta

Blomsterfröknarna i Kvissleby har nu en tävling på sin blogg där man kan vinna en fin lykta och alla vet ju hur mycket jag älskar lyktor så denna tävling kan ju inte få gå omärkt förbi Klart jag måste vara med.


Syskonen hos Tildebus.

Första bilden är Tildebus och Mojjo och det andra är taget idag på Tildebus och Lillefot.


Innedag

Ungarna leker kanonbra på Mojjos rum. Jag som trodde de skulle bli jobbigt med en innedag.
Vill inte riktigt gå ut med Lillefot som han mår. Då känns de bättre att bara vara inne.
Men barnen leker, målar, pysslar mm så det verkar inte gå någon nöd på dom.

Mogge har åkt på apoteket för att shoppa lite mer grejor till Lillefot som kanske behövs under kvällen så nu är vi snart fit for fight.
Kvällen kommer nog spenderas framför TV:n och datorn med film, battlefield och annat krafs. Förhoppningsvis klättrar inte vi vuxna på väggarna innan kvällen är över.

Milo 2 veckor 13:34


Status Lillefot:Idag mår Lillefot lite bättre, troligtvis pga all nezeril och koksaltlösning vi sprutat in i näsan på honom.
Just nu ligger han här bredvid mig i soffan och sover lite, han har varit vaken i et par timmar och det tar nog på krafterna när man är så liten och förkyld.

Andningen är fortfarande ansträngt men inte alls som igår. Idag ligger han mellan 60-70 andetag/minut.
Han är dock rosslig i halsen och vi torkar grönsnor lite då och då när han nyst fram nått. Man förstår att han har tungt att andas när man ser hur segt det är.

Något som däremot kom ganska oväntat var att han log riktigt ordentligt tidigare idag. Det behövdes nog för både mamma, pappa och Lillefot idag. Man fick lite nya krafter efter de.

Fredagsmys?

Jag och Lillefot spenderade kvällen på akuten. Lillefot blev så pass dålig så vi fick åka in och ta lite prover.

När vi kom in på akuten möttes vi av en storvvuxen kvinna som visade oss vårt undersökningsrum, hon vägde Lillefot, strax över 4400g, syretestade honom 97/116 och sedan försökte hon lyssna på andetagen men Lillefot var inte så medgörlig just då så det gick inte så bra.

Barnläkaren kom in och gjorde liknande kontroller, samt kollade upp andetagen, mellan 75-85 andetag i minuten, vi var vissa gånger över 90 och det är tydligen inte så bra då bebisar skall ligga kring 60 slag/min.
Hon berättade att vi skulle kontrollera detta under den närmaste tiden, ta sänkan och även låta Lillebus andas in koksalt.

Nästa sköteska kom in med en tub som hon kopplade till väggen. Ur den kom till synes rök som Lillebus andades in, detta upprepades efter 15 minuter för att han skulle få lättare att andas. Det var tydligen koksaltlösning.
Detta hjälpte föga.

Nästa steg var sänkan som inte visade någonting, värdet var bra.
Så efter ytterligare kontroller, temp, syre, andning så konstaterade barnläkaren att de inte var någon lunginflammation ännu utan troligten bara en vanlig förkylning med mycket slem i luftrören. Blev ordinerad näsdroppar, koksalt och alvedon sedan fick vi åka hem.
Om det försämras ska vi åka raka vägen in igen. Små barn kan bli sjuka väldigt snabbt.

Orolig mamma

Sitter här med Lillefot halvt sittandes i mitt knä och hör hur det rosslar när han andras. Tårarna rinner nerför kinderna. Det är verkligen skitjobbigt att känna sig så maktlös.

Det började i gårmorse att han blev småsnorig och under gårdagskvällen blev de bara värre och värre. Hostan och snoret bytte av varandra och det slutade med att jag satt i soffan och sov med honom liggandes mot axeln för att han skulle komma upp med huvudet. Då hade jag testat att palla upp hans säng utan resultat.

Imorse var det bättre och vi har orkat varit och handla lite mat. När vi kom hem och satte oss i soffan kom det krypandes igen. Nyss hostade han och nös så han blev helt borta. Vet ju själv hur yr man blir efter en riktig nysattack. Tur i oturen kanske man ska säga, men jag hade en sköteska i luren precis då så hon fick höra det.
En underbar sköteska som genast ringde barnjouren och kollade av med dom.
Hon lyssnade lite på Lillefots andning genom luren och samspråkade med barnjouren om hur vi skulle göra.
Vi fick order om Nezeril och koksaltlösning och om det inte hjälper vill dom att vi kommer in med vår lilla gubbe.

Skönt att känna att de tar oss på allvar. Ingen surtant som de nästan alltid är när jag ska ringa på vårdcentralen, bvc eller annat inom sjukvården.
Nu ska jag krama lite på Lillefot och hålla tummarna att det blir bättre.

Mojjos önskelista

 • Nya barbies, gärna prinsar och en vagn.
 • Schampoo med Ice Agemotiv.
 • Nya filmer då hon repat hälften av de hon har.
 • High school musicalgrejor, gärna cdskivor.
 • Ett skrivbord.
 • Nya gardiner och sängkläder, vimplar att hänga på väggen.
 • Häftigt lego.
 • Egen kamera.
 • Spel till DS. (Finns billiga på rusta).
 • En fin taklampa.
 • En bokhylla som hon kan ha leksaker i.
 • Låtsasbajs.
 • Klänningar och leggings som inte knölar.
Detta ändras lite från dag till dag men dessa saker är det hon kom fram till idag och det stämmer nog rätt bra med det hon har sagt tifdigare.

Mina älsklingar

Kvällsmys i sängen.


Morgonmys och små strumpor.

Båda barnen ser skvatt galen ut på bilden. Mojjo fick dock sin lillebror att le ett par gånger.
Men det är svårt att avgöra om det är gaser eller ett leende. Man får hålla koll på ögonen.

Strumporna är från farmor och farfar, söta små strumpor från Lundmyr of sweden.


Dagens MongokattHörde hur det slamrade inne i vardagsrummet och när jag kommer dit sitter Spike i babysittern och leker med leksakerna.


Slagen som artist

Såhär trött blir man efter att morbror med familj hälsat på och snusat bebis.


VÅR SON


Min väg tillbaka till matchvikt

Jag har inte riktigt bestämt mig vilken som är min matchvikt ännu :)
När jag blev gravid med Mojjo vägde jag 52 kg, när jag blev gravid med Lillefot vägde jag 62 kg. Med andra ord skiljer de 10 kilo mellan graviditeterna.

Sista gången jag vägde mig hos barnmorskan, ca 2 veckor innan förlossningen, vägde jag 79 kg.
När jag vägde mig igår vägde jag 70 kg. Känns enormt bra måste jag säga.
Nu tänker jag fortsätta väga mig med jämna mellanrum tills jag känner mig nöjd, sedan får vi se om det är vid 56 eller 65. Vikten på vågen är inte den viktiga för mig, de är hur jag mår och trivs med min kropp.

Avreagera mig lite

Jag får ofta frågan om jag aldrig går på krogen eller dricker sprit. Nu tänkte jag skriva av mig lite här på bloggen så kanske jag får ur mig irritationen över detta ämne.

Jag går sällan på krogen men det är pga att jag inte riktigt gillat miljön nattetid, men jag dricker i goda vänners sällskap i hemmamiljö. Nu är det så att de senaste 11 månaderna har jag varit gravid och då dricker jag inte en droppe men annars tar jag gärna en cider, en öl eller ett glas vin.

Sena sommarkvällar på balkongen, ute på baksidan eller på altanen hos mina föräldrar eller svärföräldrarna, då kan det vara gott med något kallt med alkohol. Jag kan även ta en öl till maten på någon uteservering.
Men jag är och har aldrig varit någon festarmänniska.

Jag föredrar att vara hemma med barnen och gubben än med fulla människor på krogarna i stan.

Lillefots presenter

Tänkte försöka skriva ner vad Lillefot fått hittills. Har ju ingen bebisbok till honom ännu så bloggen får fungera lite dom en sådan.

Till saken hör att jag inte tycker det är en självklarhet att man måste köpa något till en nyfödd men det är klart att det uppskattas.


Mormor - Stickad tröja, tossor, mössa. 2 st snygga bodys, 1 par byxor och 1 åkpåse.
Farmor och Farfar - Lundmyr of sweden sparkdräkt och stumpor.
Farbror Bärgare med familj - Coola jeans med mc-knän och tröja med tryck.
Emelia och Fredrik - Coola jeans och 2 bodys. (Finns kort tidigare i bloggen)

Mat på IKEA

Idag åkte vi ut till Bista för att inhandla en ny motorvärmarsladd då våran "brunnit" upp. Vi var även in på Babyproffsen och köpte en filt (den på bilden) och lite "Drägglisar" till Lillefot. När vi ändå var där ute passade vi på att äta på IKEA.

Efter denna lilla tur åkte vi ut till Familjen Bärgare där det var fullt hus. Men nu är vi hemma i lugnet igen och nu blir de en slapparkväll innan Mogge ska iväg och jobba inatt igen.

 


Gravid/degmage

Många undrar om gravidmagen. Som de flesta vet försvinner ju inte magen direkt efter förlossningen. (Om man inte är min Kusin Jenny) Magen blir betydligt mindre, som i vecka 15-20 kanske, och känns som en vetedeg, som min mor skulle ha sagt.

 

Magen försvinner mer och mer när man ammar samt att man kan börja träna efter att man varit på efterkontroll.
Med Mojjo var jag rätt nöjd med min kropp efter bara 3 månader. Jag har ingen panik att bli pinnsmal, min gamla kropp kommer säkert så småningom precis som med Mojjo.

 

Just nu njuter jag lite av degmagen då jag vet att Lillefot faktiskt låg där inne för bara vecka sedan. Det där degmagen är bevis på mina underbara barn.


Dagens 3:dje bebisoutfit

Strumpor: Från bebispåsen på förlossningen.

Byxor och tröja: Arvegods från Mojjo som hon fått av mormor. Tröjan är från Ullared.

Dregglis: Name It.

Tutte: MAXI


1 vecka idag.

Korten är tagna precis 13:34. Det klockslag som Lillefot föddes för 1 vecka sedan. Idag är hans mor lite extra mesig. Älskade unge!


Gos...Godnatt från oss!

Lillefot fick gosa en stund med Mojjo innan hon skulle sova. Både han och Mojjo verkade njuta.


Fredagsmys

Ikväll har jag och barnen soffmys.


Lillefot har fått paket.

Idag var kusin Jenny och hennes äldsta dotter Emelia hit och hälsade på. Emelia hade med sig paket till Lillefot. Nu kommer han va vårens coolaste kille :)
De är alltid trevligt att umgås med Jenny och hennes familj. Idag var jag dock väldigt trött men fick i mig en kopp kaffe så jag kanske får lite mer energi under kvällen.Dagens sjukhusbesök

Idag var vi in på sjukhuset för att undersöka Lillefot.
De gick över förväntan med tanke på att han hatar att byta blöja eller vara utan kläder.

Först vägning - 2900g
Våran son har gått upp då andra barn brukar gå ner. Kan bara skylla på att han är väldigt matglad.

Sedan kom barnläkaren och vände och vred, klämde och kände, lyssnade och tittade.
Allt var OK med vår älskling.


Mojjo vill avsluta detta inlägg med att skriva sitt namn: MOA
(Ja hon heter så egentligen för er som inte viste)

Syskonkärlek


Doktor Mojjo

Idag när vi var på sjukhuset "stal" Mojjo hem ett par handskar så nu är jag sjuk på alla sätt och vis så hon får leka doktor. Ja har just nu 2 plåster på ena armen efter att jag fått massor med sprutor.

På sjukhuset kontrollerade även "doktor Mojjo" att rören till handfatet var OK:
Tror hon blev lite förtjust i barnläkaren,


Dagens outfit :)

Strumpor: Från bebispaketet man fick på förlossningen.
Byxor: Traderafynd med stjärna i sidan. (Milos bebistema)
Body: Gammalt Ullaredsfynd, aldrig tidigare använd.
Napp: MAXI.


Dag 4Idag har vi bara varit hemma, inne i värmen.
Lillefot har återuppväckt mitt intresse för att byta blöjor. Har bytt MASSOR idag.

Så vad har vi gjort hemma då?
Man behöver inte göra så mycket då man har en bebis och en snart-5-åring hemma. Dom roar en rätt bra.
Vi har bakat negerbollar mellan blöjbyterna (ät på egen risk) tvättat, diskat och plockat lite.
De är enormt skönt att ha Mogge hemma nu då jag fått problem med ljumsken. Men nog är jag uppe och grejar ändå. Jag sköter tvätten och han disken.

Just nu spelar han lite Battlefield, Mojjo tittar på, Lillefot ligger och smågrymtar i soffan bredvid mig och jag läster som vanligt aftonbladet och andra tidningar på nätet.

PKU-test och hemmamys.

Idag har vi varit och gjort PKU-testet. Det gick väl sådär tycker jag. Sköterskan stack fel så Lillefot tyckte inte att de va så roligt. Under tiden vi var på sjukhuset för testet var Mojjo på dagis och berättade att hon fått en lillebror under helgen. Så när vi hämtade henne så fick han följa med in och visas upp.

Efter denna lilla tur valde vi att bara vara hemma. Jag och Lillefot är fortfarande lite trötta efter vårt kraftarbete i lördags och som många vet har jag svårt att sitta still så idag bestämde vi oss för soffdag.
Det resulterar dock ändå i att jag har enormt ont i vänster jumske som troligtvis fick rätt mycket stryk i lördags. Inge skönt alls!!

Nu sitter vi alla uppkrupen i soffan, Mogge spelar lite Battlefield, Mojjo sitter och myser med en trött brorsa och jag läser aftonbladet på nätet. Snart kanske de är något bra på TV att roa sig med.


Sovande

En sovande Lillefot i mammas knä.


Dagens status

Här är vi trötta.
Jag sitter framför datorn och inväntar Det okända som börjar på TV4+ om en liten stund. I mitt knä ligger en sällskapssjuk liten pojke. Ibland gnyr han till, världens underbaraste lilla morr för att sedan ligga och titta på mig som om han undrade om jag glömt bort honom.

Mogge sitter och spelar lite dator. Han köpte ett nytt spel häromdagen och det är nog tur för honom. De är inget bra på TV och både jag och Lillefot är trötta och lite osociala på kvällarna.

Mojjo har krupit ner i sängen och ser på film. Ganska oberörd av dagen. Hon är ju samma lilla tjej som vanligt, kanske lite större, hon har ju ändå blivit storasyster. Det är ett stort ansvar :)

Så vad har vi egentligen gjort idag?
Vaknade imorse och myste länge i soffan med frukost framför TV:n. Sedan åkte vi en sväng till kusin Jenny för att visa upp vår nya lilla familjemedlem. Jenny var med redan när Mojjo var 10-12-dagar och jag vill att hon ska ha en stor del i Lillefots liv med. De var mysigt att sitta där och bara ta det lugnt. Jenny litar jag på till max så att hon springer runt med min son på armen känns bara betryggande.

Sedan bar det av hem en sväng för vila och rasta hunden. Nästa etapp var middag hos Mamma Bärgare.
Jag var enormt trött när vi satte oss i bilen och gäspade nog ett X antal gånger vid matbordet hos Mamma Bärgare. Men det var det värt. En underbar middag med henne samt Syster Bärgare med barn.
Strax innan 19 kände jag dock att tröttheten började ta över så då packade vi ihop oss för att åka hem så nu sitter jag här, gäspandes och trött.
Undra om jag orkar se på TV eller om jag ska krypa ner i sängen med Lillefot och snusa lite.
Han sover ju bra på nätterna så det kanske jag också ska testa.

Morgonen dag 2

 

 

De kom upp en glad tjej imorse. Hon skuttade direkt fram till lillebror och klappade honom på kinden.
Båda barnen har sovit gott i natt. Jag trodde att Mojjo skulle ha svårt att sova med tanke på omställningen här hemma och jag trodde Lillefot skulle vakna flera gånger för mat mm.
Men så blev inte fallet. Jag har kvar min konstiga nattrytm då jag vaknar 2-3 gånger per natt så när det är dags för Lillefot att få mat är jag redan vaken, nästan så de är jag som väcker honom istället.

 

Idag har jag även bestämt att jag skall ta med mig riktiga kameran mer så de inte bara blir bilder från mobilen.


Somnade hos syrran


Dagens händelse

Här sitter vi i lugn och ro i soffan och jag hör hur Lillefot lägger av en riktig brakare.
Strax efter tar han i igen och jag hör hur han bajsar blöjan full, dags att byta.

Tar av honom bodyn han har på sig och lägger honom bredvid mig på soffan för att byta blöja, när jag böjer bort blöjan kissar han en fin stråle över min axel och på Mojjo, över datorn och på soffan.
Blev ett rejält tokskratt från oss större medan Mojjo och Lillefot mest såg överraskade ut.

:)

De bästa jag har är mina barn.

Mina 2 ögonstenar. Mojjo är nu stolt storasyster till Lillefot.
Hon kom flygandes in genom dörren på förmiddagen med mormor i hälarna och kastade sig över lillebror. Hon hade till och med hunnit ta med mormor för att köpa en present till honom.
Det är krokodilen man ser i bakgrunden på bilden, en stor krokodil med en liten krokodil på ryggen. Den stora är tydligen Mojjo och den lilla Lillefot.

Hela dagen har cirkulerat runt hennes lillebror trots att jag försökt att vara lite bara hon och jag.
Vi har iallafall hunnit hälsa på Mamma och Pappa Bärgare och haft ett snabbt besök av Syster Bärgare och barnen. Tyvärr känner jag mig trött idag då jag knappt sovit något inatt.
Nej, det beror inte på Lillefot då han har sovit gott under natten. Han vaknade vid 3 och ville ha mat i mindre än 5 minuter och sedan somnade han om och sov gott till imorse.
Så nu är man rätt mör och vill bara slappa i soffan.


Lite bilder från gårdagen.

Första bilden är vår lille son bara någon timme gammal. En stolt mor och far som låg och stirrade på honom hela eftermiddagen och kvällen.

Andra bilden är på Lillefot strax innan vi skulle åka hem, strax innan 21.

Tredje bilden är på Lillefot, ihoppackad i babyskyddet. Tänk att en sån liten knul nästan försvinner i det STORA STORA babyskyddet.

Sista bilden är på en enormt stolt mormor som var den första av våra nära och kära som fick träffa Lillefot.
Tyckte hon förtjänade det den här gången :)


Älskade lilla unge, välkommen till världen.


Förlossningen

Vaknade rätt tidigt imorse av att jag hade värkar så jag gick som vanligt och la mig i ett varmt bad.
Låg där i ett par timmar tills jag insåg att det ändå inte hjälpte. Då kollade jag upp värkarna och insåg att jag kunde ringa förlossningen.
Kollade av med dom va dom tyckte och de ville att vi skulle komma in.
Men jag hade ju massor med saker som skulle fixas först.

*Hämta Alex som skulle vara barnvakt.
*Packa BB-väskan klar.
*Packa en väska till Mojjo som senare skulle till morbror och leka med mormor.

Ja så när allt de där var klart orkade jag ändå inte klä på mig och åka in. Dröjde kvar hemma i ytterligare någon timma innan vi åkte in och nu i efterhand kändes det som rätt val att åka in då.
För hej vilka värkar jag fick helt plötsligt.

In på förlossningen, badade, andades lustgas, badade igen, mera lustgas. Men till slut gav jag med mig för ryggmärgsbedövning, tyvärr var det nästan för sent så jag kan inte njuta mer än 45 minuter av den förrän vår Lillefot var ute. Vår underbara lilla son.

Men nu är han här och ligger och sover bredvid oss i sin lilla plastbalja. Vi väntar på besked om undersökning och hemgång. Jag vill verkligen inte ligga kvar här över natten eftersom vi varit här sedan 8;30 imorse.
Jag vill hem!

Lillefot har kommit :)


Status: Gravid

För er som undrar så har tiden inte gått ut ännu och jag tar det lugnt hemma. Ingen bebis ännu.
Det lär märkas när Lillefot kommit ut så nu kan ni sluta fråga :)

Dag 8: En favoritbild

Jag älskar den här bilden som Ola tog på mig och Mojjo i somras. Trots att Mojjo ser helt borta ut så är detta ändå en bild som förklarar den kärlek jag känner för henne. Älskade unge!!


Att vara bonus/styv/plast/extra -förälder

Jag tycker att det ibland kan vara enormt jobbigt att vara den där extra föräldern, den där som egentligen inte har något att säga till om men ändå ska passa in som en mamma när det behövs.

Idag har jag funderat lite på vad jag och en vän pratade om igårkväll, vilket var just detta med trots.
Jag och Tindra har haft en period med mycket tjafs och bråk. Hon bråkar med sin syster, hon bråkat med Mojjo, hon bråkar med mig och Mogge och hon bråkar med djuren.
Direkt efter att hon har ätit ska hon ha glass eller något annat gott som hon vet finns här hemma.
Mycket av detta har jag sett som enormt jobbigt tills samtalet med min väninna.
Kanske är det så att Tindra börjat bli så hemma här att hon inte tycker det är konstigt att svara emot, tjata och trotsa. Hon kanske inte ser någon större skillnad på mig/Mogge och Mamma C längre.'
Hon är ju faktiskt den av busungarna som oftast berättar hur mycket hon älskar mig och den som söker mest kontakt när hon blir sällskapssjuk.

Ikväll var jag in och pratade med barnen, vilket jag gör varje kväll innan det är dags för dem att stänga ögonen och sova. Prata igenom dagen lite och låta dem få prata av sig lite.
Då frågade Julia om de skulle hem till Mamma C imorgon. Ja, de ska dom ju..
Då blev hon lite ledsen och tyckte att dom hade varit här för kort stund. Det värmer i hjärtat att höra henne säga så efter alla sura miner.
Även Tindra pratade glatt på om hur mycket hon tyckte om mig och Mogge.

Det kanske är jag som väver in för mycket i deras beteenden. Kanske har det med hormonerna att göra. Jag kanske inte är så otillräcklig som jag känner mig.
Jag älskar ju dessa barn.

Mogge kunde lika gärna ha träffat någon som inte alls brytt sig om hans barn. Vet att det finns många där ute som har synen, mitt och ditt, trots att dom lever tillsammans med "varannanveckabarn".
Läser ofta på Familjeliv.se hur kvinnor som lever tillsammans med pappor och anser att det endast är han som ska ta hand om barnen. Har även läst om en kvinna som köpte märkeskläder till deras gemensamma barn men att pappan eller barnens mamma fick köpa "billiga" hm-kläder till deras barn.
Jag tycker det är konstigt.

Om jag träffar en man med barn så är det ju inte bara honom jag lever med, det är ju barnen med.

Nu kanske jag är lite "overkill" då jag är hemma mer med Mogges barn än han är, men vi vill ju ha dem så mycket som möjligt. Jag köper kläder om de behöver eller om jag hittar något snyggt eller passande.
Klart att jag handlar med åt Mojjo men hon bor här heltid och har ingen annan som shoppar åt henne. Busungarna har ju faktiskt sin mor också.
Men när jag är på stan/birsta eller vad vi nu gör har jag alltid Mogges barns välbefinnade i bakhuvudet också.
Dom är ju faktiskt "mina" när dom är hos oss.

Nu ska jag gå in och snusa på dem en extra liten gång innan jag sätter mig i soffan och vilar efter dagens städning, diskning, matlagning mm.

Men för er som har en partner med barn:
De är inte era barn men ni har valt hela paketet iom att ni valde en partner med barn.

Dag 7: En bild jag aldrig lagt upp.

Det har varit mycket bilder på Spike, vår kattunge som snart blir 1 år. Men idag tänkte jag visa vår andra katt, kattmamman Dino. Vår lilla dam, liten, smal och fin i kanten. Hon är en sådan katt som kommer när hon vill och sitter gärna som en prydnad i fönstret eller på balkongräcket.

Hon är en vacker liten dam. Vi hämtade henne på sommaren för snart 2 år sedan i Bjästa söder om Ö-vik. Vi hade köpt en kattkille men efter ett par veckor märkte vi att det saknades något och att hon var en liten tjej. Hon fick dock behålla sitt namn Dino ändå. Det passade henne så bra.

I fjolvinter lånade vi min favoritkatt från mamma Bärgare, stora tjocka Muffin. (Han heter egentligen Morphy, vilket passar mig kanon med tanke på Murphys lag) Muffin och Dino fattade tycke för varandra och i April kom det 3 små kattungar, Spike, Wookie och Gizmo.
Spike blev kvar hos oss, Wookie bor hos min vän och arbetskamrat Hannah och Gizmo flyttade till en familj i Mjösund. Alla verkar ha det bra idag.

Dino och Spike är 2 underbara katter med enormt olika personligheter. Dock så spelar det ingen roll när det gäller BUS. Dom här 2 har sina buslekar då de är mer efter väggarna än på golvet. Dom roar oss på kvällarna när dom sätter igång. Skönt att dom leker av sig så de kan sova resten av natten.
Dino i soffan och Spike ska ligga PÅ någon av oss. Goskatterna!


Dag 6: ”grön”I mitt huvud dyker energi upp direkt när jag hör ordet grön. Som i Grön el.
Bilden är min gamla bok från min KY.utbildning. Denna hoppade jag dock av när jag fick heltid på Securitas.

Grön el är el producerad på förnybara energikällor tex, sol-, vind- och vattenkraft.
Något som jag tycker är jätteintressant. Detta var den roligaste kursen jag läste under den tiden jag satt i skolbänken. Jag kan sakna det ibland och i dagens värld skulle det nog behövas mer sådant tänk.

Men bara för att reta er lite extra så är jag även för kärnkraft :)

Ibland blir det för mycket

Idag är en sån där dag när jag känner att jag inte orkar, att jag inte orkar vara mamma.
Ungarna har bråkat och tjafsat till och från sedan dom kom. Mest systrarna bus. Dock så har dagen varit bättre än gårdagen.
Busungarnas mamma säger att de är likadant när dom är hos henne och de gör ju att de känns lite bättre iallafall.

Jag vill kunna vara en bra extramamma åt dessa barn när dom är här men just nu har jag ont i bäckenet, ryggen, magen och ... ja, där bebisen så småningom ska ut. Det stramar, värker och är inte alls skoj när man varit uppe och grejat en stund. Men jag kan inte låta allt förfalla, disken måste diskas, maten måste lagas och hunden måste rastas.
Då får man leva med att man får ont sedan.

Idag har jag fått roa barnen hela eftermiddagen. Trodde en timma i snön hos mamma Bärgare skulle lugna dem lite men icke. När dom leker kurragömma ska jag hitta bra gömställen, jag ska pyssla med dem och leka med dem.
Visst, jag tycker det är jättekul men nu får dom faktiskt leka själv för jag orkar inte.

Men om jag inte leker med dom så blir dom sur och tycker att jag är hemsk. På sätt och vis förstår jag dom, dom är ju van att jag leker med dom. Men att sätta sig och sura och börja tjata om att åka till mamman hjälper varken mig eller dom.
De gör mig mest ledsen och arg.

Jag känner mig dålig då jag inte orkar...

Dag 5: En gammal bild

 

Denna bild togs sommaren 2003 någonstans i närheten av Morup. Många av den sommarens lediga dagar spenderades där i en helt underbar "stuga", nära till vatten, kossor och sälar.
"Stugan" var i mina ögon mer ett hus, 2 våningar, dusch, tvättmaskin, diskmaskin, riktigt kök, riktigt badrum mm.
För mig är stuga mer ett litet pyttehus med utedass :)

Detta är en av de bästa somrarna hittills i mitt liv. Lugnet, lyckan och miljön behövdes just då.
Underbara minnen :)

 


Familjen KAOS!

Idag kom busungarna :) Men längtar efter dom enormt mycket när dom är borta men så fort de kliver in i bilen när man hämtar dem på skolan börjar kaoset.

Inom 1 minut
bråkade Mojjo och Tindra. Jag och Mogge gav varandra en vad-var-det-vi-sa-blick och insåg att nu är det full rulle igen.
Fördelen med dessa 2 är att dom skrattar tillsammans efter bara ett par minuter så innan vi var hemma var bråket över och 2 glada tjejer sprang in och lekte.

Efter ca 45 minuter hör jag hur Mojjo stortjuter. Julia har då klämt Mojjos fingrar i dragdörren.
Jag vet hur fruktansvärt ont det gör då jag gjort samma sak själv.
Sånt som händer, men jädrigt onödigt.

Leker fortsätter och jag hör hur Tindra börjar gråta. Sitter kvar på min nuvarande favoritplats, i soffan, och vips så kommer Tindra in och berättar att Julia är dum. Men i det här huset så är alla ungar dumma om man frågar någon av dom. -XX är dum hör jag säkert 25 gånger varje dag och XX kan vara vem som helst av ungarna.
Dom får lösa såna problem själva.
Tindra knatar tillbaka och det tar inte ens 5 minuter förrän jag hör Julia skrika.
-AJ!!
Jag sitter fortfarande kvar och tänker att dom säkert kommer in till mig när det blir blodvite.
-MEN AJ TINDRA!!!
In kommer då Julia med håret stående år alla håll och ser ut som ett åskmoln.
-Tindra försöker strypa mig och drar mig i håret.
Känner att jag inte orkar eller vill gå in och ta upp snacket om hur man ska behandla varandra för den diskussionen har vi haft 1000 gånger. Så jag svarar bara att Julia inte behöver leka med Tindra om hon håller på så.
Julia knatar tillbaka och ut kommer nästa åskmoln, Tindra, och rusar in på sitt rum där hon sätter sig och stortjuter. Nu känner jag att jag vill veta om hon har samma historia som sin syster eller om Julia sagt något för att försköna sin historia.
-Vad är det Tindra?
-Jag får inte vara med.
-Varför inte då?
-För Julia säger att jag stryps.
-Gör du de då?
-Ja...
Öh? JA?
-Varför gör du de?
-Jag vet inte.
-Men då förstår du väl att barnen inte vill leka med dig om du inte är snäll.
-Ja.
Då var den diskussionen slut och efter 5 minuter knatar Tindra tillbaka och leker igen.

Jag känner hur lugnet lägger sig över vårt hem men.. NÄ!
Då börjat katterna busa. Över soffan, under soffan, upp i sängen, runt på golvet, upp i katträdet och så PANG! in i sladden till vägglampan bakom soffan. KLIRR!
Det var bara att resa sig upp från soffan igen och sopa glasskärvor. Ut med hela soffan och halva sängen för att komma åt allt splitter. Under sängen hittade jag även 3 av Mojjos strumpor, en påse halstabletter och även 2 dockklänningar.

Än en gång sätter jag mig i soffan och hoppas på att få se reprisen av lyxfällan då ett välbekant ljud kommer från barnens rum. KLIRR!
Väntar en stund för att se om det kommer nått barn. Och ja, efter en stund kommer Mojjo in med stora tårar rinnandes nedför kinderna men dock inte med det där välkända stortjutandet.
-Min blomma....
En uppgiven dam håller i en trasig kruka och en halv blomma. Den där blomman hon valde själv på blomsteraffären där Lotta jobbar. Den där blomman som hon varit så stolt över och vattnat och pysslat med själv.
Än en gång hade de 2 små hamnat i bråk, denna gång om denna blomma och Tindra hade knuffat iväg den så den åkt i golvet. In med både sop och dammsugare. Bort med allt spritter så barnen kan fortsätta leka och bygga koja.

Nu är kaoset igång. Samma visa varje gång men växtvärk och telefonsamtal.
Detta behöver vi inte gå in mer på men efter 15 minuters samtal med barnen sitter dom nu tillsammans och ser på film.

De där med att ta det lugnt innan en förlossning fungerar inte hos oss!!!!!!!!!!!!!!!!
Är det inte barnen så är det katterna som håller mig sysselsatt. Så glöm alla konstiga ideér om att röra på sig för att sätta igång en förlossning. ICKE! Jag har snart sprungit ett maraton här hemma och ingen bebis blir de för det :)

Förändring

 

Vill egentligen bara visa tapeten. Istället för ljusgrön med streck och franska liljor på så blev det vita väggar med en smalrandig rosa fondvägg. Gardinerna kommer bytas ut mot rosa döskallegardiner och där TV:n står idag skall Lillefots säng stå så småningom.
De ska även upp lite tavlor och hyllor på den rosa väggen, men det får vänta till i morgon.

Dag 4: Min HobbyEn av mina Hobbys är ju djuren. Framför allt hunden.
Detta är min snygging Ymot. Bilden är ett par år gammal men han är fortfarande lika stilig.
Han är av rasen rottweiler med ca 5% schäfer som man inte ser. Han väger idag strax äver 60 kg och har tyvärr fått problem med inflammationer i leder och muskler när det är kallt ute så vi längtar tills våren kommer så vi kan vara ute och busa.

Min gosse är född i ett kök i Västerås 2003 och har bott hos mig sedan han var ca 6-7 veckor.
När jag skaffade honom hade vi även 2 andra hundar i hushållet, en schäfer som användes som tjänstehund och en beaucheron som endast var sällskapshund.
Schäfern fick vi ta bort strax efter pga de vanliga schäferfelen på rygg, höfter och leder. Älskade Zack!
Beaucheronen Balto och Ymot fick då en ny kompis i form av en Malonois.

Detta var början på Ymots liv, mitt i ett kaos med massa andra hundar.
Efter nått år flyttade jag och Ymot och in i vårt liv kom Mojjos pappa D och vi skaffade ännu en blandras mellan Schäfer och "Rottis", tyvärr var hon väldigt mycket schäfer så hon var liten, smal och busig.
Henne fick jag dock sälja pga tidsbrist när vi fick Mojjo. De blev för mycket med barn och 2 hundar.

Innan Ymot kom in i mitt liv var jag ägare till samma blandning, denna kille hette Rotax. (Ja han är döpt efter skotermotorn) Men även han fick säljas pga att jag bytte arbete till väktare och jobbade 12 timmar i stöten och då blev det väldigt lite tid över till honom.

Som barn har det alltid funnits jakthundar i vår familj. Min far har alltid jagar med jämthundar. Minns framför allt Träff som bodde hos oss när min mor och far levde tillsammans men som sedan flyttade med min far till hans hem. Och innan honom var det jämthunden Önik.

Jag tror inte att jag skulle kunna leva utan hund idag. Vi planerar att så småningom skaffe en Fransk Bulldog, men det får bli lite senare när allt har lagt sig efter att Lillefot tittat fram. Först barn och dom djuren vi har, sedan en till :)
Om oss?!

Vad heter ni?
Lillan och Mogge kallas vi iallafall.

Hur träffades ni?
På drakborgen med barnen. Sedan den dagen har vi inte varit ifrån varandra ett helt dygn tror jag.

Hur länge har ni varit tillsammans?
ca 2 år.

Bor ni ihop?
Ja, det har vi nog gjort sedan vi träffades, dock så hade Mogge kvar sin lägenhet i några månader ifall de inte skulle fungera.

Har ni barn?
Ja, Mogge har 2 och jag har 1 och vi väntar ett gemensamt.

Har båda körkort?
JA!

Kommer du ihåg er första kyss?
OH ja, och hans blåa tröja :)

Vem sa "jag älskar dig" först?
Han gjorde nog de, men vi hade pratat runt de ett tag innan.

Vem är äldst?
Jag :)

Vilka stjärntecken är ni?
Oxe och vädur.

Vem är längst?
Mogge är 8 cm längre än mig.

Vem sjunger bäst?
Troligtvis Mogge.

Håller ni varandra i handen på stan?
Ja, det gör vi ganska ofta faktiskt.

Vad har ni gemensamt?
Nästan alla våra intressen, motorer framför allt :)

Kände ni varandra innan ni blev tillsammans?
Nej, men vi hade tydligen träffats/setts.

Blev du kär vid första ögonkastet?
Kär och kär men det skapades ett enormt intresse.

Har ni nån speciell låt?
Ett par stycken. Antebellum är väl den som är "VÅR" låt.

Har ni stora framtidsplaner?
Hus, barn mm.

Har ni gråtit i varandras armar?
Ja.

Har ni varit utomlands tillsammans?
Nej men vi planerar... massor.

Vilket är ert bästa minne?
När vi förlovade oss, eller när vi blev med barn, andra gången.

Vem lagar bäst mat?
Helt klart Mogge.

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Myser framför TV:n om vi är hemma båda 2, eller hälsar på någon bekant.

Ger ni alltid varandra pussar när ni ses?
OH JA! Vi pussas ofta.

Bodde ni långt ifrån varann när ni träffades?
Några kilometer.. 3-4 kanske.

Blir du lätt svartsjuk?
Nej, vilket också kan vara ett problem.

Brukar ni bråka?
Nej, jag kan räkna dom på 1 hand.

 


Dag 3: En familjemedlem.


Självklart väljer jag det viktigaste och underbaraste jag har. Min dotter.
Detta är Mojjo. På våren 2006 kom denna underbara unge till världen och sedan dess har vi varit oskiljaktiga.
Det är denna lilla dam som får min värld att gå runt och gör mitt liv värt att leva.
Jag älskar henne mer än något annat.

Idag har vi...

Dagen började med att Mojjo skulle gå på Mogges rygg för att han ville ha massage. Det slutade med att hon hoppade upp och ner och både tokskrattade.

Morgonen har vi spenderat på Gärdet där vi tittat på boxning, skytte, dragkamp, skridskor, curling och, Mojjos favorit, skoterkross. Mojjos glädje över att se skoterkrossen kan jag leva på i flera dagar.
De blir nog ingen liten balettdansös av min dotter.

Lägg märke till godisgrisarna :)


Vad har vi gjort på vår lediga dag?

Myste länge i sängen imorse innan vi åt frukost. Efter det begav vi oss till Mamma Bärgare för att visa att vi lever. Efter ca 4-5 dagar brukar hon fundera om vi gått under jorden. Då kommer det gulliga sms:et "Lever ni?".
Älskade svärmor :)

Men idag var inte Mamma Bärgare hemma så vi fick styra ännu lite söderut för att se om de var på "macken", men ICKE! Det var inte heller någon hemma hos Syster Bärgare så vi fick åka hemåt igen.
Men lagom vid rödljusen nedanför Klockarberget mötte vi svarta faran och Mogges mobil ringde strax efter.
Nu blev de kaffe hos Mamma Bärgare trots allt.

Efter ett par timmar där begav vi oss till Timrå för att hälsa på Kusin J med familj vilket alltid är lika trevligt. Där har jag alltid känt mig välkommen och trivs som fisken i vattnet med hela familjen + MELIAS bihang. (MELIA = Emelia, men Mojjo har sagt Melia ända sedan hon var liten så det får hänga kvar)

Lite kaffe och bulle, skitsnack och struntprat var det dags att åka hemåt och införskaffa mat, PIZZA.
Så nu har vi ätit, Jag och Mogge har badat en stund och nu är det mys framför TV:n tills vi somnar.
En bra dag idag!

Dag 2: Favortipryl

En dålig bild på vår fula lilla plasttillbringare. Den kan jag inte leva utan här hemma just nu.
Detta pga att jag dricker 2-4 liter vatten/juice eller saft per dag. Jag har fått ett stort behov av vätska i alla former sista veckorna. Så denna fula sak står alltid i närheten. Dagtid i kylskåpet eller på rumsbordet och nattetid fylld med vatten på fönsterbrädan bredvid sängen.


Dag 1: Självporträtt

Det här är nog det närmaste självporträtt jag kommer. Detta förklarar nog mig ganska bra. Denna bild är tagen i Juli av Mojjo. Hon ville att jag skulle le mycket och det gjorde jag.


Ännu en utmaning

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Mojjo har ritat mig och Mogge.

 

Dessa bilder fick vi för någon vecka sedan efter att Mojjo suttit och ritat i köket. Lägg märke till att Mogge har fått en keps på huvudet.


Frågor

1. Var är din mobiltelefon? På köksbänken tror jag.
2. Var är din andra hälft? Mogge står och lagar mat.
3. Ditt hår? Utsläppt och oklippt. FY!
4. Din mamma? Är en underbar människa.
5. Din pappa? Finns inte i livet längre men finns i mitt hjärta, sinne och minne.
6. Det bästa du vet? Min lilla busunge.
7. Din dröm i natt? Att lillefot kom ut.
8. Din dröm/ditt mål? Att ge mina barn de dom behöver för en lugn och trygg uppväxt.
9. Rummet du är i? Vardagsrummet, i soffan.
10. Din hobby? Foto, redigering och djur.
11. Din skräck? Mörkt och djupt vatten.
12. Var vill du vara om sex år? I ett hus på landet en bit utanför Sundsvall-
13. Var var du igår kväll? Hos Alex en sväng, annars hemma.
14. Vad är du inte? Smal?! :)
15. En sak du önskar dig? Att Lillefot är frisk och kry när han kommer ut.
16. Var växte du upp? I Jämtlands mörka skogar.
17. Det senaste du gjorde? Bakade en rulltårta innan jag satte mig vid datorn.
18. Dina kläder? Mjukbyxor och linne.
19. Din tv? En LG? På den visas just nu lyxfällan.
20. Ditt/dina husdjur? Hunden Ymot, katterna Dino och Spike.
21. Din dator? EN ASUS som just nu är på dygnet runt.
22. Ditt humör? Glad och förväntansfull.
23. Saknar någon? Min far allra mest.
24. Din bil? En Zafira pga stor familj.
25. Något du inte har på dig? Strumpor och skor.
26. Favoritaffär? Maxi, MAT! Annars älskar jag BOOM.
27. Din sommar? Kommer spenderas på stranden med barnen.
28. Älskar någon? Ja min familj.
29. Favoritfärg? Grön.
30. När skrattade du senast? Nyss.
31. När grät du senast? Minns inte.

En promenad i solen.

 

En glad tjej i solen som egentligen inte ville följa med ut. Lägg märke till kissande hunden i bakgrunden.


Utmaning

Matvanor:

Bästa maträtt? 7
Har ingen favoritmat men älskar pasta.


Bästa dryck?
Vatten är nog de godaste jag vet just nu.

Hat dryck och maträtt?
De mesta från vattnet, fisk, räkor mm. Dryck var svårare.

Bästa alkoholdryck?

Ett gott vitt vin slår det mesta.

Använder du smör på smörgåsen?
Klart jag gör.

Smågodis eller färdiga påsar?
Smågodis.

Favoritglass?

Ben & Jerrys eller Lejonet & Björnen.


Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad?

Mat för ca 2-3000 kronor. Annars blir de inte så mycket
shopping om inte barnen behöver något.

Har du mer skor än kläder?
Nej, äger knappt skor så jag klarar mig.

Favoritplagg?

De jag kommer i just nu.

Hatplagg?
De som inte stäcker sig över magen.


Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du?
Hemma i väntan på bebis.

Vad vill du bli?
De vet jag inte riktigt, men en dröm är konditor, en annan kiropraktor.

Trivs du med ditt jobb/din utbildning?
Ja jag uppskattar jobbet mer nu när jag går hemma. Saknar de.

Är lönen viktigast?

Nej, men den är enormt viktig för att man skall få ett drägligt liv.


Boende:

Lägenhet eller hus?
Bor i lägenhet just nu men nog blir de hus så småningom.

Framtidsplaner med boende?
Hus någonstans i Njurunda. Men nytt eller gammalt...?

Litet eller jättestort?
Just nu bor vi trångt men mysigt.

Drömboende?
Lite på sidan av men ändå nära till stan. Mycket natur och djur.

Landet eller mitt i stan?
Landet.
Lite allt möjligt:

Har du barn?

JA! Mojjo och snart Lillefot, Bonusbarnen Julia och Tindra och extraungarna Alex och P.

Är otrohet okej?
Jag vill svara rakt upp och ner NEJ, men samtidigt vet jag inte om jag kanske skulle förlåta Mogge om han skulle vara otrogen, beroende på var vi är i vårt liv. Jag tror de är lättare att säga nej än att bara lämna allt om de någon dag skulle ske.

Älskar du någon?
Ja, Mogge, mojjo, Lillefot, busungarna och överig familj och vänner. Alla på olika sätt.

Betyder familjen mycket för dig?
Min familj är mitt allt.

Är du lojal?
Ja.


Tycker du om att dricka dig full?
Nej, de har hänt ett fåtal gånger sedan jag drack något för första gången när man var tonåring.

Hemmafest eller krogen? Hemma

SMS

Fick ett sms av älsklingen imorse.
"Du är det bästa som hänt mig, kommer du alltid att vara"

Kan man bli annat än glad. Jag älskar verkligen denna människa.

RSS 2.0