Mojjo har fixat ett akvarie åt Lillefot.

dsc03839 (MMS)

Mojjo har fixat ett akvarie åt Lillefot.


Idag bakas det hos oss


Min lilla tös bakar pepparkakor helt själv. Hon är jätteduktig. När jag titta på kortet ser jag att det är dags att börja använda hårspänne lite oftare på luggen. :)

Hostan har intagit vårt hem.

Stackars lilla Mojjo har blivit förkyld. Det blev hon ganska tidigt i veckan men det går bra dagtid, det är dock värre på kvällarna och nätterna. Hon hostar så jag tror hennes lungor ska följa med upp. Slemmig och snorig.
Men idag har hon både fått hostmedicin och morfar Stens honung. Efter honungen smackade hon massor och sedan sa hon.
-Man känner att det blir mjukt i halsen.

Mojjo älskar verkligen morfar Stens honung, precis som resten av familjen.

I dag ska vi åka en sväng till Birsta med Alex och inhandla det min mor beställt. Så tänkte jag försöka träffa underbara Therese. Tyvärr brukar det alltid komma något mellan när vi ska ses men idag finns de inga måsten så de borde funka.

Nej, nu ska vi plocka undan frukosten, knapra en tablett och sätta ett plåster på såret jag precis skar i min hand.
KLUMPFOT!!


Födelsedagspuss


Sjuk?

För några dagar sedan fick jag veta att jag hade UVI. Detta är ju något jag var van innan Mojjo kom till världen så jag ryckte mest på axlarna och väntade på att farbror doktor skulle ringa och fixa recept åt mig.
Men när jag la på luren med min barnmorska slog det mig att jag faktiskt inte känt något på 1 vecka. Det var då 1 vecka sedan jag gjorde alla testerna inne hos henne.
Jaja, det kanske är annorlunda när man är gravid.

Igår ringde farbror doktor upp och förklarade att det inte alls var UVI utan en resistent stafylokocker. Resistent mot all antibiotika utom 1, som jag inte fick äta för att jag var gravid. JAHA?! Vad gör vi nu då?

Han förklarade att denna bakterie ofta orsakar sår och att man oftast smittas i sjukhusmiljö.
Jag har fått flera sår de senaste veckorna men dom har orsakats av mig själv. Tappade ju stekpannan på stortån, brände ett stort sår på handen när jag bakade förra veckan, men båda dessa sår är så gott som läkta, bara en liten skråma kvar på handen som troligtvis är borta om ett par dagar.
Men säger läkaren det så är det nog så. Han skulle ringa vidare och rådfråga och sedan återkomma.

Väntade max 10 minuter så ringde han tillbaka igen. Tror han förstod min oro för Lillefot.
Han har ni skrivit ut de enda pillren jag får äta och dessa skall jag knapra i 1 veckas tid.
Tur att det fanns nått iallafall :) Så nu är det bara att äta dessa och hoppas att stafylokockerna inte är resistenta mot denna med.

Minimuffin


Trött med lycklig

Jag är så glad att jag får träffa min sambo och dotter varje dag. I morse vaknade jag, gnuggade ur ögonen, satt på sängkanten länge och funderade på var jag egentligen var. Var enormt trött imorse. Men när jag vände på huvudet och såg min sambo ligga och sova bredvid mig kändes det som om det inte spelade någon roll var jag var, bara jag var med honom och Mojjo.

Drog handen genom hans hår ett par gånger innan det var dags att kliva upp och fixa till frukost.
Önska jag kunde ligga kvar och bara mysa hela dagen. Men icke, jobbet väntade.

Innan jag gick ut genom dörren smög jag in och gav Mojjo en puss på kinden. Min älskade dotter!
Efter lite "smyggos" kunde jag åka till jobbet och överleva de få timmar jag måste vara utan både sambo och dotter. Men snart får jag träffa sambon och hämta dottern på dagis :)

Storhandling och kvällspromenad.

Idag efter jobbet åkte jag, Mogge och Mojjo och storhandlade. Det är skoj när man får fylla på i kyl, frys och skafferi. Imorgon blir det riktigt god frukost. MUMMS!!
Sedan bar det av för att hämta busungarna.

Barnen har varit jättesnälla idag. Kanske beror det på att dom märkt att jag inte mått så bra idag. Har fuskat med järntabletterna vilket gör mig yr och smått illamående. Men nu äter jag dom igen så inom ett par dagar är man som man ska igen.

Och nu har vi precis kommit in från en promenad nere vid havet. Kände att vi behövde komma ut och ta lite frisk luft.

 

 


Morgan och dom andra barnen.

dsc03834 (MMS)

Morgan och dom andra barnen.


Fjällvandringen

Postat av: bgn
Alla milijoner mygg på fjället

Postat av: Hannah
Ymot kan ju få en dragkärra och hjälpa till han med :)

Detta är faktiskt 2 saker som jag tänkt på. Myggen och Lillefot kommer nog ha lite meningsskiljaktigheter under vår vandring och det finns inte något myggmedel till så små barn. Men jag har tänkt lösa det med heltäckande kläder och myggnät. Man får ju lösa det på bästa sätt.

Och vad gäller Ymisen så tror jag att han ska få egen väska han med. Kan va bra att packa småsaker på honom, han har ju sin egen vikt att bära så det får man kanske tänka på, men lite grejor ska han nog få bära han med.

Jag längtar redan tills vår lilla vandring.
Det blir nog 3 dagar i jämtlandsfjällen, det blir lagom för barnen, inte för länge och inte för långt.

Äntligen lugn och ro.

Det blev ingen vilodag idag. Full rulle hela dagen men nu har barnen krypit i säng efter en massa tjafs pga trötthet och jag och Mogge har krypit ner i soffan och myser för oss själva.
Vi ser just nu på tv men ska snart slå på kvällens film, Nya Robin Hood.

Ikväll kom även Julia upp och va småsur för att Tindra snarkade. Detta är nog höjden av ironi eftersom det är Julia som hållit hela familjen vaken med sitt snarkande tidigare. Men nu har hon fått nässpray och nu snarkar hon mindre och mindre för varje dag.

Spike leker lite apport med sin älskade grillhandske, viket jag nog aldrig sett en katt göra. Apport har jag sett, men med en grillhandske??? Samtidigt ska han hinna gosa med både husse och matte.

En go kväll.

MIN FINA!


Planerar sommarens fjällvandring

Vi har bestämt oss för att göra en mindre fjällvandring med barnen nästa sommar. Tycker att man ska vara ute så mycket som möjligt på sommaren och plus att ungarna får springa av sig på fjället.
Men det är mycket planering eftersom de är 3 busungar och en lillefot som ska med. Även Ymot ska få följa med hade vi tänkt.

Sitter och tittar på en kortare tur i Åre, Vemdalen eller Funäsdalen.
Det ska med tält, men det finns även stugor efter vägen, det ska med sovsäckar, ryggsäckar, mat, blöjor, kläder mm. Jag och Mogge kommer få bära 99% av alla grejorna men det är det värt för att få vara ute 2-3 dagar.
Barnen ska få varsin liten ryggsäck som de kan ha med sig. Klart dom ska känna att det är speciellt även för dem.

Har du tips eller kanske något vi borde tänka på?

Farmor 90 år.

Idag har vi varit till Liden och firat min farmor som fyllde 90 år häromdagen. Där var nästan mina kusiner på pappas sida, alla utom min farbrors son. Även deras barn och min faster och hennes karl.
En mysig eftermiddag med massor av skratt med Mogge och kusin Maggan. Ungarna var ute och lekte och busade och jag hann även förbi graven en sväng och tända ett ljus till min far.

Jag fick även veta att jag är lik min farmors mor. Så jag har tydligen både fått min skönhet och mitt humör från pappas sida. :)
När vi satt där och kikade på farmors gamla kort på diverse släkt dök det upp en bild på min far, precis så som jag kom ihåg honom och tårarna började rinna. Kunde inte riktigt hejda mig.
Jag saknar honom enormt mycket men hans bortgång har gjort att jag lärt mig att värdesätta min familj, min släkt och mina vänner.


Nu vet jag Vad mogge och mojjo gör när jag...

dsc01797 (MMS)

Nu vet jag Vad mogge och mojjo gör när jag är på jobbet. Och även var toapapperet tar vägen.


BM första riktiga besöket

Idag ska jag till BM och kolla hur Lillefot mår. Mojjo följer med som vanligt.
Kan inte Mogge följa med så står Mojjo stadigt vid min sida och håller handen. Hon tycker lite synd om mammsen när det ska tas blodprov.

Det ska bli roligt att se hur det går där inne. Jag känner ju sparkarna och vi kan ju lyssna på hjärtljuden med vår doppler men det är ändå lite annorlunda att få veta mått mm hos BM.

Efter det besöket skall vi åka till Maxi och handla lite mat. Skulle egentligen inhandlat farmors present också men tiden är knapp innan jobbet så vi tar det på fredag. Då kan även Mogge följa med.

Fy vad jag saknar Mogge när vi jobbar såhär.
Men imorgon slutar jag några timmar tidigare än vad jag egentligen skulle gjort pga passbyte så imorgonkväll blir det mys tills Mogge somnar. Och det är väl vid 20 pga hans konstiga arbetsdagar.
Igår kväll när jag kom hem låg han vaken, synd om honom, bra för mig :) Jag fick kramas och pussas en stund innan han somnade.
Dock så är jag orolig när jag vet att han är ute efter vägarna efter att inte sovit mer än några timmar.

Kalas hos farmor i helgen.

Ser fram emot denna veckas lördag. Då åker vi upp och grattar min underbara farmor som fyller 90 år.
Jag bodde med min farmor och pappa minst varannan helg när mina föäldrar skilde sig och det är jag glad för idag.
Jag har fått massor av tid med henne men jag önskar att jag tagit till vara på den mer, men det tänker man inte på när man är 11-12 år.

I morgon tänkte jag åka och inhandla present till damen. Jag tycker det det där med presenter är enormt jobbigt och helst nu när man har det knapert med ekonomin. Vi måste ju betala barnvagnen och en massa annat de närmaste månaderna.
Men jag tror att jag kommit på en riktig bra blandning till hennes present. Ska en sväng på systemet och en sväng på Birsta City sedan tror jag den är fulländad och detta för ett rimligt pris på 200-300 kronor.

Nu ska jag ta min medicin säger Mojjo och stoppar en sked i munnen på mig. Undra vad det är för gott hon har på skeden denna gång, sist va det honung.

Helgen är slut

Idag är det måndag och helgen är slut för denna gång. Helgerna är för korta tycker jag, men det kan bero på att jag endast är ledig lördag varannan helg.
I söndags innan jobbet åkte vi till mamma och pappa Bärgare där jag, Mogge, syster Bärgare och hennes man kapade häcken och lite träd, drog ris och fixade på gården. Det minsta vi kan göra som tack för att dom alltid finns och ställer upp vad det än gäller. (Sagt det förr men säger det igen, jag har fått mer än jag kan önska mig när jag träffade Mogge och hans familj)

Idag vaknade jag ensam i vår säng, som numera står bakom soffan i vardagsrummet.
Mogge började jobba inatt men är hemma till 14 igen. Hans nya schema kommer göra att vi kommer få vara hemma mer tillsammans trots att han arbetar 1 dag mer än på det tidigare.

Nu ska jag fortsätta mysa en stund med Mojjo i sängen innan vi ska ta tag i tvätten, Mojjo har redan börjat sortera strumpor :)


Nu sa mojjo godnatt i min jacka.

dsc01793 (MMS)

Nu sa mojjo godnatt i min jacka.


Mys med film i lastbilen


Dagens..

I morse när jag och Mogge klev upp fick vi nått tokryck och skulle kolla hur vi skulle vända soffan om vi skulle flytta in vår säng in till vardagsrummet. Sagt och gjort, nu har vi flyttat sängen och möblerat om hela vardagsrummet. Som det ser ut nu får det se ut tills vi orkar göra en vikvägg, då vrids soffan.

Efter allt detta städande och fejande så passar vi på att följa med Mogge till Umeå en sväng. Mojjo sitter och ser på film på DVD:n, Mogge tutar och kör och jag slappar en stund med datorn, ingen av oss orkar vara social ännu, men vänta någon timme till så pratar vi i munnen på varandra.

Musten gick ur mig..

Men den börjar hitta tillbaka efter ett samtal med min mor. Det ordnar sig det vet jag nu efter att jag kollar igenom allt.
Tog en promenad med Mojjo och sedan kändes allt bättre. Tänk vad denna lilla tös kan göra med mitt humör.
Ena sekunden göra mig tokig, nästa jätteglad.




Ute på kvällspromenad med barnen och ymot....

dsc03812 (MMS)

Ute på kvällspromenad med barnen och ymot. Vi har tittat på polstjärnan och månen. Barnen tyckte det var lite otäckt att månen såg ut att vara så nära oss. Man ser den i bakgrunden på bilden om man tittar snett nedanför lampan. Busungarna har även letat fram sina fina jackor som de fick ifjol av farmor, dom passar perfekt iår också. Och barnen blev så glada att det inte var så kallt i dem. Tindra klagade dock på att hon frös om benen så nu kanske det är dags att ha strumpbyxor under när de ska vara ute och leka, om vi inte hittar några överdragsbyxor.


Önskemål nr 2: Gravidbild

Där inne ligger Lillefot och sprattlar hela tiden. Sparkar med sina små fötter och stöter till med rumpan så jag tror han skall komma ut genom magen. Jag har 2 par byxor som jag fortfarande kan ha, det ena paret är de jag har på bilden och de har jag fått från syster Bärgare och de andra är de ljusa jag hade på den tidigare gravidbilden på bloggen.

 

Vilken vecka är jag i då?
Jag var faktiskt tvungen att kolla på nätet vilken vecka jag är i nu och tydligen så är jag i vecka 23.
Nu fanns det tydligen 2 sätt att räkna på så ni som räknar på det andra sättet får la säga att jag är i vecka 24.

Jag mår iallafall fortfarande bra. Lillefot har varit snäll med mig om man bortser från nån fot i sidan eller en rumpa som spänner ut magen. Jag jobbar fortfarande som jag alltid gjort och klarar av det trots att det blivit lite jobbigt att nå golvet när man ska plocka upp saker.

Mojjo älskar redan sin lillebror och pratar gärna med honom, klämmer och känner på magen. De andra 2 busungarna verkar inte riktigt förstått detta ännu. Kanske beror på att vi sällan pratar om bebisen här hemma. Jag låter mest dagarna gå.

Mogge däremot är jättesöt med magen. Han vågar inte riktigt trycka och klämma som jag och Mojjo utan han väntar snällt in sparkarna och buffarna. Men när vi ligger och ser på Tv så ligger han alltid med en hand på magen och hojtar gärna till när han känner rörelserna. Själv har jag ju känt dem i flera veckor :)

Men det vi alla har gemensamt är att vi längtar tills Lillefot skall komma ut till oss.


Mitt kylskåp

Har fått en utmaning med en fråga vad jag har på mitt kylskåp så jag tänkte svara på de.

  • UL-bilderna på Lillefot hänger där lite på sniskan. Vår son :)
  • En 6:a eller 9:a. Den är Mojjos.
  • En fin teckning full med hjärtan som Mojjo ritade åt Mogge för några veckor sedan.
  • En dikt med tryck från Mojjos hand som hon gjorde på dagis för något åt sedan.
  • Alla barns scheman som jag knåpat ihop, dagis, skola, barnvakt mm.
    (Mitt och Mogges schema hänger på andra sidan kylskåpet)
  • En bild på min mor i en magnet med dikt. Den har Mojjo fått i julklapp nått år.
  • Nån annan magnet där det står att jag ska hålla hårt i min man för att han kan bli inne igen.
  • En massa svarta magneter som vi fått från Mogges farbror. Världens bästa magneter.

Stormvindar på väg in..

Läser i pressen att det skall komma in stormvindar över stan under dagen. Det har även gått ut en klass två-varning vilket betyder att det kan komma saker flygande och materiella skador kan uppstå. Kan det inte alltid det när det blåser?

Men med denna varning menas att det kan bli farligt för allmänheten, det är lite tyngde saker än löv som kanske kommer flygandes förbi fönstret idag.

Men jag gillar oväder, så länge jag kan sitta inne. Jag älskar när det viner runt knuten och regnet piskar mot rutorna.
Minns specifikt en gång när vi satt i en stuga på västkusten, de va min dåvarandes morföräldrars stuga. Den stod öppet ute på klipporna inte långt ifrån havet, och det var även en av de yttersta öarna.
Det blåste så hårt att havet piskade runt knuten och där satt vi och bara tittade ut över havet. Mysigt!

Så ikväll blir det att tända ljus och krypa ner med barnen i soffan. För tyvärr jobbar ju min älskade sambo första dagen på sitt nya schema idag. Det bättre schemat för oss, kanske lite sämre för dagis.
Men ikväll kommer han hem tidigt, kanske innan jag somnat. Men ikväll får iallafall jag lite kvalitetstid med barnen, framför allt busungarna som skall hem till sin mor imorgon.
Mojjo har jag ju mys med varje dag. Mammas älskling!

Muffin trängde sig mellan mig och spöket. ...

dsc03802 (MMS)

Muffin trängde sig mellan mig och spöket. Han vill också vara med. Har jag skämt bort Muffin? Han är ju ändå min favoritkatt direkt efter Spike som för övrigt är Muffins son.


2 av mina favoriter myser hos familjen ber...

dsc03805 (MMS)

2 av mina favoriter myser hos familjen Bärgare. Mogge la sig på golvet pga ryggen så Muffin gjorde samma sak.


Gladskit. Åh Vad jag längtar efter lillefo...

dsc03801 (MMS)

Spöket är en gladskit. Åh Vad jag längtar efter lillefot. Tur att man får låna de små ibland.


Mojjos tandläkarbesök.

Igår var jag iväg med Mojjo till tandläkaren för att kolla upp tanden hon klagat över. En av framtänderna har blivit missfärgad de senaste veckorna samt att den andra gör ont när hon trycker eller vickar på den.

Detta visade sig bero på att hon troligtvis har slagit dom. Jag minns mig tillbaka några veckor, kanske nån månad när hon fick mattställningen över munnen, kanske var det i samband med det.

Hon skall iallafall inte vara och vicka på tanden och blir det värre måste vi ta bort den. HEMSK TANKE!

Snarkande barn

Vår Julia snarkar hur hon än ligger, på sidan, rygg och på mage.
Inatt kom Mojjo in till oss gråtandes för att hon hade vaknat och kunde inte somna om för att Julia snarkade.
Vi har bestämt oss för att kolla upp detta, kanske kan det finnas en anledning till varför det stackars flickebarnet snarkar så hon väcker halva huset :)

Idag läste jag bla i aftonbladet hur man ska bli snarkfri, men jag tror inget är aktuellt för tösen.

1. Gå ner i vikt om du lider av övervikt. Att väga för mycket är inte bara ohälsosamt, det påverkar och stör även dina luftgångar.
2. Skippa alkohol innan läggdags. Alkohol gör att luftgångarna slappnar av vilket i sin tur leder till snarkning. Drick alkholhaltifga drycker senast fyra timmar innan du går och lägger.
3. Sov inte på rygg. Att ligga på rygg när du sover ökar ditt snarkande eftersom din kropp slappnar av vilket trycker på halsen och blockerar luftvägen. Om du inte kan sova annat än på rygg, lägg en tennisboll i en strumpa. Sätt fast strumpan bak i nacken på din pyamas. Varje gång du rullar till ryggläge, kommer du märka hur oskönt det är att ha en boll i nacken så då rullar du tillbaka på sidan eller magen igen. Hård övning ger färdighet.
4. Sluta röka. Det är inte bara för sömnens skull du ska lägga ner rökandet, utan för hela din kropp och hälsas bästa. Rökning täpper till i näsa och lungor vilket kan leda till snarkning.
5. Undvik andras rök. Att vara passiv rökare påverkar snarkandet på exakt samma sätt som om det var du själv som höll i cigaretten.

Hormoner och pannlappar.

Imorse när jag var på väg in på jobbet åkte jag förbi skorstenarna vid Kubal. Tankarna började snurra och min far dök upp. Blir påmind om honom varje gång jag passerar dessa skorstenar. Han var med och jobbde med dom en gång i tiden.
Saknaden slår verkligen över en ibland.

Denna känsla har hållt i sig hela dagen men det blir iallafall bättre när man få umgås med de övriga man älskar.
Ikväll har jag och Mogge sett på Iron Man II. Man får passa på att se den tidigt på kvällarna så man kan utnyttja ljudet till max. Ungarna har suttit och pysslat medans katterna har levt rövare.

Vår lilla Spike "minimuffin" hittade sin favoritleksak efter att jag bakat, en pannlapp.



Mitt gos efter ca 400g mat. Tjock och tröt...

dsc03775 (MMS)

Mitt gos efter ca 400g mat. Tjock och trött. Men äntligen hemma!


Minne som en guldfisk.

Sedan jag åkte in på sjukhuset i april ifjol har mitt minne försämrats märkbart. Jag kan inte säga att det är korttidsminnet eller långtidsminnet eftersom det är någonstans mitt i mellan dem. Om inte det vore nog har jag även fått försämrad balans men det är en annan historia.

Jag glömmer hela tiden var jag lägger saker, jag måste strukturera upp mitt liv mycket mer nu än vad jag gjorde tidigare, skriva upp allt, tider, möten, dagistider mm.
Detta kan ibland göra mig otroligt frustrerad.

Innan allt detta kom jag ihåg ALLT, mitt minne var något av det starkaste jag hade tyckte jag. Dock så kommer jag fortfarande ihåg allt innan, kan nästan säga på dagen när någon sa vad. Men nu får jag ofta ge mig och erkänna mig besegrad när jag knappt minns mina arbetstider längre.

Igår kom detta över mig ordentligt, och detta i samverkan med tjaffs med Mojjo fick mig verkligen att bryta ihop. Jag satt på köksbordet när tårarna började rinna och jag får ångest över vilket kontrollfreak jag börjar bli pga detta. Vill ha stenkoll på allt som händer i mitt liv men måste inse att jag kanske måste släppa dom tankarna och låta Mogge glömma grejor till barnen, glömma ringa verkstaden och avboka tiden (Vilket han säkert glömt idag).

Kan väl erkänna att det är rätt skönt att jag har blivit mer strukturerad, var sak har sin tid och var sak har sin plats.
Men just då kände jag mig som världens värsta mamma, sambo, plastmamma.
Som tur är har jag världens underbaraste sambo som snabbt fann sig i situationen, pratade mig till rätta och kramade på mig massor.

När jag jobbade på telenor tränade jag upp minnet rätt bra genom att skriva ner det jag skulle ringa vidare om. Detta gjorde att jag kunde försöka komma ihåg informationen men samtidigt kunde "tjuvkika" om jag glömde bort det. Är livrädd för att vara mammaledig och jag inte får använda minnet på samma sätt som i jobbet.

Men jag hoppas det går bra :)


Oroliga barn

Idag insåg jag varför Mojjo inte har ro att sova på kvällarna, speciellt när busungarna är här.
Kom in i sovrummet ikväll, arg som ett bi för att Mojjo krånglar. Men när jag klev in i rummet så hör jag ju orsaken till varför hon inte kan sova, Julia. Dock så sover andra busungen men hon somnar alltid först så hon slipper ligga och lyssna på snarkningarna.

Julia snarkar så det skakar i sovrummet, Tv:n står på, volym = HÖGT! men ändå hörs det inte pga att den blir överröstad av denna lilla tös.
Ikväll insåg vi att vi måste göra något åt detta så nu ska busungarna få flytta in i lilla rummet, Mojjo får behålla sitt rum.
Jag och Mogge skall bygga om lite i vardagsrummet, snickra och måla lite så vi får ett eget krypin där inne.

Kan det kanske lösa våra kvällsbekymmet?

På väg till tippen för att kasta halva för...

dsc03765 (MMS)

På väg till tippen för att kasta halva förrådet.


Lite bilder på husdjur i familjen.

Vår kattmamma Dino har en liten egen stil när hon tittar ut genom fönstret.

 

Min mor och "fars" katter Petra och Min myser på filten i soffan.


Mamma Bärgares nya husdjur, en korsspinel. Den bor under fastubron.


Familjen Bärgares lite finare husdjur. Gohunden Easy.


Mojjos egen fanbild

dsc03746 (MMS)

Mojjos egen fanbild


SMS-inlägg

dsc03756 (MMS)


Inte ens när hannah bjuder på hamburgare b...

dsc03764 (MMS)

Inte ens när hannah bjuder på hamburgare blir ungen glad. Allt för att mamma köpte corrodeds skiva med autografer åt henne.


Vad var det bra för?

Skulle öppna den förbannade dragdörren till sovrummet, den där dragdörren som jag för övrigt hatar!!, och då klämde jag halva högerhande. Har lyckats klämt mig i den förr men då har de bara varit ett litet nyp. Nu var det ordentligt. AAAAAJ!

Det dunkar i hela handen och pekfingret är nästan dubbelt så stort just nu. Tydligen fick det ta värsta smällen.
Blått är det också.


Natten är räddad

Eftersom jag aldrig kan somna direkt när jag kommer hem från jobbet brukar det bli en del tvtittande då. Jag tittar konstigt nog sällan på Tv under normala tider på dygnet.
Och oftast när jag kommer hem den här tiden är det 2 av mina favoritserier NCIS och 2 and a half men. Detta gäller även ikväll.
Så nu ska jag koppla av med en kopp te och se lite på TV innan jag somnar och får vakna när min underbara sambo kryper ner bredvid mig för att sedan somna tätt tätt intill honom.


Damsugare?

Idag satt jag och skummade igenom ett papper på jobbet och ser att det står att det skall köpas in en damsugare.
Jag hoppas verkligen att den som skrivit detta bara har glömt ett M. Skrattade gott och kunde inte låta bli att skriva att även jag och Hannah ville ha en Damsugare där vi är stationerade. Kanske skulle göra jobbet lite roligare???


Inte alla som kör bil med ryggsäcken på ry...

dsc03742 (MMS)

Inte alla som kör bil med ryggsäcken på ryggen.


Att känna sig otillräcklig.

Idag känner jag mig hemsk på många sätt. Jag mår skit av att jag måste lämna Mojjo på dagis och att hon är hos Alex på kvällen tills jag slutar. Det är iofs inte ofta men när dessa dagar kommer mår jag skit.
Jag vill kunna vara den som lägger min dotter varje kväll men tyvärr går inte detta då vi faktiskt behöver pengar för att kunna leva, bo och äta. Tycker vi har löst det på bästa sätt ändå när det gäller henne. Även om det krävs lite planering och uppoffring från min sida.

Om inte det vore nog kände jag mig idag som en hemsk vän. Jag var tvungen att lämna en ledsen och arg vän pga att jag har en familj/en dotter som behöver mig. Jag vet att vännen förstår att jag sätter mitt barn först men det känns ändå hemskt. Jag önska jag kunde klona mig dessa gånger. Vill ju finnas för mina vänner när dom behöver mig.

Det är ofta jag känner att jag vill kunna göra mer, ge mer pengar till välgörenhet, ställa upp mer på mina medmänniskor, men framför allt.... Jag vill bli lyxhustru så jag kan vara hemma med barnen heltid :)
Mogge, där har du i stort sätt mina krav och min syn på framtiden. Dags att höja priset på varorna?

De där med VAB

En sak som jag inte förstår med vårt samhälle är hur det är tänk att man skall ha barn och jobba skift.
Jag har världens underbaraste dagis som gått med på att öppna dagis innan klockan 6 för min skull annars hade jag varit tvungen att söka nattdagis på andra sidan stan för att kunna börja jobba när jag skall.
Det gäller ca 30 minuter, 6 dagar i månaden på morgonen.

Men nu till nästa problem med att jobba skift. Jag och Mogge arbetar ju både på detta sätt och oftast, nästan alltid ställer Alex upp och tar hand om Mojjo när vi jobbar obekväma tider. tex som denna vecka då Mojjo får somna hos Alex på kvällen och jag hämtar ett sovande barn när jag slutar. Kanske inte det mest optimala men det fungerar då det är så sällan och när vi får sova ut dagen efter.
Men i går, söndag, krockade allt. Jag och mogge jobbade kväll och även Alex. Hur gör man då?
Jag trodde det var så enkelt att Mogge kunde VAB:a med Mojjo, men ICKE.
Pratade med försäkringskassan och så var det inte, har man ingen barnvakt så får man ta ut ledighet eller semester. Hoppsan?

Ibland känns det som om man bara ska få skaffa barn om man har ett 7-16 jobb. Jag är defenetivt inte en optimal mamma i såfall. Jag har ju alltid konstiga tider men vi löser det med dagis, Alex eller att jag eller Mogge kan vara hemma. Och Mojjo verkar ju vara ett harmoniskt barn ändå. Men varför finns det ingen lösning på mina tidigare söndagsproblem?

Från och med Oktober försvann detta problem eftersom Mogge bytte arbetstider men jag kan tänka mig att andra har liknande problem, hur löser ni de?

I dag testas ägg från mor och fars egna hö...

dsc03732 (MMS)

I dag testas ägg från mor och fars egna höns.


I detta fall kanske jag är rasist.

Ringde till skatteverket idag. Blev kopplad till kundservicen och möttes av en kvinlig röst som bryter på utländska.
Helt OK för mig så här långt.
Jag förklarar mitt ärende och förväntar mig då ett svar på den frågan jag hade men får istället svar på hur kronofogden drar sina pengar via arbetsgivaren. Men det var inte det jag frågade! Inte ens i närheten.
Men detta förklarade denna dam för mig 3 gånger innan jag blev riktigt irriterad, förklarade för henne än en gång vad mitt ärende var för att sedan välja att avsluta samtalet och ringa in senare.

Hur kan man sätta en kvinna på en kundservice som inte förstår vad jag säger. Det hördes så väl vad hon var inrutad på att svara på någon fråga om kronofogden och arbetsgivaren att hon inte ens hörde att jag frågade något helt annat.

Nej, ska man arbeta med kundservice eller annat där det krävs att man pratar med sina kunder skall man kunna uttrycka sig och förstå svenska. Jag tycker det är jättebra att invandrare vill arbeta i vårt land men vissa krav måste man väl kunna ställa. När jag jobbade utomlands krävdes de iallfall att jag kunde uttrycka mig på engelska och norska eftersom jag arbetade med dom språken. Detsamma skall väl gälla alla länder och språk.

Grannjäntorna bakar.

Detta var ett bra påhitt enligt barnen. Oj vad dom skrattar.


Ett barns ord..

Idag såg Mojjo att grannflickan var ute och ville som vanligt gå ut och leka. Idag skulle vi inte göra något speciellt så självklart fick hon gå ut en stund innan maten. Efter ca 10-15 minuter kommer hon in och smågråter.
Grannens hund hade bitit henne i fingret när hon hade tagit hans boll, inte mycket men det var en liten liten skråma och så snart hon såg blodet tjöt hon och tårarna sprutade precis som på lilleskutt.
Vi bytte plåser och sedan var det OK igen.

Jag sa åt henne att gå ut på balkongen och säga till både grannflickan och hennes mamma att de hade gått bra. Jag vet själv hur nojig jag blir när Ymisen råkar skada någon.

När jag sedan sätter mig vid datorn har jag fått ett mail av mamman där hon frågar om vi inte tycker om hennes tös och att det var en olycka att hunden bet Mojjo.
Klart vi inte har något emot hennes tös. Det är kul att Mojjo har någon att leka med, annars är hon så ensam när inte busungarna är hos oss, och det innebär att hon driver sin mamma till vansinne.
Och vad gäller hunden så berättade Mojjo direkt att hon blev biten för att hon tagit bollen.

Jag gick ner till grannen för att lösa missförståndet och det gick jättebra.
Dock så fick jag ta mig ett snack med min dotter som pratar massa strunt ute på gården. Mitt barn har börjat lära sig att ljuga, eller säga det som ger henne mest vinst. FÖRBASKADE UNGE!!!

Jag förstår inte hur en 4-åring kan spela ut sina föräldrar mot varandra. Borde inte vi vara så livserfarna att vi ser igenom hennes små lögner? NEJ DÅ!! Får hon ingen bulle av mig går hon till pappsen och drar en vals och sedan går hon gärna förbi mig igen och visar glatt bullen för att visa sin vinst.

Nu har iallafall grannflickan och Mojjo lekt en stund och har nu bulle-och-saft-paus i vardagsrummet medans de kikar på barnprogram.
Glad att jag har så underbara grannar, trots lite missförstånd pga barnen.

Höst och fönsterputsning.

Idag slog jag på stort och putsade fönsterna, jag tycker att de hör hösten till.
Nu kan jag se de vackra löven utan att se massa små kladdiga händer, pussmunnar, hundnosar mm på rutan.

Underbara Mogge bakar bullar idag. Han fick nått tokryck när vi var på affären och ville baka och är det bullar på receptet så får han stå för bakningen. Tyvärr har mina bullar en tendens att bli jättestor och inte alls lika goda och saftiga dom hans trots att vi använder samma recept.
Vi handlade även massor med frukt och i vår fruktskål syns de verkligen vilken som är vår favorit just nu.

Ymisen mådde bättre i morse men nu på eftermiddagen ser det lika illa ut som tidigare så nu liger han mest och vilar igen. Undra hur länge detta ska hålla i sig. Är livrädd att det är något allvarligare än bara en infektion.

Måste även visa min mor och "fars" nya bebisar. Inte nog med höns och bin, nu har dom skaffat 2 enormt söta kattungar också. Längtar tills vi kan hälsa på.

 

 

 


Utbytt

dsc03731 (MMS)

Utbytt


Dumlekakor.

Idag ska jag försöka göra AnnaSara.nets dumlekakor. Hoppas de är lika goda som de ser ut.

RSS 2.0