Miss i Wallander - Kuriren

Vi ligger och tittar på kuriren. Hittade precis ett fel i filmen.
När tjejen lämnar tillbaka pistolen på Wallanders bord har hon blå arbetsbyxor, polisuniform, men när man får se henne "utzoomad" bär hon blå vanliga jeans.
Älskar sånna här missar.

Gamla bilder på mig och Mojjo.
Mojjo, hon kan hon..

Sitter i bilen på vägen hem och pratar med Mogge i telefonen när jag hör hur Mojjo sjunger med i Små Einsteins som hon tittar på i baksätet..... PÅ ENGELSKA!!
Konstig unge...

You make me smile

vill vara anonym om Sanningen kommer alltid fram..:
Hur låg det till?

Som de flesta säkert förstår kommer jag aldrig skriva det i bloggen. De som vill veta får minsann fråga mig rakt ut öga mot öga. Nog om denna människa och mot min kära sambo...

Ligger i sängen med Mojjo som somnade som en klubbad säl idag. Kan det bero på en lång dag på dagis, bus med mammsen hela vägen hem, hjälpte Mogge att laga mat, hjälpte mamma att färga håret och sedan hann hon bada i ca 30 minuter. Klart ungen är trött. I köket hör jag hur det slamrar, undra om Mogge håller på att diska och städa?
Han gör mig verkligen lycklig. Jag har dammsugit och torkat kök, sovrum och hall idag. Man kan inte påbörja något utan att han snabbt står bakom ryggen på mig och hjälper till. Man får säga åt honom att gå och sätta sig så man får göra nått själv. JA, jag gillar att dammsuga och torka golv.

Idag mötte han upp mig och Mojjo på Tempo för att han skulle handla mat till kvällen, kött, pommes och pepparsås. Han skämmer verkligen bort mig med mat. Jag kommer gå upp 10 kg innan jul.
Nu ska jag smita ut och se vad han gör, kanske smyga upp bakom honom när han står och diskar, lägga armarna runt honom och ge honom en puss. Bara för att han är den han är och jag älskar varenda liten egenhet han har,
Han gör mig lycklig.

Sanningen kommer alltid fram..

Jag är glad att jag är så ärlig som jag är med Mogge, även om det sårar honom ibland.
Kommer aldrig riskera vårt förhållande. Han är det bästa som hänt mig efter lilla Mojjo. (Hon kommer alltid vara min nr 1)

Jag har inte varit guds bästa barn men jag har lärt mig av mina misstag och värdesätter det jag har med Mogge mer än något jag tidigare haft. Jag kan svära på min fars grav att jag aldrig var otrogen under mitt äktenskap, eller från att jag lämnade min dåvarande man. Skillsmässan gick inte igenom förrän i december 2008 och då levde jag ju faktiskt i ett förhållande. Men jag flyttade ifrån min man i man/Juni 2007 och då var det över för mig. Om sedan ett papper håller oss ihop får det stå för var och en att dömma mig.

Men det finns andra som lever med lögner, människor som inte lär av sina misstag.
Men det biter en i arslet tillslut. Sanningen kommer alltid fram. Och om det kommer en dag då någon frågar mig hur det låg till kommer jag berätta sanningen.


Tisdag

Vaken och snart på väg till jobbet. Blir lite bloggande nu pga mycket jobb men de är det nog ingen som lider av.
Igår bytte vi ruta på bilen. Nu ser man ju ut. Helt underbart!
Vi inhandlade även nya bilbarnstolar till alla barn och ett par nya skor till Mojjo. (Dagis har slarvat bort hennes andra)
Jobbade kväll igår och kom hem till 3 sovande barn och en dötrött sambo. Ikväll slutar jag 18;00 så ikväll hinner jag umgås med dom lite mer.

Äckligt godis!

I morse när vi kom till husvagnen skyndade jag mig och kastade i mig en mintkaka.
Det straffar sig att vara girig. Mintkakan smakade kräks. Spottade och fräste medans Mamma Bärgare skrattade lite smått. Hon hade fått en likadan tidigare när hon varit och grävt i godisskålen.
Åt ett par andra godisar och fick snart tag på en till. Efter de fick Mogge provsmaka alla godisar ville äta.
Efter en stund tog han en egen godis och även han fann en kräksgodis.
Snabb som jag var hann jag ta kort med kameran. De bjuder jag på....2 down, 1 left to go...

Endast Mogges bil är hel för närvarande. Dom andra skruvas de i för fullt.
Efter dagens heat är ställningen:
Syster Bärgare: 3 poäng (Sist damer)
Syster Bärgares Danne: 0 poäng (Sist seniorer)
Bror Bärgare: 4 poäng...
Mogge: 10 poäng...

Imorgon skall alla bilarna vara hela igen så vi hoppas på det bästa.

Alla hjälper till..Nu är det bara ett heat kvar för alla tävlande. Just nu är det paus och det springs runt bilarna, skrivas och mekas.
Laila och Dannes bil har diverse småfel som de åtgärdar relativt snabbt. En slang som lossnat, kopplingsvajern lossnat, lite småmek helt enkelt. Reines bil rasar totalt varje gång han kör. Denna man måste ha drabbats av murphys lag idag, det som kan gå åt helvete går åt helvete. Men som resten i familjen Bärgare är han nära att ge upp men det slutar alltid med att dom skruvar in i sista sekund och oftast kommer dom med i heatet trots att hoppet för en stund sedan var borta. Mogges bil är den enda som hållt så här länge, vilket är väldigt konstigt. Det brukar ju vara han som tappar saker efter banan.
Det som är så mysigt med den här familjen är att alla hjälps åt. Alla skruvar, alla letar grejor och alla skrattar åt förödelsen när det verkligen går åt helvete. Jag trivs här. Jag trivs med familjen Bärgare.


Piss och gå och lägg dig!

Nu har vi krypit ner i sängen efter att vi varit och kissat kväll... på vår toa... i vårt rum.
Vi har varit på vandrarhemmet i ca 1 timma och slappat i allrummet framför TV:n.
Vi bokade 3 rum som vi delade upp slumpvis, vi valde rummet uppe pga att vi alltid är lite "outsiders", dom andra umgås lite mer än vad vi gör. De visade sig vara ett bra val. Vi fick dubbelsäng samt toa på rummet.
Så nu ligger vi här nedkrupen under täcket. Mogge har precis lagt undan aftonbladet och vi ska lägga oss och småslöa till en film. I morgon blir det tävling. Förberedelserna har varit i full gång hela kvällen.
Jag älskar verkligen det här!

PS. MAMMA! Jag glömde mobilen i husvagnen. Får tillbaka den vid 8 i morgon, lördag.Typiskt vår vanliga tur.

Sitter i trailern på väg mot hede. Ingen har gått som det ska och vi bara skrattar. Det regnar både utanför och innanför bilen. Vi glömde stövlarna och paraply. Hytten fungerar som bastu pga värmen från motorn. Helt underbar resa som vanligt. Men man har inte roligare än vad man gör sig och vi har skitkul.

Borta bra men hemma bäst..

Nu är vi 8 mil hemifrån, vid Höga kusten. 
De ska bli skönt att komma hem och sova några timmar i sin egen säng. Även om de är skönt att sova i en gungande lastbil så är det skönare att sova i sin egen säng.

Men senare idag bär det av till Hede och titta på "krockbilar" som Mojjo kallar dom.

Är man nörd så är man..


De där med minnet.. Mamma S vs Guldfisk.

Nu är det så illa att det gör mig ledsen.
Satt nyss och pratade med Mogge och en händelse som tydligen inträffat för ett par veckor sedan.
Vi satt och pratade om vilka regler och lagar det fanns för lastbilchafförer.
Mogge hade tydligen blivit stoppad i Armsjön en kväll för kontroll av körtider och annat kraffs. Han hade med sig ett papper hem som han hade visat när jag frågat varför han var så sen. (Stod ju med maten klar som vanligt *ler*)
Jag svarade Mogge att han troligtvis inte sagt det för jag kommer inte ihåg de.
Men när jag hör hur tydligt han berättar hur han visat papperet, att han lagt det i skålen på bänken och att jag hade lagat mat förstår jag ju att detta är något som faktiskt har hänt.
Var tog mitt superminne vägen?

Det är så mycket sånna här småsaker som jag lägger märke till. Jag glömer var jag lagt mina nycklar/telefon bara 2-3

minuter efter att jag kommit hem. Mogge lugnar mig genom att säga att det troligtvis beror på medicinen men både han och jag är oroliga, det vet jag.
Små tårar i ögonen av både rädsla och fruseration.


Glömt medicinen.

Glömde ta min medicin i morse. Det märks! Hjärtat dunkar så det håller på att hoppa ur kroppen. Ringde farbror doktorn igår för att informera honom om min lilla incident på akuten för några månader sedan men då var han inte på plats. Jag skulle ringa tillbaka om 3 veckor. Ok? Sedan fortsatte sköterskan berätta att min läkare var en AT-läkare på hon var inte säker på att just han skulle komma tillbaka. Kul. Då kommer jag säkert få göra om allt från början. Sjukvården är fantastisk. I vilket fall som helst börjar jag bli orolig över vad som händer med mig. Efter mitt besök på akuten försämras mitt besök mitt minne märkbart. Både jobbigt och genant! Vi får väl se vad som händer...

Vi ska ha barn!!!

Men inte riktigt än. Men när man tittar på Mogge när han blåser upp magen är jag inte riktigt säker på att det inte är en bebis där inne.
Kan Tomas, mannen som födde barn, så kan väl Mogge me. Nu är de männens tur.Första dagen på resten av mitt liv..

Nu har medicinens biverkningar börjat lägga sig för dagen. Hjärtklappningen, svettningarna, yrseln och annat smått och gott som följde med i medicinpaketet. Grattis!!
Men jag vet att i långa loppet är det bra för mig, även om det är otroligt jobbigt just nu.
Ni kommer nog få läsa en del om hur detta förändrar mig och mitt liv.

När jag kom hem idag lagade vi mat, diskade, kramades och pussades om vart annat. Mojjo sov en stund i våran säng innan vi tog oss en promenad upp till macken för att köpa snus till Mogge och en korv till Mojjo. Efter det bar det av till stranden för att kasta lite pinne till Ymisen en stund. Där träffade vi även exets fd frus lillasyster. Hängde ni med?
Hon och hennes son var också nere och strosade längst stranden. Oh gud vilken söt unge hon hade.
Lille A hade blonda lockar som stack fram under kepsen och ögon som vem som helst skulle smälta för.
Alla utom Mojjo som inte alls var intresserad av varken Lille A, kasta pinne med Ymisen eller lyssna på mamma.
Hon ville mest blöta ner sig.

Nu har vi kommit in och Mojjo myser i soffan till Lilo och Stitch. Själv njuter jag av att Mogge är hemma ikväll.
Så mysigt att få en extra dag. GOS!

Vägen till ett underbart liv.

Sitter på jobbet och bloggar från mobilen på min rast. Nördigt? Jag vet! Men jag sitter Här i fikarummet med min dricka och macka som jag inhandlade på pallas på väg vill jobbet i morse. Glömde allt vad ätbart hette hemma i hallen. Men nu sitter jag iallafall Här med ett leende på läpparna och bara njuter av tillvaron. Hemma i sängen ligger världens underbaraste sambo och saknar mig. Jag fick ju ligga och snusa på mojjo hela natten eftersom mogge jobbade natt. Och i natt har vi verkligen myst, jag och min lilla skitunge. Om inte detta vore nog fick jag ett sms från mogge igår som höll på att få mig att ramla ur sängen. Han gör mig lycklig. Nu är livet på väg i rätt riktning. Jag säger/skriver de igen. Jag njuter!! Nu är rasten snart slut så nu ska jag krypa tillbaka till min dator och jobba vidare. Kram kram

Ett lugn infinner sig.

Det var inte alls så jobbigt som jag trodde att träffa Mojjos pappa. Nu har jag gjort de och jag vet att mitt val för ca 1,5 - 2 år sedan var rätt beslut. Jag är så otroligt lycklig att jag har träffat Mogge och det är det här jag vill bygga på.

Mojjo lekte iallafall väldigt bra med sin far. Hon tyckte det var jättekul att busa och härja en stund. Vi träffades på 1891 och fikade tillsammans och medans Mojjo och hennes far sprang runt och lekte. De fungerade även bra mellan Mojjo och Malin, Mojjos pappas tjej. En helt underbar tjej enligt mig.
Jag blev nästan lite kär i henne jag med. Detta är en tjej jag ärligt vågar säga att han inte förtjänar.
Hur många nya flickvänner frågar exet om det är OK att pappan går iväg med dottern en stund.
När Mojjos pappa och Mojjo gick en sväng kom frågan jag aldrig trodde att hans tjej skulle ställa.
-Är det OK att han går en sväng med henne?
Klart det är OK. Där samlade hon massor med pluspoäng. Han har verkligen hittat en kanontjej. Jag hoppas han tar vara på henne för bättre än sådär är nog svårt att finna. Så från och med nu kanske han ska skärpa till dig.
(No comments why)

De var iallafall en kanonstund. Jag är så glad att vi gjorde det här. Jag är glad för Mojjos skull, min skull och Mojjos pappas skull. Nu ska jag krypa ihop med Mogge och bara njuta av hur bra jag har det.

Hjärtat rusar..

Nu börjar spänningen stiga. Om ca 2 timmar är Mojjos pappa och hans tjej på genomfart i Sundsvall. Vi har bestämt för att ses så han får träffa Mojjo.
Samtidigt som de skall bli jättekul och spännande känns det jobbigt och nervöst.
Som de flesta redan vet har jag och Mojjo inte träffat honom sedan december 2007. En lång tid.
Under denna tid har vi hunnit vara vänner, diskutera att föra nya försök, bråkat och skrikit till varanda över telefonen och blivit vänner igen. Men idag är vi vänner och jag ser fram emot dagens möte.
Jag är glad att jag idag är dödligt förälskad i Mogge, annars vet jag inte hur jag skulle reagerat över den här dagen.
Nu känns det inte jobbigt pga känslor, nu är det bara jobbigt för att vi inte setts på så länge och jag är otroligt nervös på hur Mojjo kommer ta de.
Jag är rädd att hennes mardrömmar får nytt liv efter idag men vi ska försöka göra den här dagen till det bästa för henne.
Det är hennes pappa och jag älskar honom för det. Han har gett mig det mest betydelsefulla i mitt liv. 

Jag har i 3 dagar nu pratat konstant med Mojjo att hennes pappa kommer upp och hälsar på så hon skall vara förberedd men hon bryr sig inte så mycket. Förra veckan tyckte hon att de skulle bli jättekul att han skulle komma men nu bryr hon sig inte. Förhoppningsvis tycker hon att det blir roligare när dom ses. Jag håller tummarna för att det ska gå bra idag.

Det är nu jag ska ha EKG-grejerna på mig. Då skulle läkarna fått se på hjärtklappning. Tur att jag tar medicinen från och med idag.

Sjukhusbesök

Så glad att Mogge ville följa med idag. Skönt att ha någon med sig eftersom jag både hatar sjukhus och är lite orolig för testerna. Men idag fick jag bara EKG:n fastsatt. Så nu är man fast bland massa sladdar i ett dygn.
Har stoppat hälften av sladdarna i byxorna för att dom inte skall "korva" ihop sig under tröjan.
Snyggt säger Mogge och Mojjo är mest imponerad över "radion" jag har på magen.
Alltid lika underbart.


Slappardag.

Idag har vi bara slappat. Mest myst i sängen hela dan. Kramats och gosats medans Mojjo "plågat" lilla stackars DINO.
Idag insåg jag att jag fortfarande är nykär i Mogge. Det pirrar i magen och alla problem känns som bortblåst när han kramar på mig. Då hamnar jag i vår värd, där bara vi, våra barn, nära och kära och allt rosa och gulligt finns.
(Inte för att det finns så mycket rosa hos oss, vi är nog mer rockers båda 2)
Morgondagens läkarbesök känns inte längre så hemskt och jobbigt. Så länge jag har Mogge som stöttar mig så klarar jag allt. :)

Ligger just nu här i sängen med Mojjo och myser lite. Det är dags för henne att sova så hon orkar med dagis i morgon.
I vardagsrummet sitter Nea och kikar på tv. Hon kom hit med pizza strax innan Mogge åkte och jobbade så vi åt tillsammans och efter det har hon och jag bara legat i soffan och pratat. Lite småmysigt.
Blir inte så ofta vi ses längre nu när jag jobbar jämt.

Nästa helg är det iallafall dags för Hede. Jag längtar otroligt mycket efter denna "lillsemester" med tävling och allt.
Om vi kunde ha så skoj som vi hade i Östersund trots att det vräkte ner från himlen hela helgen så skall vi nog kunna ha lika trevligt om inte trevligare den här gången.
5 dagar kvar nu..


En jobbig natt

Har precis krypit ner i sängen efter att jag suttit uppkrupen i soffan under en filt i strax över en timma.
Jag mår verkligen skit över det här. Kan inte sova, inte äta och oron släpper inte hur mycket jag än försöker förtränga det.
Det är bara skit på TV:n. Har sett en dålig film och nu fortsatt på en annan.
Hör hur alla andra sover, till och med DINO sover. Inte ens han håller mig sällskap.

Men man hör mycket på natten när vanliga ljud är tysta.
Båtar ute på havet strax innan 3. Grannens telefonsamtal, alla som spolar i huset, hundar som skäller någonstans.
Men det jag lyssnar på allra mest är andetagen från mina nära och kära.
Älskar att ligga och lyssna på Mojjos lugna och trygga andetag. Älskar att jag kan ge henne den tryggheten.
Hon vaknar av mardrömmar ibland men det räcker med att jag lägger en hans på hennes huvud så somnar hon om igen. Tänk vad en mamma kan ge trygghet.

Mycket som har hänt de sista dagarna. Vi får se hur det utvecklas i framtiden. Förhoppningsvis till något bra.
Men det får tiden utvisa. Nu ska vi se om tiden snart kommer ikapp mig så jag också får sova.

NU ÄR DET HELG!

I en hel dag!!!
Och denna dag ska jag spendera med Mojjo, Mogge och busungarna.
Får se vad vi hittar på imorgon när vi vaknar.

På måndag startar vi dagen med ett läkarbesök. Nu ska jag gå med pluppar på kroppen ett par dagar för att utredningen skall få en början. Sedan blir det jobb jobb jobb! Jobb ända tills fredag då jag är ledig och har långhelg. Ledig hela 3 dagar och dem ska vi spendera i Hede på tävling. LÄNGTAR!!

Nä, nu ska jag gå och kladda med kvällsfikat, precis som barnen.

Jag är kär i TOBI

Idag skruvade vi äntligen ihop TOBI och testade honom. (De märks att vi varit vaken länge)
Han funkar kanon. Men jag svedde fingrarna ett par gånger innan man insåg vilken värme den egentligen allstrar.
Men jag är otroligt nöjd!


TOBI Ångstrykjärn.

Snart dags för jobb igen.

Nu är det bara ett pass kvar sedan har jag helg. Eller ledig söndag skulle jag väl kalla de.
Men idag blir det nog rätt lugnt på jobbet, arbetar med bra folk idag så de blir nog en bra dag.
Jag hade dock föredragit att vara med Mojjo och Mogge. Idag kommer ju även barnen hem.
Dom har varit på semester med sin farmor och farfar.

Efter jobbet åker vi nog och grattar Mogges mor som fyller år. De ska bli skoj, de va ju ett tag sedan man träffade alla nu.
Familjen TOK! I like it!!

Nä, nu ska jag ta och plocka ihop mig för att åka på jobbet.

Få och korta inlägg.

Men denna vecka har jag jobbar så mycket att jag anser att min sambo och dotter går före bloggen.
Ha en trevlig helg.

Moggemys!

Ligger i sängen och ser på TV, tätt tätt intill Mogge. Njuter till fullo


Äntligen hemma..

Efter en helt OK dag på jobbet är jag äntligen hemma och har krypit ner i sängen med Mojjo som precis har vaknat. Snusar och myser medans hon försöker somna om. Gud vad jag saknat både Mojjo och Mogge ikväll
Längtar tills jag får krama lite på honom med. Blir väl en film när Mojjo somnat.
Skönt att vara hemma iallafall!

Tårar på jobbet.

Min rast är snart slut och det är dags att torka tårarna.
Pratade precis med Mojjo som är hemma. Orden "jag saknar dig mamma, jättemycket" och hör hur rösten inte håller och hur ledsen hon blir. Då blir det för jobbigt för mig som mamma, då kommer tårarna.
Gud va jag längtar efter min dotter nu!!!

Försvinn ur vårt liv!!

De som känner sig träffade kan ju ta åt sig.


Kroppsideal?

När jag tidigare idag stod framför spegeln i mina fula svarta mjukbyxor och en av Mogges t-shirtar kom jag att tänka på kroppsideal. Jag har tidigare vägt 50kg och varit 170 lång. Lång och smal med andra ord.
Innan jag fick Mojjo hade jag även BH-storlek 75B-C och var väldigt nöjd med min kropp.
Idag väger jag nästan 60 kg och mår underbart bra. Jag har fortfarande samma storlek på tuttarna men de hänger MYCKER mer än tidigare. Jag mår helt enkelt bättre nu än när jag såg ut som alla vill se ut.
Jag har kämpat för dessa extra kilon i flera år och nu har jag äntligen fått dem.

En karls kropp då?
Jag vill ha lite att ta i, inte sova på en bodybuilder. Jag måste erkänna att jag tycker Mogge har en kanonfin kropp trots att han inte är jättevältränad, lång, mörk och brunbränd.
Mogge har en pensionerad hockeyrumpa som är gudomligt sexig. Han har ingen supervältränad mage men man ser rutorna, han är bara 178 cm lång, dock mörk och brunbränd. Han kanske inte stämmer in på vad folk anser vara idealet men han är grymt så snygg, fin och sexig i mina ögon.

Så... åt helvete med kroppsideal. Jag skapar mitt eget ideal med de jag tycker om.Frågor..

1. Hur gammal är du om fem år? I mina bästa år? 34..

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Blir nog lite delad plats mellan Mojjo och Mogge.

3. Hur lång är du? Från fotsulan till huvudsvålen.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Wallander Brandvägg. Såg den dock i 3 etapper.

5. Vem ringde du senast? Mogge, ca 5 ggr. Han hade lämnat mobilen i lastbilen.

6. Vem ringde dig senast? Mogge när han insåg att jag sökt honom och skällt på honom på mobilsvaret. Jag blir ju rädd att något hänt ju.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Bra hehe, blev ju orolig ju. Ler. Puss på dig snygging.
Svaret på Mogges sms efter att han frågat om jag var arg och jag svarat: Inte längre.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag sms:ar helst. SItter ju i telefon hela dagarna på jobbet.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Den ena är gift och den andra är död.

10. När såg du senast din mamma? I fredags 15:52 när hon kom med tåget från STHLM. Dom hade varit på kryssning till ryssland.

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna... (Egentligen blå som pappa, som inte ens hade blå utan gröna)

12. När vaknade du i dag? 5:22

13. Vilken är din favoritjulsång?
Tänd ett ljus och låt det brinna.

14. Vilken är din favoritplats?
Min fars hem.


15. Vilken plats föredrar du minst? Är inget fan av Föllinge i Jämtland. Där är det alltid kallt.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Fortfarande i Sundsvallsområdet med Mogge och barnen + 1 extra.

17. Vad skrämde dig som barn? Min bror, därav smeknamnet Böbö.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Mojjo med sina utlägg.

19. Hur stor är din säng? 160 tror jag. Så jag, Mogge och minst 1 barn får plats. Gärna 2 - 3 barn, en hund och en katt.

20. Vem sov du senast tillsammans med?
Mogge, de gör jag varje natt om han inte jobbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 dubbelkuddar.

23. Hur många landskap har du bott i? 4 tror ja. Ångermanland, Medelpad, Jämtland och Västra Götaland.

24. Vilka städer har du bott i? Sundsvall, Göteborg, Östersund och Sollefteå samt St. Julians.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor i olika former,

26. Är du social? De måste jag vara i jobbet så ja..

27. Vilken är din favoritglass? Lakritspuck

28. Vilken är din favoritefterrätt? All pasta.

29. Tycker du om kinamat? Ja, friterad kyckling.

30. Tycker du om kaffe? För mycket

31. Vad dricker du till frukost? Om jag är på jobbet, kaffe, Hemma vatten.

32. Sover du på någon särskild sida? På mage eller rygg.

33. Kan du spela poker?
Ja, men jag gör det sällan.

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja med Mojjo, Mogge och busungarna.

35. Är du en beroendemänniska? Beroende av Mojjo då..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja BUBBAS! Och exet Daniel.

37. Vill du ha barn? Jag har redan Mojjo men planerar en till så småningom.

38. Kan du några andra språk än svenska? Ja..

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, inte ännu,

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet är härligare.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mojjo såklart. Lägger inte pengar på nått annat än mat och Mojjo.

42. Äger du dyrbara smycken? Inte pengamässigt. Men annars har jag en ring med en duva i som betyder mycket.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Nyheterna.

44. Kan du rulla med tungan? JA, var tvungen att testa

45. Vem är den roligaste människan du känner? Skrattar rätt mycket åt Mogge och Mojjo. Men roligast? Svårt.

46. Sover du med gosedjur? Ja Mogge.. hehe. Och ett och annat av Mojjos som följer med ner i sängen när hon kommer.

47. Vad har du för ringsignal?
Pappa, jag slog ihjäl en geting med hammare på motorhuven..

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jag tror inte de, men en filt.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Mojjos röda plastkopp.

50. Flirtar du mycket? Nej, vet faktiskt inte ärligt när jag gör de.

51. Kan du byta olja på bilen? Jajamensan!

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, men jag har åkt med pappa PUCKO när han fått.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Nån barnbok med Mojjo,

54. Läser du någon dagstidning? St.nu

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Hur gör man de i en vanlig personbil?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Bandit

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Nån teknisk term på jobbet tror ja.

59. När var du i kyrkan senast?
När Alice döptes.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Eva tror jag hon hette.


Min lilla Mojjo..

-Mamma, jag är din för alltid!

Jag älskar denna unge så de gör ont i kroppen. Hon är det absolut bästa jag har. Jag får abstinens när hon är på dagis.
Min lill tjej!


En stund ute i "solen"

Den lilla sol som skiner igenom molnen idag vill vi ta vara på. Så skönt att man faktiskt kan ha t-shirt idag.
Vi passade på att öva lite cykling tillsammans med EFA. De va ju faktiskt EFA som gav Mojjo cykeln en gång i tiden.
Träffade även en gammal bekant och stod och pratade en stund. Han skall bli pappa om bara några dagar och jag avundas honom enormt mycket. Det är verkligen en helt otrolig upplevelse. Glad för både honom, hans tjej och hennes 2 goa barn. (Saknar dom ibland)
Nu sitter iallafall jag och Mojjo ihopkrupna i soffan och myser en stund innan Mogge kommer hem. Längtar efter honom nu.
Bakning...

Mojjo har gjort egna cupcakes med bokstäver och siffror.Mojjo och katten..

Katten är otroligt snäll med Mojjo men ibland tröttnar han och river från. Tillslut blev Mojjo så arg och ledsen så hon gick fram till katten, strack fram benet och sa.
- Du får bara riva mig en gång till sedan får du inte riva mig nått mer. Om du tycker om mig får du riva här.

En vanlig söndag?

Vaknade i morse klockan 4 när Mogges väckare ringde. Dags för honom att åka och jobba. Efter det kunde jag inte somna om utan la mig för att se på TV. Jag kan berätta för dom som inte vet att det inte är nått bra på TV den tiden på dygnet.

Vid nio vaknade Mojjo och vi myste lite i soffan och såg på barnprogram.
Efter en liten mysstund satte vi oss i bilen och åkte upp till bror med familj en stund. Mojjo fick leka lite med fasters älskling och jag satt och pratade med Linda medans hon målade huset.

När vi kom hem lagade vi mat, tortelini med skinka och ost. Till de blev det fetaost. GOTT tyckte både jag och Mojjo.
Nu ska jag krypa ner i ett bad medans Mojjo och Dino ligger i min och Mogges säng och myser och ser på TV.
Bara ett par timmar kvar till älsklingen kommer hem nu.

Simma lugnt!


Fortfarande smått irriterad.

Igår skulle vi egentligen hitta på något med en vän till mig och hennes kille. Tyvärr drog flytten och packningen ut på tiden och klockan blev rätt mycket innan vi fick sätta ner rumpan i soffan hemma. Vi var båda rätt möra efter allt bärande och Mogge även trött och hade ont i knät pga gammal skada. Med andra ord var han inte på toppenhumör.
Han skulle även upp och jobba klockan 4 inatt.

Jag kan förstå att han inte orkar umgås med någon efter en sådan dag som vi hade igår och att han bara vill vila nån timme innan han måste sova för att orka jobba. Hade varit otroligt roligt att träffat min vän och hennes kille men respekten för min sambo gör att han faktiskt går först.

Detta slutade med att min vän blir småsur och tycker att jag kunde ha hört av mig tidigare.
Klart jag hade kunnat gjort om jag vetat hur läget sett ut i slutet av dagen, men nu viste jag inte de.
Sånt här kan göra mig smått irriterad.

Mogge fick i slutänden sova i ca 2-4 timmar innan han åkte och jobbade och sedan dess har jag varit vaken.
Så här ligger jag nu med en gosig katt på magen och undrar vad denna dag skall ge.

Att lägga en 3-åring.

Mojjo har kommit in i en period när hon inte kan vara still och det har blivit omöjligt att få henne att lägga sig vid sängdags. Spelar ingen roll vad jag gör så lyssnar hon inte. Hon kliver upp ur sängen hur jag än vänder och vrider mig för att få henne att ligga kvar. Jag lägger mig med henne, jag läser för henne, försöker lura henne med olika trix, hotar att kasta hennes käraste ägodelat.
Har testat allt både bra och dåligt. Men hon gör precis som hon vill just nu.
Och när jag blir riktigt arg på henne börjar hon bara tokskratta och då är det dags att lägga huvudet i kudden för att kväva tokskrattet jag håller på att brista ut i.

Mojjo har med andra ord kommit in i en ny trotsperiod. Det spelar ingen roll vad jag säger eller gör så gör hon tvärtom.
Utom när jag i detta fall nu säger åt henne att hon inte får gå och sova, då tackar hon för det och kliver upp ur sängen och gör något annat.

Snart får jag lägga mig bredvid henne och "tjurhålla" henne tills hon somnar.  SKITUNGE!!
Men hon är ändå de bästa jag har, mitt lilla "miffobarn"


YR?

-Mogge, kan du säga åt Mojjo?!
-VA?
-Kan du säga åt Mojjo att hon inte får ha pengen hon fick av dig i munnen?
-MOGGE!!!!

VA??! VAdå Mogge? Helt plötsligt skäller han på sig själv.
Flera personligheter eller bara yr!
Kan meddela att både jag och Mogge skrattade gott... länge! Han säger själv att han inte vet varför han sa sitt eget namn men jag vet inte ja, han är ju lite egen.


Allt blir Paj.

Idag har Mojjo förstört en av dörrarna på TV-bänken men Mållgan fick laga. PAJ NR 1.
Sedan bakade vi äpplepaj nu ikväll och åt den i sängen. PAJ NR 2. 


Dagens Mojjo i morse.

Jag hade glömt min plånbok och vände tillbaka hem när vi hade kommit ett par hundra meter hemifrån.
Konversation som utspelade sig med Mojjo på väg hem.

-Mamma, vad gör du?
-Jag måste åka hem igen för jag glömde min plånbok.
-De va ju olyckigt.


Dagens Mojjo.

-Jill, Vem är du med?
-VA?
-Är du med en flicka eller pojke?
-VA?
-Har din kompis snopp eller puppa?

Ja vad ska man säga om sin dotter. Ibland vet hon mer än hon behöver.

Jag har inte migrän enligt expressen.

expressen.se kan man svara på frågor som avgör om man lider av migrän. Migrän är tydligen den vanligaste ursäkten till varför folk är hemma från jobbet. Jag gjorde frågorna och jag har tydligen inte migrän.

Kunna förutsäga när en attack är i antågande?
JA
NEJ Om jag inte räknar med att halva min kropp domnar bort.

Fy synstörningar en halvtimme före huvudvärk?
JA
NEJ Får ju sällan huvudvärk. har bara hänt 1 gång och då blev det akuten.

Bli känslig för ljud och ljus?
JA Både JA och NEJ, när det väl slagit till så hänger inte huvudet/ögonen med. Jobbigt med ljud och ljus.
NEJ

Ha svår huvudvärk som börjar på ena sidan huvudet?
JA
NEJ Men halva kroppen domnar bort.

Må så illa att du ibland måste kräkas?
JA

NEJ

Få dunkande huvudvärk som förvärras av fysisk ansträngning?
JA
NEJ Men yrseln och illamåendet förvärras.

Ha ett anfall som varar mellan 3 timmar och 3 dygn?
JA
NEJ

Men enligt min egen läkare har jag "tyst" migrän och har även haft ett riktigt migränanfall där de scannade mitt huvud för att bortse från hjärnblödning mm. Kunde inte prata, inte se, inte stå. De var tydligen ett riktigt migränanfall.
Men expressen.se vet nog mer...

Gårdagens fummel...

Jag kanske inte borde berätta detta men jag bjuder gärna på mig själv.

Jag har sovit så dåligt de sista 2 nätterna att jag varit halvdöd när det har varit dags att åka till jobbet.
Igår åkte jag som vanligt till jobbet och satte mig för att jobba. Av någon anledning tittade jag ner på mina fötter och insåg att jag hade... 2 olika skor på mig!!!!
Iofs vita tennisskor men av olika modell. Skrattade gott åt mig själv och skickade iväg ett sms till Mogge att han gärna fick komma in med en av de rätta skorna.
Yr är bara förnamnet!!

Myser med Dino efter dagens bravader

Ligger i sängen och kramas med Dino medans Mojjo ser på TV och Mogge är och handlar pizza.

Idag jobbade jag bara halvdag. När jag kom hem packade jag ihop hela "familjen" för en tripp till Matfors. Där hälsade vi på Ronica för lite kaffe och kakor medans barnen lekte, Busunge 1 och Bellan kommer så otroligt bra överens. Det är så kul att se hur bra de leker tillsammans. Efter att vi varit där åkte vi till Ronicas ex en snabbis. Dvs min allra bästaste kompis Fredde. Han fyllde år igår så vi var dit och fikade lite tårta. Njuter av varje sekund med honom nu när vi ses så sällan. Så mysigt att bara sitta och prata en stund. Ett plus är att han och Mogge kommer så otroligt bra överens och att jag gillar hans tjej Anna.
På väg hem släppt vi av busungarna hos deras mor och åkte vidare till garaget. Lite dösnack med "Lallja" (Mojjo kallar henne de) och Daniel. Kikade lite på krockbilarna och försökte ta det lugnt en stund...
Ända tills Mogges mage kurrade och luften gick ur honom, då va det dags att åka hem och fixa mat.
Och där är vi nu..

Vårt hem.

Idag när jag kom hem hade Mogge hämtat tvätten, städat, diskat och lagat mat. Vårt hem var jättefint.
Men det märktes på sjukligen att han inte mådde bra. Direkt när maten stod på bordet kröp han ner i sängen med huvudvärk och förkylningen som inte vill släppa.
Har precis varit och inhandlat mer halstabletter åt honom och just nu ligger han i ett varmt bad i hopp om att det skall bli lite bättre.
Ska gå och kolla till barnen en sväng nu. Kram.

Dagens sällskap på stranden.


Nytt vardagsrum?

Nu har vi kommit på att vi ska måla om alla våra möbler i vardagsrummet. Nu ska de bli "gammeldags" vita istället.
Nu återstår att köpa färg.

God morgon, god morgon...

Här är vi vaken och det är full fart. Ungarna har hunnit bråka 10 ggr, plågat katten så de blivit rivna, stökat till värre än ett helt dagis och gnällt och grinat för att de inte får som de vill.
Nu är de äntligen kompisar och leker mamma, pappa, barn i vardagsrummet med en bebis som heter Kiliko. (Tror ja),
Själv ligger vi i sovrummet och ser på Tv och myser. Alltid lika uppskattad tid på helgerna.

Snart kommrt Ronica och barnen och vi skall gå ner till havet och se om det går att bada idag. Solen skiner men det blåser en del. Annars får vi la hitta på något annat skoj.
KRAM KRAM

Kvällsbad

Efter mat, spagetti och Mamma S köttfärssås, gick vi ner till vattner så barnen fick bada lite, precis som jag lovat dom.JÄMTLAND

Idag åkte vi till jämtland för att hämta Mojjo. Lilla gumman har haft det bra hos mormor tillsammans med sina "kusiner".
När vi kom upp försvann Mojjo och Busunge 2 ut och lekte. Busunge 1 satt kvar i köket med oss och myste. Efter en stund släppte blygheten och hon följde med Morfar S för att titta på bina. Tyvärr blev hon stungen av ett bi så hon blev lite ledsen, iallafall ledsen i 5 minuter innan hon skrattade igen. Det var svullet i ca 30 minuter sedan hade svullnaden gått ner och det blev mer och mer fart på även henne.
Vi åt rabarberpaj och myste på altanen i värmen innan vi åkte vidare upp till döda fallet.
Både roligt och jobbigt för barnen att springa runt och härja.
Men nu är vi iallafall hemma och slappar en stund. Jag ska snart börja med maten och sedan blir de mys i soffan.

Moa saknar Mormor S jättemycket nu....Lyckligt lottad ändå tårar.

Mojjo är hos mormor sedan igår och skall vara där tills på lördag och jag kan knappt ringa henne utan att tårarna rinner.
Jag hatar verkligen att vara utan henne. Mår skit när jag kommer hem från jobbet och inser att jag inte har min lilla skitunge hemma. Pratar med henne på telefon och hjärtat värker av saknad.
Jag vet att hon älskar att vara hos mormor och jag vet att det är bra för både henne och mig men jag mår så otroligt dåligt av att vara utan henne. Minn hjärta, min ögonsten, mitt allt, det bästa jag har.

I övrigt vet jag att jag  är lyckligt lottad som har världens underbaraste dotter, en underbar sambo, 2 busiga "bonusbarn", en underbar familj bestående av mor, "plastpappa", bror, svägerska och deras barn.
Jag har en underbar kusin med familj som alltid finns där för mig, världens snällaste vänner som jag håller väldigt kära, både nya och gamla.

Idag är en sån dag när tröttheten borde göra att jag somnar men tomheten gör att jag bara längtar.
Men på lördag ska jag åka och hämta henne, jag ska krama henne så länge att hon ber mig släppa.
Jag vill höra de små orden som hon brukar säga.
-Mamma, de gör inget, jag är ju här nu.. Jag älskar dig jättemycket.

Truckerwannabe.

Ikväll åker jag med Mogge. Lovade honom att jag skulle följa med endera idag eller imorgon så de blev idag.
Vi har passerat övik (Tänker alltid på blondinbella när jag åker förbi här, hennes Nils är ju härifrån) för en stund sedan och sitter och myser i hytten. Nyss regnade det och det blixtrade på himlen, nu skiner solen och himlen lyser rosa. Det förändras snabbt längst efter kusten.
Får se om jag orkar hålla mg vaken hela vägen upp idag eller om jag somnar som sist.
Men sist somnade jag vid midlanda och vaknade strax nedanför Övik på vägen ner. Jag älskar att åka lastbil.
Så lugnt och skönt. Blir ju inte sämre med världens bästa pojkvän bredvid sig.
Man kanske ska sadla om och köra lastbil. Inte mig emot om det inte hade kostat en massa pengar.

en suddig lastbilsbild

JOBB JOBB JOBB

Nu ska jag snart iväg till jobbet igen. Man har börjat komma in i rutinerna nu.
Kanske inte världens roligaste jobb men det är ett jobb som inbringar pengar varje månad.
Har även en del trevliga arbetskamrater som gör det roligare.

Idag åker Mojjo till sin mormor. Klart att hon ska få vara några dagar hos mormor när mormor har semester men jag hatar verkligen när hon åker. Mormor hämtar på dagis så jag slipper iallafall det hemska avskedet.
Jag vill verkligen vara med min dotter jämt. Är nog en av få som verkligen hatar att vara barnledig!!
HATAR!!!!

Nu ska jag väcka prinsen så han kan skjutsa in mig till jobbet. Ska även stressa honom lite ang flytten som skall vara klar denna vecka. Ibland kan jag vara en riktig bitch, men då har man förtjänat de.. *ler*

RSS 2.0