Och dom spelar sommarnatt på radio

767d1c3d90821cd17ea8ae0b74a083e8.png

Och dom spelar sommarnatt på radion?


Lille K är cooling.

0-6377703920efa572e2522f900d04ea42.png

Lille K är cooling.


Bild från tidigare idag. Så ont i

5975e803fd2e5f09d52e8215708021c2.png

Bild från tidigare idag. Så ont i käken att jag inte kunde skratta, äta eller nysa, som för övrigt gjorde skitont.


Ymot är en cool hund.

0-3cbb620762e7f130f0560e60fc9aa620.png

Ymot är en cool hund.


Idag nördar vi.

Sitter uppkrupen i soffan sedan 2 timmar tillbaka och spelar TV-spel. Eller just nu spelar Mogge.
Mojjo försöker driva sin mor till vansinne. Hon vaknade imorse när jag åkte till jobbet strax efter 5 och har varit vaken sedan dess. Hon är med andra ord riktigt kävla tjurig och grinig idag.

Annars har dagen varit underbar. Massor med mys med Mogge och Mojjo. MASSOR med bus med Mojjo, vet inte riktigt vad som tog åt oss idag men bus blev de. Vi har varit till Birsta och inhandlat lite underkläder, underkläder som är den färgen som ska vara, inte grå när dom skall vara vit. Sedan hittade jag faktiskt ett par nya gympaskor med, mitt favoritmärke Duffy. Det enda dom hade kvar var strl 35. TACKAR! :)
Skorna gjorde mycket av min dag. Nu kan jag gå ut utan att bli blöt om fötterna innan jag har kommit till parkeringen.

Nu ska jag gå och lägga surpuppan så jag och Mogge får lite lugn och ro ett par timmar till innan mina små ögon ramlar igen.

Toksnöar ute. Då nördar vi och spe

0-7cfe7eb424b1abe15b2c9a00408c2ee7.png

Toksnöar ute. Då nördar vi och spelar tvspel.


På väg till jobbet. Phill collins

32952d840add35a0e58711fdca3235d7.png

På väg till jobbet. Phill collins på radion och livet ler mot mig.


Då börjar man snart jobba då. Tur

39b0ffecd5c9cc308efc4614782ae018.png

Då börjar man snart jobba då. Tur att jag trivs på jobbet för det är okristligt tidigt.


Kommande arbetsvecka..

Denna vecka arbetar jag morgon, dvs start 05:30 eller 06:00.
Mitt jobb kanske inte är det roligaste men imorgon får jag varva det lite med att arbeta lite på fältet. Det är nog tur det för denna vecka kommer jag sakna min arbetskamrat Hannah massor.
Hannah kom upp hit till S-vall från STHLM för att lösa av oss andra lite, hjälpa till helt enkelt.

Och denna Hannah visade sig vara lika tokig som mig om inte lite värre. Tyvärr jobbar hon bara kvällstid.
Med andra ord ses vi inte denna vecka så jag får dansa själv, se hur disktrasan sakta försöker självdö, dricka min cola och prata skit med mig själv. Inte särskilt skoj...

Det positiva med att arbeta dag är att jag får massor med härliga timmar tillsammans med Mojjo. Gud vad jag längtar!!! Framöver blir de lediga dagarna bättre planerade också så nu får man lite rätsida på ledigheten och privatlivet. Det blir massor med mys med både Mojjo och Mogge som är ledig samma dagar som jag.
LOVE IT!!

Nu ska jag se på 2 and a half men och se om John Blund kanske kan tänka sig att hälsa på mig innan 3 inatt. Vore ju trevligt med lite sömn innan man ska jobba hela dagen.Så här sur blir man när man inte f

9c29ac3713b57c383c99637e97e8a6.png

Så här sur blir man när man inte får bara mer.


Jag försöker verkligen vara arg..

Jag har insett att jag och Mogge måste vara lite knäppa. Vi har snart varit tillsammans samt bott ihop i ett år. Ja, vi flyttade ihop efter ca 1,5 vecka, men han hade kvar sin lägenhet i 3 månader till. Nu var det inte det jag skulle berätta...

Visst bråkar vi, ibland så vi måste vara i olika rum, men det är sällan. Jag tror vi har bråkat 4 gånger sedan vi träffades. Det är något jag inte är van... att inte bråka alltså.
Min fd man och jag bråkade jämt, varenda dag sista året och jag förstod sällan varför. Men med Mogge går det liksom inte. Visst har vi diskussioner men det är sällan vi blir ovänner pga av det.

Idag blev jag tex irriterad eftersom han inte såg själv vad en egentligen liten sak kan kännas som en stor bara pga att han inte såg likheten med "nyckelhistorien". Det blev inte ett bråk om detta idag men vi pratade igenom hur det kändes både för honom och för mig under dessa 2 incidenter.

Det värsta jag vet med att bli oense men Mogge är att vi inte kan bli riktigt arga på varandra. Det slutar oftast med att vi bara skrattar. Tror båda tycker det är så onödigt att bråka att vi tillslut bara skrattar åt det, vilket är rätt skönt. Jag har nog aldrig varit arg på Mogge i mer än 1 timma.

Jag älskar min muppiga sambo trots hans fel och brister och det misstag han gjort i livet. Jag har mina fel och brister och han älskar ju mig för den jag är. Sedan anser jag att det som tidigare varit misstag har gjort oss till dem vi är idag och gett oss de värderingar vi har och jag älskar Mogges personlighet och våra värderingar är slående lika så detta är i mina ögon Mr.Rätt!!


Har du hjälpt Haiti?!

Idag skänkte jag 50kr till räddningsarbete på Haiti. Det känns riktigt bra att hjälpa till även om det är lite. Hade jag haft mer pengar och ett lättare liv när det gäller barnen mm skulle jag nog vilja vara på plats och hjälpa till. Men nu har jag en familj jag inte kan tänka mig att lämna så då får man göra det där lilla och ändå vara stolt.

De där med att jag får men inte du...

För några veckor sedan hade vi just en sådan diskussion. Jag fann en väldigt bra vän i en kille jag inte hade känt så länge. (arbetskamrat) Han behövde ha sin extranyckel till sin lägenhet någonstans ifall att han skulle bli utelåst eller liknande. Självklart ställde jag upp när han frågade om nyckeln kunde vara hos oss. Jag såg inget fel i detta förrän Mogge frågade mig vad jag skulle tycka om han kom hem med en nyckel han fått av en tjej han bara känt i 3 veckor. Trots att jag normalt sett inte är svartsjuk skulle jag inte gilla de. Detta löste jag iallafall med att lämna tillbaka nyckeln till min vän. Dock inte på Mogges begäran, Mogge tyckte i slutänden att det var helt OK om vi skulle ha nyckeln här. Idag insåg jag att det var Mogges tur att göra en liknande sak. Just nu sitter jag och funderar på varför han inte tänkte likadant denna gång. Skulle han tycka om att jag gjorde samma sak?? Det återstår att se i det här fallet. Men det är rätt fashinerande att han får göra saker men inte jag....

Att städa hos familjen MUPP..

Dammsugaren åker fram, ungarna städar sitt rum, det plockas och fejas och man tycker att det blir jättefint.
Ända tills man börjar kolla under ytan.

Under soffan hittar man ritpapper, trasiga halsband, leksaker, mjukdjur, en kattleksak, ett tuggben och möjligtvis lite godis från gårdagen. Jag städade under soffan för mindre än en vecka sedan.

Tittar man i barnens rum blir man stolt. Det är rent och fint, alla leksakerna är ligger i lådor och de stora sakerna står efter väggen, men tittar man närmare under sängen hittar man miljoner små leksaker, små dockor, kritor och även här ritpapper. Öppnar man lådorna som är öronmärkta för RITSAKER, UTKLÄDNINGSKLÄDER och DOCKOR/BARBIES hittar man allt annat utom desa saker i dem. I utklädningskläderna ligger barnens riktiga kläder blandat med delar av Mojjos bilbana, pennor utan korkar och ritpapper.

I köket lyckas vi dock bättre. Det enda jag egentligen kan irritera mig på där efter en städdag är att jag aldrig orkar gå ut med soppåsen så den är alltid smockfull. Den brukar hamna i hallen strax innan Mogge ska gå ut med Ymisen.

Toaletten brukar också vara helt ok om man inte kollar i skåpet. Våra parfymer står fint på rad men alla smågrejorna så som linser, pinsett och sminkpenslar ligger huller om buller på nedersta hyllan.

Sovrummet ska vi inte ens gå in på. Det är idag sovrum/garderob och förråd i ett. Vi har insett att vi har för lite förvaringsutrymme och det skall bli det första vi skaffar när pengarna börjar rulla in.
1 garderob till barnens kläder, hyllor in till barnens rum. Lådor/förvaring till hallen och även en eller 2 byrår in till vårt sovrum. Toaletten kanske vi fyller ut med en hylla med flera fack.
ALLT FÖR MER FÖRVARINGSMÖJLIGHETER!!

En kväll hos familjen MUPP.

Att laga mat: 3 barn turas om att fråga vad det blir, frågar om de får hjälpa till och bråkar lite med varandra.

Att äta: 3 barn har maten mer på sidan om tallriken än på den eller i munnan. Spiller ut glaset med saft, gnäller om vart annat på maten eller att någon annan har mer av något än de andra.

Att bada: 3 barn turas om att öppna dörren bara för att kolla att vi fortfarande sitter i badkaret, fråga vad vi gör, måste in och kissa eller bara berätta något onödigt.

Att baka pizzapullar: 3 barn står och hänger över bordet och vill hjälpa till. (Denna gång ville jag baka själv!) 3 barn blir skitarg för att dom inte får hjälpa till.

Att lägga 3 barn: 3 sura barn kommer på 100 saker de ska göra innan de kan sova, ligger i sängen och bråkar med varandra eller om man heter Mojjo bråkar med sig själv. Måste kliva upp och dricka vatten, kissa eller likande saker. Ska ha gonattkram när jag står med händerna i mjölpåsen annars kan dom inte sova... Så fortlöper kvällen tills alla barnen somnat och vi är så trötta att vi själva kryper i säng och sover innan 23:00

Någon älskar mig! Min sambo.

1833f453e008cb4551cd77dfcfab2ac2.png

Någon älskar mig! Min sambo.


Elaka AP-barn

Alex har tjatat hela morgonen om att jag har en surprise hos dom.
P hade hittat nått jag tydligen skulle vara intresserad om.
MEN NEJ NEJ NEJ!!
ELAKA BARN!!!!

Dagens Mojjo.

-Mamma, du luktar som mormor, du luktar tant!

Jag och Alf ?r snart hemma. Ska bl

38706f604c57a0e9f272868b7029d7d3.png

Jag och Alf ?r snart hemma. Ska bli sk?nt att krypa mer bredvid ?lsklingen nu.


Ett barns ordval.

Häromdagen när vi satt i bilen skulle Mojjo förklara att något var väldigt stort för mig.
-Mamma, den är jättestor, bamsestor, enorm och gigantisk.
Även idag så var strumpbyxorna besvärliga att ta på sig.

Jag förstår inte var barn lär sig alla ord.

Moa åker kana på folkracebilen.

0-79d30f6976538efd36d04d2dc2e33a78.png

Moa åker kana på folkracebilen.


Ymot dödar luftbälg.

6f1fa94ff83eda8b007f7b5c882b589e.png

Ymot dödar luftbälg.


var är bilen?

6e0a66e174bdd6a3661b0becf7781eb5.png

var är bilen?


Drömtydning och tacksamhet

I natt drömde jag om Pappa PUCKO. Han var fortfarande död men ändå här hos oss.
Jag drömde att han såg ut precis som han gjorde men på något sätt var det Alex som bad skepnaden av honom.
Kan detta vara mina drömmars sätt att visa hur mycket Anders som lever kvar i Alex? Hur mycket detta dam har fått från sin far, hur lik som egenligen är?

Jag saknar Anders väldigt mycket. Som jag sagt tidigare har detta ingenting med Mogge att göra. Även om Anders levt kvar hade det varit jag och Mogge för det är honom jag vill dela mitt liv med.
Men jag saknar Anders som den person han var, den vän jag faktiskt fick i honom efter vårt förhållande.
Jag saknar att få hjälp av honom när jag grubblar över Alex och P. Tidigare kunde jag ringa honom, smsa honom för att vi båda skulle kunna göra livet lite enklare för dessa 2 barn.
Idag kämpar olika personer på olika sätt för att dom skall ha ett fungerande liv. Jag får stöd i allt jag gör av Mogge men oftast stannar det vid en tanke om hjälp för att jag inte vill tränga mig på.

Jag saknar Anders uttalanden om livet, jag saknar hans vänlighet och den trygghet han ändå gav mig.
Även fast man har en sambo, som i detta fall även är min bästa vän så behöver man andra vänner som man kan lita på. Det var precis en sån vän som Anders blev/var. Jag litade på att han ställde upp för mig och Mojjo till 100%. Vad hade jag varit i livet om jag inte hade haft Mogge idag? Idag lyfter Mogge mig när jag har det jobbigt, han stöttar mig i vått och tort och vaktar alltid min rygg. Jag är evigt tacksam för att jag har träffat familjen PUCKO, att jag har Alex och P i mitt liv. Och jag är lika tacksam, om inte mer, för att jag funnit en människa som Mogge att dela mitt liv med, både i med och motgång.

MÄH!!


Glädjas för min skull?!

Hur kan det komma sig att man älskar sitt jobb, har underbara arbetskamrater och intressanta arbetsuppgifter men ändå inte kan glädjas åt det?
Jag trivs enormt bra på mitt arbete. Jag är glad att jag har ett arbete, just det arbete jag har. Jag har helt otroliga arbetskamrater som förgyller mina ibland både långa och krävande dagar. Jag har arbetsuppgifter som jag trivs med och som jag kan utvecklas med.

Men någonstans finns en tagg som hela tiden irriterar. Någon som inte kan glädjas med mig. Någon som hela tiden skall pika mig för mina arbetskamrater, någon som skall påpeka hur mycket jag arbetar, någon som måste gnälla över något hela tiden.
Men jag har inget konstigare arbete än någon annan. Jag har 2 skift att välja mellan, morgon eller kväll.
Mellan 3-5 timmar på morgonen eller 6-8 timmar på kvällen, lite beroende på hur det ser ut. Det är väl inte mycket tycker jag?! En heltid är väl 8 timmar, 5 dagar i veckan.
Eller är det avundsjukan på att jag trivs på mitt jobb?! Är det avundsjukan på att jag trivs med mina arbetskamrater?! Jag vet inte, men det gör mig ledsen att andra inte kan vara glad för min skull.


är det de här man kallar fotmassag

01d8cee8c77e87b4f0587257eb5d866e.png

är det de här man kallar fotmassage.


kvällens massage utförs av mojjo.

0d924a607f9c61e6ab06798261add219.png

kvällens massage utförs av mojjo.


Dagens Mojjo.

Vi sitter och äter och rätt som det är så utbrister Mojjo.
-Jag älskar er Puckon!

Både jag och Mogge brister ut i skratt. Var får hon allt ifrån?

Pannkaka

0-2ae49fa0b28262545369ed7d20ef9718.png

Pannkaka och sirap.


Har faktiskt lite energi idag.

Igår tvättade jag faktiskt massor med tvätt. Det är rätt OK tycker jag. Det är tyst och fridfullt att stå och hänga/vika tvätt. Helst när man har 3 vilddjur som inte för annat än skriker och gapar.
Så idag blir det till att bädda nytt i sängen. Åh va underbart!!

Idag har jag jobbat 06:30-14:00. Detta är ett av de bästa jobben jag haft trots att det inte är särskilt speciellt.
Men jag trivs med mina arbetsuppgifter och hoppas de kommer utökas så småningom, och jag trivs enormt bra med mina kollegor och min chef.
Har en favoritkollega, Tobbe. Han och jag är nog rätt lika varandra. Vi skojar, skrattar och gnäller till varandra om vart annat. Han börjar bli en riktigt bra vän. En sån där som jag fann i Fredrik en gång i tiden och alla vet ju hur mycket Fredrik betyder för mig idag.
Min chef då... Min chef är enligt mig en kanonkille. Han är lätt att prata med, tidvis förvirrad pga allt jobb och för lite sömn men vi löser det mesta tillsammans och till slut kan vi skratta åt alla missöden vi hamnar i.
Mina övriga kollegor är go dom med men de har jag inte träffat lika mycket.
Ett roligt gäng helt enkelt.

Efter jobbet blev det en sväng till familjen Bärgare. ÄNTLIGEN! Jag har saknat dem när jag jobbat så mycket. Man hinner dit en snabbis men det kommer alltid jobb när man har det som bäst. Men idag hann jag dricka upp mitt kaffe, bli matad med pepparkakor av lille K och slamsa med nyss nämda lilla kille.
När vi åkte hem saknades 2 av odjuren. Dom ville stanna hos farmor tillsammans med Stor-Moa och Lille K som också skulle sova över. Ungarna blev jätteglad, jag blev lite sur. Jag VILL vara med barnen!!

Känner mig rätt muppig ibland. Inte som alla andra föräldrar som tycker det är skönt att vara barnledig ibland. Jag tycker det är underbart när alla barnen är hos oss. Även om det är stojigt och stökigt. Jag kan ta en liten paus i tvättstugan när dom är allt för hopplösa annars tycker jag mest att det är mysigt.
Jag skulle helst vilja ha alla barnen jämt, men tror att deras mor skulle protestera. Men som tur är får jag ju ha Mojjo jämt.

Nu är vi hemma och det luktar pannkaka. Mogge fick stå för maten idag och jag fick bestämma vad. Han och farmor för de godaste pannkakorna. Citat från Yrrol: "Jag har ätit pannkaka".
Lite mat och tv, mys med Mogge och Mojjo och sedan lite film i sängen.. då är min kväll fulländad.

Inte så mycket skrivet..

Jag jobbar så pass mycket nu att jag lagt bloggen lite på is. Ska försöka bli bättre att dokumentera mina dagliga händelser. Inte bara för dom som läser utan även för mig. Min egna dagbok på nätet.

Middag och starwars.

0-1a0fa73eb45714f8227b8bdc9cc87138.png

Middag och starwars.


En ledig dag

Idag har jag varit hemma hela dagen. Om man bortser från en tur till Kvissle för att inhandla förnödenheter. Hostmedicin, bröd och mjölk :)
Idag är jag ledig och är hemma med familjen en stund innan Mogge ska åka och jobba. Barnen leker/bråkar på sitt rum medans jag och Mogge fixar maten. Idag känns det som jag skulle kunna leva i mina mjukbyxor och min jättestora tröja. Jeanstjejen är borta.

I morgon är det dock dags igen. Jobbar morgon denna vecka så de inte ska krocka med Mogges tider så barnen har det bra. Inget dagis eller fritids för dem. Både på gott och ont.


Äntligen på väg hem en sväng.

0-1f4197e1e5a4bb9f4b9ef745e45297a2.png

Äntligen på väg hem en sväng.


RSS 2.0