Men mammas gos.... nu blev de fel.Varför ha tutten i munnen när man kan hålla den i handen och stoppa lilltummen i munnen :)

Godmorgon


Igår var det morsdag och jag fick de 3 första Pirates-filmerna av Mogge och barnen. Min mor har inte fått mer än ett Grattis då hon bor för långt bort för att bara springa över. Mogge var ju inte hemma på hela dagen igår så vi hade ingen bil. Men nu är det en ny dag och det är mys med barnen.

Avundsjuk på Blondinbella

Blondinbella har enligt mig ett rätt underbart liv. Hon jobbar iofs väldigt mycket men som belöning för jobbet kan hon resa, äta gott och nu funderar hon på att köpa en lägenhet i Marbella. Skulle gärna byta liv med henne en stund. Men jag vill inte byta bort mina barn och det är nog svårt att kombinera hennes leverne med mina barn. Men man kan ju få drömma lite om alla hennes resor och goda middagar, städhjälp och pengar :)

Hon gör de bra "flicksnärtan"!

Shopping

Idag har vi varit och handlat lite i Birsta. Det blev lite smått och gott. Först och främst lite kläder till den snabbt växande sonen vi har. Han fick även en BUMBO-stol som hjälper honom att sitta och ett inlägg till Mojjos gamla barnstol så han kan sitta med oss vid matbordet när han blir lite stadigare.

Bjuder på lite bilder.

En bumbostol åt Lillefot

 

Inlägg till tripp trapp-stolen.

Gubbkeps som satt som en smäck :)

En fin tröja till lille herrn. Nu är mammsen nöjd.

Kistan och kuddarna. (50%)

Ett hjärta till min fars grav då det på torsdag nästa vecka är 9 år sedan han lämnade oss.

 
2 dagar i paradiset :)


För LOVA!

Ikväll tänder vi ett ljus för lilla Lova som bara blev strax över 6 år. Lova gick bort för 1 år sedan pga sin sjukdom. (högmalign sPNET hjärntumör av grad 4.) Jag har följt hennes mors blogg under en lång tid och har skrattat, gråtit och levt mig in i hennes texter. Och mamma, Anna-Maria, ger mig och många andra en annan syn på livet och de små sakerna. (Bloggen finner ni här)

 

Så ikväll tänker vi lite extra på LOVA och hennes familj. Vill även tipsa om Lovas spargris dit jag kommer skänka pengar igen nu när semesterersättningen kommer. Nästa gång kan det ju faktisk vara mina barn som behöver hjälp.


Fiske både med och utan napp

Barnen letade småkryp.

Mitt hjärta.

En del av krypen dom fann.

Både jag och Madde fotade ungarna massor.

Så blev en av bilderna.

Lillefot tycker om att vara hos "Tant" Madde.

Men gladast är vi hos mamma :)

 

 

Idag åkte vi tillsammans med grannarna till en sjö en bit hemifrån för att fiska. Vi fixade våra spön, la ut våra beten och sedan fick de sköta sig själv. Och det blev som ni kanske förstår inga fiskar.

Men det blev massor med grillad korv, bullar, kaffe, saft, negerbollar och apelsiner.
Ungarna lekte i ett litet sandtag, plockade små kryp och åt harsyra. En riktigt mysig dag i skogen.


GRRRR!

Idag är ingen bra dag. Mojjo är rätt snäll idag men då är jag på dåligt humör istället.
Börjar kanske ta ut sin rätt att sitta hemma hela dagarna. Dagens höjdpunkter, bortsett från barnen i sig, är när vi kan gå till lekparken eller om grannen dyker upp. (Eller vi ner)
Önska jag kunde roa Mojjo mer än vad jag gör.

Pengarna är också en anledning till att vi inte kan göra allt vi vill just nu, denna månad har varit en riktig skitmånad ekonomiskt. Men hädanefter ska jag försöka göra något med mina barn minst 1 gång i veckan då vi är hemma. Ta bussen in till stan och gå på norra eller liknande. Då kanske jag och Mojjo slipper gå varandra på nerverna.

Förstår att min lilla gumma är uttråkad då hon inte kan vara på dagis så mycket som förr. Samt att alla här hemma på gården är på dagis och skola. Men nu pratade grannen om att hennes tös skulle gå ner på 15 timmars, vara hemma över sommaren, och det blir perfekt för Mojjo. Hon älskar verkligen granntösen.

Nu ska jag hitta mer "mammavänner" så jag har något att göra, blir ju hemma en stund till....

Spegel spegel på...

Milo blir med och mer intresserad av sin egen spegelbild. Han ligger längre och längre stunder och spanar in sin spegelkompis. När han ligger på rygg sprattlar han med benen och armarna som bara den för när man sprattlar med benen piper de och när man viftar på armarna prasslar det. SKITKUL!


SOL!

Nu på förmiddagen tog vi och knatade ut i solen. Mojjo var glassugen så vi gick upp på grillen och köpte glass.
GOTT!


Min morgon

Jag har inte slagit på kaffebryggaren ännu. Jag fastnade med en glad Lillefot i soffan :)


Gårdagen

Igår låg jag och Lillefot på golvet nästan hela dagen. Även Mojjo låg på golvet och busade med sin lillebror. De märks hur mycket han tycker om henne, varje gång hon dyker upp ler han med hela ansiktet.
Konstigt nog har vi inte märkt av så mycket avundsjuka. Hon har blivit lite mer för att visa vad hon har gjort men inte så hon blir sur för att lillebror får massor av vår uppmärksamhet.

 

Vi hann även med att hälsa på Mamma Bärgare och en promenad. Men promenaden avbröts då vi såg att våra trevliga grannar var ute så vi hamnade på baksidan hos dom istället. Lite bus med hundarna och en dos av dem sedan kunde vi gå in och varva ner framför TV:n.

 

På tal om våra grannar ska jag testa att göra ananaspaj idag. Så om ni inte har något för er och läser detta kära grannar får ni gärna kika över och testsmaka den. Det är ju grannen Madde som lurat in mig i pajträsket igen :)


Mitt liv

Sitter här med Lillefot halvt sovandes i knät och njuter av tystnaden då de andra barnen är och leker hos grannen.
Jag har blivit en riktig tänkare sedan Lillefot föddes, kanske för att vi är hemma, han är så snäll, så jag hinner sätta mig ner och låta tankarna snurra.

Om jag tänker tillbaka anser jag att mitt liv startade på allvar 2000. Då gick jag ut gymnasiet och hade världen vid mina fötter. Innan 2000 var det skola och vänner som var det viktiga i livet men när detta år kom såg jag möjligheterna växa fram.

Jag skulle resa, resa runt hela världen...
Så blev de inte. Men jag kom iallafall till Malta detta år och där bodde jag tillsammans med min dårvarande sambo under årets sista månader.
Då fanns inga tankar på barn, giftemål, hus mm. Då ville vi bara LEVA!

Några år senare, närmare bestämt 2004 träffade jag mannen som skulle bli förändringen i mitt liv, både på gott och ont. Vi pratade barn, giftemål, flytt, hus, ja allt. Vi planerade ett helt liv tillsammans innan vi förstod att vi inte var menade för varandra. Men innan vi förstod detta hade vi hunnit med just detta, gifta oss, skaffa barn, flytta och köpa hus. Det blev en ganska stor omställning när vi valde att skiljas. Helt plötsligt var jag ensam med Mojjo i en lägehet.
Men det var så jag ville att mitt liv skulle se ut. Jag och Mojjo mot världen :)

Det var då jag bestämde mig att jag inte ville bo tillsammans med någon på väldigt länge, jag skulle inte ha fler barn då Mojjo var mitt allt och jag skulle absolut inte gifta mig igen. Nej FY!!
Jag dejtade en del killar men ingen föll mig i smaken förrän Anders dök upp. Jag trodde han skulle bli mitt livs kärlek men känslorna växte aldrig mer än till bara förälskelse. Men han fick mig att inse att livet kanske inte var så enkelspårigt som jag trodde. Man kan säga att han växlade spår så jag kunde släppa in den stora kärleken.

2009 dök det upp en människa från ingenstans. Jo, han bodde iofs bara 6 km från mig. Men jag hade aldrig lagt märke till honom på det sättet. Men från första dagen vi träffades riktigt insåg jag att alla mina principer och regler var som bortblåst. Kärleken var ett faktum och med detta kom tankar på giftemål, barn och hus tillbaka.
Så här sitter jag nu med min son i knät, en son jag inte kunde tänka mig för bara 4 år sedan, men dom idag är så älskad och varit så efterlängtad. Vi planerar giftemål nästa år och hus kommer så snart ekonomin tillåter.

Se vilken vändning livet tog. Idag sitter jag här, lyckligare än jag någonsin har varit och jag kan med ett leende på läpparna blicka framåt och njuta av livet.

BVC

Idag har vi varit på BVC och tagit 3-månaderssprutorna. Lillefot gnällde till lite sedan var det bra. Vi får se hur det är när han vaknar. Mammas lilla gubbe.

 

Han var iallafall väldigt stadig enligt BVC-tanten, väger 7010g och är 64,5 lång. Ligger tydligen långt över medel...

Jobbig dag

Gårdagen var en rätt jobbig dag. Mojjo vaknade på fel sida och retade mig från att hon slog upp ögonen tills hon somnade efter att vi varit på IKEA en sväng. Då blev det ca 1 timmes lugn innan Alex dök upp och Mojjo vaknade. Det grinades, skreks och bråkades hela eftermiddagen. Tur att Alex var här och kunde avlösa mig/roa mig lite mellan varven. Även Lillefot hade en dålig dag, det innebar inget gråt men en massa pipande och han ville gärna bli buren, inte alls ligga i soffan eller babygymet.

 

Under kvällen gick jag och barnen ner till grannen Madde med familj en stund och efter de blev Mojjo mycket gladare ända tills det blev sängdags. Hon fick ligga i vår säng om hon lovade att sova, inte titta på TV, leka, prata mm. Tror ni det gick bra? ICKE!
Tillbaka till sin säng igen. Sedan var det ett maraton i uppklivningar. 22:30 var hon upp och gormade att jag var dum, väckte lillebror dom blev ledsen och sedan låg hon i sängen och grät krokodiltårar tills hon somnade.

 

Det är så enormt jobbigt att höra henne gråta trots att jag vet att jag gör rätt som inte ger med mig. Hon måste lära sig att när det är sängdags är det sängdags.

Dom tar dock igen det nu på morgonen. Alla sover gott utom jag som inte kan somna om när jag en gång vaknat.
I sängen bredvid mig ser det ut såhär-

 

 


En stund i lekparken


För din skull mamma

Nu är de klippt!

Jag har även färgat det hemma, med en färg som skulle bli ljusbrunt. Trodde inte ens att de skulle synas i mitt hår. SER DETTA UT ATT VARA LJUSBRUNT?????

Men OK, rätt nöjd ändå. Jättenöjt med klippningen, 15 cm kortare och uppklippt i massor. Men nu tar det några dagar innan mitt hår lägger sig som de ska.


En promenad längst stranden

Idag gick vi en promenad längst stranden för att plocka lite sten och drivved så ungarna har något att måla på. Lite pyssel helt enkelt. Jag försökte ta en bild på Lillefot men han hade fullt upp med att kolla på allt annat utom kameran. Men den andra bilden har grannen Madde tagit på våra tjejer. Jag tycker den bilden blev jättefin!

 

 


Hockey

Ikväll är det inte Lillefot som använder turbyxorna. Idag är det pappsen.
Lillefot ligger i sängen och gosar med sin mor istället :) (Klart man ska se TV från sängen när man kan)


Min far....

Sitter och bläddrar igenom kategorin Musik här på bloggen och fastnar som vanligt på denna. De är inte ofta jag lyssnar på den för jag vet att tårarna rinner och magen knyter sig. Såret i hjärtat slits upp igen och jag förstör hela dan. Men idag kunde jag inte låta bli. Jag älskar den här låten för att den påminner om min far.

 

Nu är det länge sedan jag grät över honom. Har mest kommit ihåg saker som gett mig ett leende på läpparna men när jag lyssnar på denna blir saknaden för stor och hela mitt liv remnar för några minuter.
Bredvid mig ligger lilla Milo (alias Lillefot) och sover i vagnen, tänk att han, genom mig, är en bit av dig. Ditt 4 barnbarn, en enda pojken. Jag önskar verkligen att du fick träffa både Moa och Milo. (Mina barns riktiga namn används inte ofta här i bloggen) Idag saknar jag dig lite extra.

 

 

Det är snart 9 år sedan du lämnade oss, MIG. Det är mindre än en månad kvar tills den hemska dagen är här. En av de jobbigaste på hela året och det blir inte bättre trots att åren går.

Jag älskar dig min far!


Sommarvärme

Det är underbart väder ute idag. Över 20 grader i skuggan och enormt varmt mot väggen nere hos grannen Madde. Vi satt där tidigare imorse men Mojjo hade så tråkigt och de var så varmt så vi gick in en stund så hon får leka på sitt rum en med sina leksaker. Alla andra barn är ju på dagis idag.
Mojjo fick vara hemma då vi haft en sömnlös natt. Vi kommer dock att gå ut senare igen när Maddes dotter kommer hem från dagis.

 

Just nu är jag enormt tillfreds med livet. Barnen mår bra och är friska, gubben har fått ett nytt jobbschema som är kanon och jag njuter av sommaren trots att de är lite för varmt ibland. Längtar tills vi kan springa över vägen ner till havet och bada. Igår var det faktiskt 2 tjejer i 10-12årsåldern som badade. BURR!! Fortfarande lite för kallt för min smak. Men Ymisen kanske vill bada senare ikväll :)


Då hade jag tröttnat på designen igen..

Idag bytte vi från blått till grönt :)
Nu är det vår/sommar!

Äntligen fick han ro

De blev inge Hockey för Lillefot idag. Han somnade för ca 30 minuter sedan efter lite kämpande. Vi har haft en övertrött och ledsen liten kille ikväll. Har kanske varit lite mycket for honom idag samt att ungarna skriker rätt bra när dom leker vilket gör att han vaknar hela tiden.

Mammas lilla älskling.


dagens tårta


Trötta är vi allihopa


Ikväll hejar vi på Tre kronor


En jobbig dag

I morse åkte vi ut till Birsta och shoppade grejor till bilen. Nu ska den lagas :) De där jädra stagen ska bytas på söndag. När vi ändå var där ute gick vi på Willys och handlade lite inför Fredagen. Trots att jag inte bjudit till något kalas tänker jag baka tårta på fredag, sedan får dom som vill hälsa på annars låta bli.
De kommer bjudas på chokladtårta med frukt iallafall.

Efter de åkte Mogge och hämtade busungarna och jag, alex och Mojjo bakade Macarons. Blå macarons med hallonfyllning. Dom blev enormt goda. Försökte även göra mördegskakor med färgat socker samt hallonkräm, men de gick inte då bra då Lillefot blev stressad och grinig pga att ungarna bråkade, skrek och tjaffsade.
Men de blev nått iallafall, dom gick att äta men var inte supersnygg eller supergod.

Sedan har stortjejen fått en ordentlig utskällning idag, hennes lillasyster med. (Inte Mojjo då hon inte var ute med de andra för hon ville hellre vara inne med mig och Alex).
Tjejerna tror tydligen att man får göra vad som helst när man har en kompis. Sedan har dom inget svar när man frågar varför dom gjort som de gjort eller om de förstår konsekvenserna.

Nu är dom iallafall inne, ink Julias kompis, men de är inte lugnare för de. De skriks, plågas djur mm.
Väntar bara på att någon av dom ska plåga Ymot lite för mycket så han tröttnar och säger ifrån. Lättast är att hålla gamlingen därifrån så han sover vid mina fötter nu istället för extraknäcka som häst, gummiband eller annat.
Jag vet att Ymot älskar barnen men med hans ålder och hans onda ben så tänker jag inte riskera något.

Men de tar på krafterna att ha sina egna 4 barn + 2 av Julias kompisar. Ska nog dra in lite på "fritidsgårdsaktiviteterna" här hemma. Dom får nog hålla sig till granntjejen och de barn jag känner så jag vet vad dom gör.
Nu har iallafall Lillefot somnat i mitt knä och vägrar bli flyttad. Stackars lilla övertrötta bebis med jobbiga syskon.

Trött men lycklig

Sitter uppkrupen i den fortfarande rätt nya soffan. Den är så himla skön, helt perfekt enligt mig.
Lillefot somnade i vagnen och där ligger han fortfarande. Han får sova i den tills jag ska krypa i säng, då får han följa med mig ner under täcket.
Tjejerna somnade direkt vid 20-tiden då de kröp i säng. Det märks att dom är ute hela dagarna både på skola/dagis och hemma.

Själv är jag helt slut. Tror det är värmen/utelivet som tar knäcken på mig. I och med att det blev vår, dock kallt de senaste dagarna, är man ute mer och det gör att jag blir enormt trött. Sedan är jag vaken mycket på nätterna då jag inte kan sova. Känns lite konstigt när Lillefot sover och inte jag. Det brukar ju inte vara så det ska vara med bebisar.

Nej, nu ska jag fortsätta kika lite på TV innan jag ska gå och sova. Ska även koka mig en till kopp kaffe i vårt helt nystädade, jättefina och ommöblerade kök. (Ommöbleringen har skett på diskbänken)

Mamma VS Dotter

Idag har vi varit hos Mamma och Pappa Bärgare och ätit mat. Mamma Bärgare fixade till hjortsteken jag fick i julklapp av Securitas. Det blev riktigt riktigt gott!!

Jag och Mojjo har även varit ute och kämpat med cykeln men jag insåg att vi var för lik varandra. Vi blir bara ovänner. Jag är nog inte så pedagogisk alla gånger. Men efter att Mogge bytt ut stålpinnen jag höll i mot ett träskaft så tyckte även Mojjo att de var lättare att cykla så nu är båda nöjda.
Dock kalla så nu håller vi oss inne.

När vi kom hem var jag inte riktigt nöjd med utevistelse så jag tog med Ymisen ut och lekte en stund. Lite bus och träning innan vi gick in och nu myser vi i soffan i väntan på Världens bästa hotell.

Lillefot skrattade

Idag skrattade Lillefot för första gången. Detta efter att jag pruttat på hans mage :)


Gårdagen

Igår började vi dagen med att titta lite på kyrkan vi är lite sugen på att gifta oss i. Jag har varit lite negativ till den men börjar väl ge med mig.

Sedan åkte vi hem och slappade lite tillsammans med underbara Hannah innan grillningen skulle äga rum.
Ut och grilla med grannarna, åt inne hos dem och skrattade som vanligt massor.

Vid 19:30 gick vi ner till havet för att titta på majbrasan. Varmt, skönt och vackert. Hannah tog som vanligt sig an Mojjo och dom såg ut att mysa där dom stod och tittade på elden. Efter det blev deyt en välbehövd kopp kaffe inne hos grannarna innan det blev läggdags.


RSS 2.0