Från insidan

Ligger i Alex stora säng, den som en gång var hennes far och mors. Mojjo ska sova och vi ligger här och myser hon och jag. De kommer många tankar när man ligger här. Små minnen som innefattar Anders.
Tittar på väggen som jag och Alex målade ifjol där Anders fick dra tejp som vi inte kunde nå.
Jag vet att på andra sidan övervåningen står stolen i hans rum som han var så stolt över, hans egendesignade badrum, hans överkast som han köpte i Thailand. Känns konstigt att han inte är där. Känns lite kymigt att ligga här. Kan inte förklara varför, men de känns konstigt på något vis.

Jag önska jag kunde krypit ihop tätt tätt intill Mogge en sån här gång, men han jobbar och jag vill vara hos barnen om dom behöver mig. Nu har Mojjo somnat så jag ska smyga ner i köket igen och prata lite med Alex och Pontus innan de är sovdags. Imorgon är det ju jobb, skola och dagis igen.

Mogge! SAKNAR DIG MASSOR!


Underbara Annelie

Annelie ringde mig tidigare i veckan och undrade om de var ok att skriva om Anders på Sporthojsforumet. Klart de är. Annelie är min bästa tjejkompis och jag uppskattar allt hon gör. Hon har träffat både Anders och barnen samt Anders bror Lasse. Hon skrev ett fint inlägg som jag tänkte jag skulle länka till.
http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=212565


Nu har min underbara Mogge åkt och jobba. Känns inge skoj. Saknar honom.
Men jag och Mojjo ska spendera natten hos Alex och Pontus. Mys!

Lyckligt lottad.

Jag är så lyckligt lottad att jag har Mogge. Mojjo och busungarna. Även att jag har 2 underbara bonusungar, Alex och Pontus. Att man mister nära och kära hör livet till men det gör att jag glädjs mer åt de jag har i min närhet.

 


Förberedelser

0-30c7cff4e8cc7af012a604693d90ef20.png

Förberedelser


Bus med moa.

0-77540c9bcef3152b333e061a32a00d43.png

Bus med moa.


En solig dag i Ljusdal.

Nu är alla uppe och solen skiner. Mojjo busar med Ymisen, Mogge är och besiktar bilen innan tävling och mamma och pappa Bärgare är och påtar utanför husvagnen. Imorse när vi vaknade hade förtältet rasat över stackars Ymisen. Men han verkar inte ha brytt sig så mycket.. snäll hund.
Lite tråkigt när inte resten av familjen Bärgare är med.
Bror Bärgare med familj har åkt utomland och syster Bärgare med familj skulle på dop idag tror jag.
För övrigt så är Mogge och syster Bärgare väldigt lik varandra, de han inte hålla tyst om hemligheter om man pressar dem lite. Jag som alltid har kunnat glädja mig för andra går runt och ler. ÅH VA ROLIGT!

Nu vill jag att Mogge ska komma tillbaka så jag kan få en morgonpuss och lite frukost. Sedan startar dagen med allt vad det innebär vid tävling. KUL! Både jag och Mojjo älskar det här! Förhoppningsvis Mogge också..

NU ÄR DET TÄVLING!
Nu drog de igång Lilla söta fröken fräken i högtalarna...


RAST

Så underbart att vara på jobbet. Kanske inte pga jobbet isig men pga arbetskamraterna.
Många slutar idag och flera inom 2 veckor. Tråkit med varsel när vi blivit ett sånt mysigt gäng.

Pratade nyss med Mogge som håller på att packa inför helgen. Vi flyr fältet för ett oar dagar.
Hämtar lite kraft inför veckan som kommer som troligtvis kommer bli hårt känslomässigt. Tillbaka till de underbara barnen Alex och Pontus. Längtar efter dem!

Trots allt som hänt är jag lycklig

-74455c73c16fbb65f850ac815a7bb98.png

Trots allt som hänt är jag lyckligast i världen.


En bild på Pappa Pucko. Den här bi

70ca5b9879a3cb4b1499152fbda1ee0c.png

En bild på Pappa Pucko. Den här bilden skickade Anders till mig när vi lärde känna varandra. Den här kvällen kaklade han om köket. Dagen efter bjöd han på middag och jag träffade alex och pontus första gången. Anders kommer alltid finnas i mitt minne. Alex och Pontus kommer alltid finnas i mitt liv.


Rast på jobbet.

Livet går vidare och jag är tillbaka på jobbet. Önska jag kunde vara hemma med Mogge idag med. Oron att han skall försvinna växer. Tänk om det händer honom något ute på vägarna när han åker runt halva sverige.
Imorse kröp jag tätt tätt intill honom och bara njöt av hans doft och hans värme. Väckte honom genom att dra handen i hans underbara hår. Älskar denna människa mer än livet. Allt som skett har fått mig att inse hur värdefull Mogge är för mig.

Läste på ST.nu idag. Vilka underbara kommentarer alla har lämnat. Även jag skrev där i tisdags. EFA har skrivit, Alex och Pontus Kusin, flera gamla vänner och arbetskamrater åt Anders. Det är många som minns honom.
Jag tror att alla minns honom som den glada, hjälpsamma och spralliga Anders som jag kände.

Jag tror att Alex och Pontus har det lite lättare nu när de har kusin Linnea på plats. Deras mor har blivit ett stort stöd för dem båda och jag tro ärligt Anders ler uppe på månen när han ser sammanhållningen mellan familjerna just nu.
Dom vet att jag finns här trots att jag sitter på jobbet idag, Alex vet att hon kan ringa när hon behöver mig.
Just nu tycker jag att dom skall ta vara på tiden med Linnea och försöka skratta och gråta tillsammans. Livet går som sagt vidare. Jag om någon vet hur det känns. Man glömmer aldrig men man lär sig leva med det.En underbar sambo.

Idag har inte Mogge haft det lätt. Vi har varit i garaget hela dagen. Mitt på dan kom Alex, Pontus, Ulrika, Linnes, Ante och en kille till och kikade på Anders motorcykel. När dom hade åkt gick jag själv in och ställde mig vid motorcykeln.
Jag talade högt precis som jag alltid gör vid min fars grav. Lovade Anders att jag alltid ska finnas för hans barn och förklarade hur mycket jag saknar honom.
Det blir ett dilemma för mig med alla tårar samtidigt som jag inte vill att Mogge ska tro att mina känslor för honom blir mindre. Jag saknar Anders massor men jag älskar inte Mogge mindre för det. Jag känner att jag håller tillbaka tårarna ibland för att Mogge inte ska tycka det är allt för jobbigt, även fast jag vet att han skulle lägga armarna runt mig och trösta mig.
Jag behöver bara Mogge mer just nu, jag älskar honom och detta har gjort mig mer rädd om honom.


Moas sätt att se att Anders är borta..

-Anders sitter på månen.

Älskade barn. Jag väljer att tro på henne. Han sitter där och tittar på oss precis som Ted Gärdestad.
Jag skulle behöva en egen måne just nu.


Små saker får mig att gråta.


Har fått sova..

Jag har fått sova nästan hela natten. Vaknade en stund vid 3-snåret och tankarna kom snabbt krypande, men konstigt nog somnade jag efter en stunds TV-tittande. Tror detta beror på att Mogge legat bredvid mig. Känner mig otroligt trygg hos honom.
Ska snart kliva upp och försöka njuta av frukosten eftersom jag vet att det blir svårt att äta senare när tårarna har hittat fram igen. Ska vänta på att Alex vaknar och sedan bär det av dit om hon behöver mig.
Idag ska jag ta med mig barnen och Ulrika och titta på motorcykeln. Jag hoppas att de kan vara en del i deras bearbetning.
Älskar dessa barn!


Mina barn

Efter den här dagen har jag insett att jag aldrig kommer kunna släppa Alex och Pontus. Dom kommer vara mina barn så länge jag lever. Alltid vara välkomna hos mig vad som än händer.
Saknaden efter Pappa Pucko, numera Anders, är oförklarligt stor. Alex förklarade livet med hennes far med ett ord: Believe, Ett bra ord tycker jag.

Anders har inte bara varit min pojkvän under fjolåret. Han var även en av mina bästa vänner. Som jag skrev tidigare, en människa jag alltid litat på och som jag alltid kunnat tytt mig till. För bara 2 veckor sedan satt vi vid köksbordet hos honom och han torkade mina tårar, talade mig till rätta och fick mig att skratta..
Jag känner så mycket för hans familj nu. Träffade alla idag men önskar att det vore under roligare omständigheter.

Kände att jag behövde åka hem en stund nu på eftermiddagen efter alla tårar. Mitt hjärta börjar säga ifrån och jag känner att jag behöver vila lite innan Mogge kommer hem.
Mogge är helt underbar i detta sammanhang. Jag vet inte hur jag skulle reagera om hans ex gick bort och han åkte dig, Men jag tror han förstår att jag inte ser Anders som ett ex, utan även som en nära vän. Men Mogge fixar och donar för Alex och Pontus och jag vet att även Mogge finns där för dem tillsammans med mig. Jag har mist en underbar person i mitt liv men jag har även fått en underbar person vid min sida.

Anders, kommer alltid minnas ditt sista sms, din välanvända citat.
"I´m a totaly disaester my friend."

Tårarna tar aldrig slut. Jag, alex

713feff6fff5e83a2e22350153c8df79.png

Tårarna tar aldrig slut. Jag, alex och moa rymde till havet. Här sitter vi och minns. Anders alla galna upptåg. Omtänksam, snäll och lagom galen. En av få människor som alltid kunde få mig glad. En människa jag kunde ringa mitt i natten som släppte allt för att komma som en riddare på vit häst trots att vi inte var tillsammans längre. Ofattbart. Pappa PUCKO kommer alltid vara MIN Pappa PUCKO.


PAPPA PUCKO

Jag har inga ord. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag lovar att alltid finnas för dina barn.
Kommer alltid älska dig för den du var.

En natt full med drömmar.

Både jag och Mojjo har haft en jobbig natt inatt. Mojjo har drömt massor med mardrömmar inatt. Hon har sovit mer med mig och Mogge än i sin egen säng och det är inte vanligt. Tror att det beror på hennes mardrömmar som jag började drömma mardrömmar inatt. Vävde nog in hennes gråt i mina egna drömmar.

Men nu är vi vakna och busar för fullt i sängen.

Min underbara skitunge.

Mojjo har redan somnat men jag kan inte slita mig. Hon ligger här tätt tätt intill mig och andas lugnt och tryggt. Hon luktar så underbart gott, trots svettigt hår fullt med grus och annat skräp från dagis. Jag älskar min dotter mer än livet själv.

Vi finner trygghet i varandra. Blir hon ledsen kryper hon upp i min famn och blir jag ledsen kramar hon mig hårt. De 3.5 åren som gått har gått så otroligt fort. Jag minns när jag gungade henne till söms om kvällarna, när hon log sitt första leende, när hon gungade i gungan och skrattade så hon kiknade. Jag minns när hon första gången stoppade händerna i snön, och första gången vi badade i Vivstavarvs tjärn. Jag kommer ihåg varje ögonblick i vårt gemensamma liv. Alla dråpliga ord, allt bus och alla diskussioner vi haft. Vi har skapat minnen tillsammans....

Jag älskar Min Moa Mattilda, mer än livet, mer än något annat. För henne kan jag offra allt, det är hon som får mitt liv att gå runt, min värld att snurra och min mun och mina ögon att le utan att jag själv ser de.

Underbara unge!

Underbar familj.

Igår när familjen Bärgare fick veta att förlovningen ägt rum fick jag självklart ett par Grattis via sms från Mamma och syster Bärgare, Det kom även ett från Timi under dagen. Men det kom även sms som jag kanske inte helt räknat med. Kan erkänna att ögonen tårades och Mogge skrattade lite glatt när han insåg hur mycket det tog på mig. Jag brukar inte vara blödig men fick hålla tillbaka tårar av lycka igår. Även min mor grät en skvätt mitt på dagen igår av lycka för mig och Mogge. Så skönt att våra nära och kära känner som de gör. Detta kan inte vara annat än rätt.

Från Mamma Bärgare:
"Alla hälsar o grattar. Tänk att de kan kännas så rätt"
"Vi tycker så mycket om dig också! Jag är lycklig att det är ömsesidigt"

Syster Bärgare:
"Så glad och lycklig för er skull. Ni är så gulliga tillsammans. Du är mer än välkommen in i familjen, fast du har varit med i familjen länge nu och hos oss ska du stanna för alltid."

Fasters älskling och Farbrors busunge.

Imorse åkte vi till Fasters älskling där Mojjos mormor har varit barnvakt sedan igår. Vi myste lite i soffan innan vi åkte till Birsta för att shoppa lite. Vi åt glass på charm, fasters älskling och Mojjo fick varsin studsboll av mormor/farmor. Vi visade mormor hur vår nya hall är tänkt att se ut inne på Ikea. Åtminstonde möblerna som skall stå i hallen samt fiskade lite idéer.
Mojjo lyckades ramla inne i restaurangen på Ikea och slå sitt lilla huvud. ORDENTLIGT! Hon har en STOR bula i pannan som är blå. Frågan är hur den skulle sett ut om jag inte haft glassdisken precis bredvid mig så jag snabbt kunde trycka en kall glass mot pannan på henne.

Efter denna tur hämade vi busungarna för att åka på kalas hos Mogges brorsson. Lille Adde fyllder åt imorgon men vi åt tårta idag. Underbart gott!! Jag måste få skryta om att jag kan äta både Mamma Bärgares och Timis tårtor trots att det är räkor i dom. Med andra ord kan dom göra goda tårtor.
Lille Adde fick massor med presenter. Av oss fick han blå färg till håret, en motorcykel som låter när man trycker på den och ett stort badlakan med Blixten McQueen på. (Han i bilar heter väl så)
Ungarna lekte och busade så dom var helt slut i bilen. Mojjo blev verkligen ledsen när Busungarna lämnades tillbaka till sin mor. Jag med, saknar dom massor när dom inte är här.

Förlovad och lycklig.

Vaknade imorse i den famn jag vill vakna i resten av mitt liv. Och av att Mojjos små fötter borrade sig in i sidan på mig.
Med andra ord mellan de 2 personer jag älskar mest i hela världen.
Är så otroligt lycklig just nu att inga ord kan förklara vad jag känner.

Nu ska vi ut på äventyr..

22.22 är vi äter på fastlandet. En

0-2d692612085d60d46ac60128684c537b.png

22.22 är vi äter på fastlandet. En helt underbar liten tur.


22/8 21.00 M/S Medvind. Strax utan

0-30768b8130440c5a8c1f6d99e57b0508.png

22/8 21.00 M/S Medvind. Strax utanför Spikarna.


På havet.

0-2f00aad2e92dd109ddb8274a3c6f77f1.png

På havet.


Morgan ser vivstavarv och akzo nob

-cde2efad136a5ef5140e7fb1d9703cf.png

Morgan ser vivstavarv och akzo nobel samtidigt. Hur går det till? Han önskar sig ett sjökort i julklapp.


Kvällen börjar med en klassisk min

4f94af9df8f332505224727bb71e76ea.png

Kvällen börjar med en klassisk min.


Uppdaterar i bilder resten av dagen....

Fortsättning kommer..

Moa hittade en kompis på Birsta.

0-56609de0b6701c80eeafff6608e2b0e1.png

Moa hittade en kompis på Birsta.


moa tjatade till sig en mössa och

0-798f2f090ed24e16a9faf9f08b42b46e.png

moa tjatade till sig en mössa och en glass.


Trött i luvan

Idag är jag jättetrött efter jobbet. Hämtade Mojjo och åkte hem och la mig i soffan och här ligger jag och skrotan fortfarande. Myser under täcket och ser på barnprogram.
Mogge kommer snart hem så då ska vi ta och fixa lite mat sedan blir de slappa resten av kvällen.
Imorgon jobbar jag kväll så de blir sovmorgon och sedan mys med familjen innan jobbet hägrar.

Idag fick 8 st sparken på jobbet pga arbetsbrist. Man kanske kallar det varsel.
En av de som fick gå va min underbara vän Therese, vilket jag tyckte var väldigt tråkigt, Vem ska jag nu skratta med på jobbet. Alla goa tjejer runt mig går den sista augusti. Jag är dock glad att jag fick vara kvar.

Vi fick även tårta och muffins idag av vår underbara TC. Chokladtårta! Detta pga av det jobb vi utförde förra veckan.
De var en bra belöning eftersom hela vårt team är godisgrisar. Jag och Tessan myste verkligen på fikat i eftermiddag.
Tycker så mycket om henne.

Nu ska jag fortsätta slappa och se om huvudvärken som kommer krypande vill gå tillbaka.

Fick gå hem tidigt.

Ibland får vi utskick med en förfrågan om någon vill gå hem tidigare. Idag ville jag göra det och fick göra det!
Så nu har jag dammsugit och torkat golvet i hallen, badrummet och köket. Luktar underbart. Har även hunnit kasta in 2 tvättar och tänkte hinna med 4 till, nu ska alla mattorna tvättas.

Myser även lite med Mojjo och ser på Kalle Anka. Hennes nya favoritprogram. Hon vill att Knatte, Fnatte och Tjatte ska komma på hennes 4-årskalas. Sötnos.

Nu ska vi bara greja här hemma tills älsklingen kommer hem. Han har lämnar Borlänge tidigt idag så han borde vara hemma vid halvsju ikväll. MYSIGT!

När jag ändå svär i bloggen...

Kan jag lika gärna skriva hur djävla kär jag är i Mogge. Så djävla mycket!!
Så nu var det gjort..

Satans förbannade läkare.

Jag tänker även skriva djävla läkare...

Ringde vårdcentralen i morse och sökte min läkare som enligt sköteskan jag pratade med för ca 3 veckor sedan skulle vara tillbaka nu. Men ICKE!!! Han är tillbaka om "ett par" veckor.
Fick iallafall prata med en annan läkare som förklarade att det inte var biverkningar på medicinen som gjorde att jag mår som jag mår. De är då djävligt konstigt då jag mår bättre när jag slutar med dom. FELSÖKNING kallas de!!!
Men läkaren som jag fick prata med idag infade att de EKG som gjordes för en månad sedan visade 3 felslag och därför inte ansågs vara konstig. Nej, de som inte är så konstig med de är att jag inte hade en enda känning under den tiden jag bar EKG-grejorna. Så läkarens råd till mig var att sluta äta tabletterna och ringa akuten nästa gång jag fick problem.
HUR I HELA HELVETE KAN MAN SÄGA SÅ!?
Denna läkare vet om att jag brukar tuppa av nr jag får mina känningar, har även slagit mig halvt fördärvad de gånger jag tuppat av. Att jag får så ont att jag sitter ihopkrupen och gråter och till och från skriker av smärta. Men äh, vi lägger ner utredningen och ringer akuten nästa gång. I HELVETE HELLER!
Pratade med en sköteska på centrum som tyckte jag skulle byta till en läkare som tog mig på allvar, detsamma tyckte sköterskan på min egen vårdcentral som bokade en ny tid den 2 september med min RIKTIGA läkare.
Men fram till dess kan vi väl alla hoppas på att jag inte dör, påminn mig då att jag skall ringa akuten.

DJÄVLA LÄKARVÅRD!

Försöker vara ute en stund. Tur at

0-34c5bacd55b1f729f6a916044523a89f.png

Försöker vara ute en stund. Tur att jag har alex som jagar moa och benson som tar hand om ymot.


Moa läser godnattsaga. Sanningen o

33a435804260c9acfbe41081ff599bbf.png

Moa läser godnattsaga. Sanningen om mordet på olof palme av pelle svensson.


Bullbak i bilder..

Jag vet att vi inte är riktigt som alla andra, men det har jag aldrig påstått heller.
Dagens och gårdagens Mojjo.

Nu märks det att Mojjo tar efter de större barnen.

Idag när hon busade med kissen rev han henne på axeln och arg som ett bi stormar hon in i vardagsrummet och fräser.
-Kattfan rev mig! (Det stora barnet som lärt henne att säga kattfan är nog jag)

Igårkväll när alla barnen skulle sova kunde busungen nr 1 inte vara tyst och tillslut tröttnade lilla Mojjo. Kom ut till oss med bestämda steg och förklarade tydligt.
-Mamma, Mogge, XX kan inte hålla käften.

I soffan hela dan.

Sedan jag kom hem från jobbet har jag legat i soffan och sett på Mupparna med Mojjo. När Mogge kom hem myste vi framför TV:n en stund innan han började baka. Självklart ville jag också hjälpa till men så fort jag anstränger mig minsta lilla får jag hjärtklappning. Dock så hade Mojjo och Mogge skoj. (Kommer bilder senare)

Nu blev de soffan en stund till så att kroppen får varva ner.


Tröttsamt

33808eedeb58e0fb7cf207890f9ccf44.png

Tröttsamt


Moa och Mogge busar i soffan.3 barn på ca 15 kvaderat.

Jag vet inte hur stort Mojjos rum är men jag vet att det inte tar mer än 10 minuter för barnen att fylla golvet med grejor så man inte ser golvet. Jag förstår inte hur de hinner och orkar.
Den ena grinar när man säger till dem att städa, den andra skyller ifrån sig och Mojjo svarar tyket med bjebb bjebb bjebb och börjar städa. Det är en prövning att vara inne en heldag med dessa ungar.
Ja nu tänker ni säkert, då ut då..
Ja, det hade jag mer än gärna gjort men det har regnat halva dan och busungarna har ingen form av regnkläder med sig. Att gå ut i lekparken och åka rutchkana är samma sak som att bada med kläderna på. Vattenrutchkana.
För mycket vattenpölar eftersom busungarna inte heller har några stövlar.
Jag var och inhandlade skor till ungarn för ett par veckor sedan så de åtminstonde hade riktiga skor, men insett att jag även måste inhandla stövlar och regnkläder. Minsta busungen har fått ett par av Mojjos regnbyxor men de hjälper ju inte den andra. Får ta och fixa det snart innan de river hela lägenheten.

Vi har ju tyvärr ingen bil så vi kan åka och hälsa på någon heller. Bilen är med älsklingen i garaget och lagas. Han håller på byter spindelled på den. Han kan min gubbe!! När han kommer hem ska han få en stor puss!

Vad gör man när grannarna håller e

1e12c9e498159e3330ee5d58f6a189d0.png

Vad gör man när grannarna håller en vaken?


Ett litet hål i hjärtat.

Igår kom busungarna, så kvällen blev allt annat än lugnt. Massor av bus och tjaffs. Som vanligt den första dagen. Tror ungarna har beslutsångest om de ska vara vänner eller bråka. Men så är det alltid den första dagen innan dom hittat varandra igen.

Idag klev vi upp och åkte till Mamma Bärgare. Busungarna stannade där medans Mojjo följde med oss på dragracing. Min unge är ju inte som andra barn, hon älskar motorsport precis som sin mor. Hälsade på massa trevliga bekanta för att efter ca 2-3 timmar åka tillbaka till Mamma Bärgare. Där blev vi bjuden på middag oxh njöt av god ugnsbakad falukorv och potatismos. Tror allas tallrikar va rena när vi gick från bordet.

När vi precis hade ätit upp mullrade det till på gården och vi började nästan undra om Sättna kommit till Juni, men icke, de va Bror Bärgare dom köpt en motorcykel. Åh så skoj tyckte Mogge och sprang ut och trånade. Själv njöt jag av lilla K som också var hemma hos sin mormor och morfar medans hans mor och far renoverar kök.
Så mysigt att få snusa liten gokille. Efter en stund var även han ut och testsatt motorvcykeln. Liten knutte..

När det var dags att åka hem valde busungarna att stanna hos mamma och pappa Bärgare tillsammans med Kusin K och StorMoa. Det va kanske inte var så smart med tanke på att Mojjo inte kan stanna. Vi har haft en väldigt ledsen liten tjej hemma ikväll. Hon blev både avundsjuk och ledsen för att hon inte fick leka med dem ikväll. Vi tänkte inte riktigt på det när de ville stanna. Stackars Mojjo grät hela vägen hem. Även jag saknar dem eftersom man sett fram emot att de ska komma denna helg. Men vi hämtar dom imorgonbitti igen.

När vi kom hem mutade vi Mojjo med en cykeltur. Hon tog på sig hjälmen och vi släpade ut cykeln, sedan cyklade min lilla gumma hela vägen till affären och tillbaka. Hon börjar bli stor min lilla gumma.
Nu är vi hemma utan några blåmärken och skrubbsår. Nu blir de mys framför TV:n en stund innan hon ska sova.
Senare skall jag och Mogge försöka se på film på sfbios hemsida. Får se hur bra det fungerar...

Ett litet hål i hjärtat när inte alla barnen är här...
Tror ni moa gillar dragrace?

5abf954cf802a1e84e673f5d11266e52.png

Tror ni moa gillar dragrace?


Ett ärlig inlägg.

Sitter på toaletten och bloggar. Ja jag är så nördig att datorn får följa med, tar det lång tid måste man ju ha något att göra.
Fina flickor bajsar också.. men bara i smyg.
Ska strax krypa i badet med Mogge och mysa en stund medans barnen leker.

Har under tiden Mogge lagat mat legat i sängen och läst en blogg som tillhör Mojjos faster.
Jag kan ärlig talat säga att jag saknar henne och hennes mor och far. Visst att jag hade mina dispyter med hennes far en gång i tiden men då visste jag inte det han visste och vägrade nog inte att det han sa var sant.

Jag var en gång gift med Mojjos pappa och bodde i Göteborg. Den stad jag ansåg vara mitt hem. Jag sa att jag aldrig skulle flytta därifrån. Har aldrig trivts då bra på en plats som där. Men när Mojjos pappa ville prova bo i norrland så gav jag med mig och tänkte att vi kunde testa under min mammaledighet.
I Göteborg hade jag mina vänner, världens bästa jobb, en liv... ett hem. I norrland hade kände jag bara ångest över min fars bortgång, oro i kroppen och har aldrig känt mig riktigt hemma. (Förrän nu).
Vi flyttade iallafall hit och köpte hus.
Idag älskar jag att bo här i Sundsvall. Jag har vänner, föräldrar (ja jag räknar min mors man som min förälder, därav plural), sambo, dotter och 2 extra busungar, ett helt OK jobb och min fars grav att gå till när ångesten tränger på.

Mojjos pappa har flyttat tillbaka medans jag bor kvar, Men ibland saknar jag Göteborg. Jag saknar inte honom men jag saknar vännerna, staden, hans familj, min extra familj... familjen Ambjörnsson, Björlanda båthamn, jobbet mm.
Jag vill åka ner. Jag vill träffa Mojjos faster, jag vill träffa hans underbara mamma och hans roliga far.
Mojjos farfar har en sån där underbar humor som kan få mig att skratta så jag kiknar. Inte många som älskar göteborgshumor som han.
Jag ska ta med mig Mogge och åka på semester så snart allt annat är gjort. Nu när vi vet vilken ekonomi vi har.

Men i helgen ska jag mysa av Mogges familj. Den familj jag hoppas jag ska leva med resten av mitt liv.

Snabb och sen rast.

Idag har jag slagit mitt samtalsrekord tror jag. Känner mig lite glad.
Jag dricker lite choklad och läser aftonbladet en snabbis innan det är dags att sätta sig för jobb igen.
Ikväll är Mogge hemma. ÅH vad jag ska krama och pussa på honom. Inatt kanske jag får sova.

Glass till middag..

Ja, idag åt vi faktiskt bananasplitt till middag. Absolut inte nyttigt men väldigt gott.
Ibland får man göra såna idiotiska saker som att äta efterrätten först. Jag och Mojjo avslutade middagen precis med lite hemlagad biff och potatismos. Gott det med!

Åker stridshelikopter.

Om jag ligger i sängen och blundar kan jag drömma mig bort att jag åker stridshelikopter. Vår nya fläkt låter precis som en helikopter samtidigt som jag ser på krigsfilm på TV:n. TUFFT!


En dag med Alex.

Låg länge i sängen och myste med Mogge i morse när han kom hem. Orkade inte pallra mig upp förrän klockan var över 10. Då klev jag och Mojjo upp och åkte för att hämta Alex och sedan bege oss till Birsta. Där strosade vi runt en stund, fikade, åt glass och småshoppade lite. Var även in på MM och Alex köpte en kameraväska. Träffade även mitt ex Daniel. Trodde det skulle bli ett jobbigt möte men det var faktiskt helt ok att prata en stund.

En stund senare befann sig jag, Mojjo och Alex oss hemma hos Alex. Pappa Pucko och Mojjo hoppade i poolen som vanligt medans jag och Alex satt och frös ovanför ytan. De regnade ju idag. Men Pappa Pucko och Mojjo verkade ha skoj i plurret ändå. Efter en stunds bad bjöd Pappa Pucko på lunch på Alforno. Vår allas favoritpizzeria. Jag saknar dom här stunderna med familjen PUCKO. Efter detta blev de lite kaffe och sedan åkte vi hem för att hinna umgås lite med Mogge innan han skulle iväg och jobba.

Mogge sov i soffan när vi kom hem. Han är helt värdelös på att sova på dagarna. Jag och Mogge tog ett bad när han klivit upp och sedan begav vi oss till kvissle för att handla mjölk, pålägg och kellogs. Kom hem med 3 kassar mat. Men så är det alltid när vi åker och handlar. Även fast vi säger att vi ska börja skriva matnota.
När vi kom hem hann vi bara packa upp maten så var det dags för älsklingen att åka och jobba. Saknar honom efter bara några minuter. Både jag och Mojjo blir ledsen när han åker. Även om man är van det och vet att han kommer hem snart.
Är det kanske det jag känner som är äkta kärlek?

Nu har jag börjat längta tills helgen när busungarna kommer. Det är för lugnt här hemma. Jag saknar även deras små tjaffs och grin och skrik. Dessa barn är helt underbara. Längtar efter Busunge nr 1s spontana kramar. Hon som alltid ska sitta i knä och mysa och hellre sitter med mig än leker med de andra 2 småttinarna.
Nä nu får de bli fredag, sedan får vi se om jag lämnar tillbaka dem till deras mamma när de blir dags.. hehe.


Mys i sängen..

Mogge kan inte sova efter nattens jobb så vi ligger i sängen och äter chokladtårta. GOTT!
Kikar lite på TV och bara kramas. Idag är jag ledig!

Shoppat...

Idag har Mogge shoppat lite. En fläkt till sovrummet. Äntligen blir de svalt på nätterna!!!!!!!!!
Sedan shoppade han ett PS2. Jag har tjatat om ett sådant länge nu. Så innan han åkte iväg och jobbade spelade vi lite guitarr hero. Eller... jag spelade och Mogge låg och halvsov i soffan.

Är det inte konstigt att jag saknar honom så mycket när han bara har varit borta lite mer än en timma.
Tänkte egentligen följa med honom men jag måste få sova ordentligt, vilket jag inte gjort på flera veckor.
Men jag vet ju hur de kommer bli, jag kommer ju ändå inte kunna somna utan honom. Attans.

Försöker trötta ut mig själv genom att dammsuga, bädda rent i alla sängarna och busa med Mojjo.
Nu ska jag gå ut i köket och se om jag kan komma överens med disken.

Anders "Dajmen" Jonasson.

För 7-8 år  (osäker på tiden) sedan satt jag hemma i vardagsrummet hos denne man. Lena, hans fru gick runt och stökade i köket medans min dåvarande sambo och Dajmen var ute och jobbade. Även hans lilla dotter var hemma, så liten att hon inte kunde gå.
Vi skulle senare på kvällen åka på solvalla tillsammans där vi åt gott och jag fick vara Dajmens egna lilla springtjej. Minns att jag tyckte det var maffigt med pengarna som var i omlopp. Jag minns även hur imponerad jag var över hans kunskap när det gällde hästarna. Detta var enda gången jag träffade Dajmen och hans familj riktigt, men jag talade med honom på telefonen ett antal gånger efter det.

I dag när jag öppnade aftonbladet.se och expressen.se på jobbet fick jag en knut i magen. En bild på Dajmen och en text att han var död. En liten chock att se denna människa få vinna den vinst han förtjänar efter allt jobb han lägger ner och sedan få betala den med sitt liv. Jag har skrattat åt minnerna av honom den dagen vi hälsade på samtidigt som jag sms:at med min dåvarande sambo. Han var en speciell man.

Jag tänker på Lena och hans barn. Jag hoppas Lena har nära och kära runt sig.


Lånad av expressen.se (Klicka på bilden)

Kort rast

Har kort rast på jobbet och måste hinan skriva ner Dagens Mojjo innan jag glömmer den.

Imorse drömde Mojjo mardrömmar. hon är inne i en sån period nu. Jag stod och duschade och kom in till en smått fnissade Mogge som satt upp i sängen och stirrade på Mojjo. Hon hade tydligen drömt något väldigt skumt med tanke på att hon bett Mogge säga åt pizzabudet att gå därifrån.
vad drömmer hon om egentligen??


När Mojjo själv får välja..

Så väljer hon inte som mamma, den slibbigaste och sötaste bakelsen jag kan hitta. Hon väljer en räkmacka..


Vem har rätt att röra min kropp?!

Sitter och läser de sms jag fick igår, om och om igen.
Jag vet inte vad jag ska göra, vill hjälpa men vet inte hur.
En väninna till mig, en av mina underbaraste vänner har utsatts för övergrepp, i värsta fall våldtäckt.
Jag har haft en klump i halsen sedan jag fick sms:et igår. Vill så gärna ringa och prata med henne men vet att hon inte orkar prata. Kommuniserar via sms när hon orkar. Kan inte ens tänka mig hur jobbigt hon måste ha de. Jag vet att hon har nära och kära runt sig men jag oroar mig ändå.

Hon vet att jag finns här för henne när hon orkar prata, men just nu känner jag mig så otroligt hjälplös.
Tänker på dig massor!!

Jag och Mogge har pratat om sånt här rätt mycket. Om det beror på kläder, flörtiga tjejer, för mycket alkoholintag eller bara hemska män och kvinnor som kan göra en sån sak.
Jag anser att man till viss del kan locka människor till att röra, ta och våldta. Men fortfarande har de ingen rätt att göra de, hur lättklädd, flörtig eller full jag är. Min kropp är min kropp och jag bestämmer vem som får göra vad med mig.
I flera fall blir tjejer drogade och utnyttjade. Vad fan är det för människor som gör en sån sak?!
Jag vill nästan införa öga för öga, tand för tand.
I fredags pratad jag och Mogge om våldtäktsmän när han skjutsade mig till jobbet. Jag går genom en "våldtäktstunnel" varje gång jag tar bilen själv till jobbet. En tunnel under vägen som är undanskymd. Ett typiskt sånt ställa man läser om i tidningen på lördagar och söndagar när tjejer varit ute i vårt nattliv och sedan blir antastade på vägen hem.
Jag ansåg i vårt samtal att de vore rätt skoj om våldtäktsmannen kunde bli våldtagen av en annan våldtäktsman eftersom de befinner sig på just sådanna ställen.
Men tanke på öga för öga, tand för tand kanske de inte hade varit helt fel, eller hugg lemmarna av dom j*vlarna.

Jag blir både arg och ledsen.

Glass och bus på stan.

Idag var vi uppe med tuppen. Man vill hinna med så mycket som möjligt innan Mogge åker och jobbar. Så innan 12 hade vi varit och tittar på stor-Moa när hon spelade fotboll, varit på stan och ätit glass och haft vattenkrig med Mojjo och Adde vid nya draken i stan.
Om en stund hade jag och Mojjo tänkt gå ner till vattnet och badat lite, men vi får se hur mycket ork vi har.


Mysdag

Åkte in till stan under förmiddagen och kikade lite på drakbåtarna. Denna årliga festival när sundsvalls-företagen tävlar mot varandra i den kraftkrävande tävlingen rodd. Mojjo blev helt lyrisk när hon såg båtarna. Kul att se hur hon sprang fram och tillbaka över bron för att hänga med i tävlingen.
Men jag och Mogge tröttnade rätt snabbt på värmen och vi gick in på IN för att kika efter byxor till Mojjo.
(Ungen växer ju ur allt på 3 veckor)
Där inne träffade vi världens sötaste Anna, Tias lillasyster. Henne tycker jag otroligt mycket om. Fick även se deras illa tjej igen och gud va hon blivit stor.
Hittade lite saker till Mojjo, en skinnjacka, massor av strumpor, 2 jeansleggings och hårspännen till hennes hår som börjar bli långt nu. Mogge köpte en hårdrockströja åt henne. (Bilder kommer när hon är på bättre humör. just nu vill hon inte manekänga).

Efter en stund på stan åkte vi till Mogges syster, syster Bärgare. Drack kaffe, åt goda kakor och busade lite med Kevin i plaskpolen. En sån söt liten skitunge.

Nu är vi iallafall hemma och slappar lite till Ice Age 2 och har precis ätit pizza. Nu verkar det som Mogge och Mojjo vill gå och bada så det är väl bara att följa med ut och slappa lite på stranden.

Mys under täcket

Jag och Mojjo har krypit ner under täcket i soffan och tittar på barnprogram. Just nu är det Lazytown och Mojjo sitter och smånynnar till musiken. Jag älskar dom här små stunderna när hon kryper upp nära nära.
I handen har hon gårdagens godispåse men hon äter inte ur den. Min unge är konstig när det gäller godis, hon äter 3-4 stycken sedan håller hon bara i dom. Hade det varit min påse hade den redan varit slut.
Fick Mojjo bestämma skulle hon istället äta tomater.

Nu ska jag snusa på Mojjo en stund till.


Fredagsmys

Vi ligger i soffan och tittar på Robotar som Mogge köpte till Mojjo idag. Han köpte även Ice Age 1 & 2, Horton och nån annan film åt henne. Jag fick också 2 filmer. Fick även en bluerayfilm i förrgår när han hämtade mig från jobbet.
Han skämmer bort oss.
Så nu ligger vi här och ser på film. Jag och Mojjo har ätit godis så det står ut genom öronen. Men nu är hon inne på sluttampen. Lilla gumman är trött. Men ikväll får hon somna i soffan, tätt tätt intill mamma.


Min första...

Jennie tog kontakt med mig för några dagar sedan och ville ha en bloggdesign.
OJ! STORT!
Hon ville betala men jag vill inte ha betalt, jag vill bara ha något att göra. Börjar få lite tråkigt nu när jag inte fixar grejor till gamla jobbet. Jennie visste hur hon ville ha sin blogg så jag har följt hennes intruktioner.
Nu är den iallafall någorlunda klar och hon ska få säga vad hon tycker. Själv gillar jag inte mörka bloggar längre, men det är väl för att jag mår bra nu. Mina bloggar var väldigt mörka och trista tidigare men det passade inte mig.
Men denna blogg verkar passa henne.


Helt knäckt av medicinen.

Idag har varit en jobbig dag om man ser det ur sjukdomssynpunkt.
Hjärtklappning, svettningar och en massa sludder. Som tur är kom det strax innan jag skulle gå hem från jobbet.
Jag tror minnet börjar bli bättre eller så är det bara vad jag inbillar mig. Det som är jobbigast nu är svettningarna.
Jag HATAR verkligen att svettas!!

Ska lägga mig i sängen med Mogge nu och vila en stund. Se lite film och se om jag kan få sova inatt utan hjärtklappningar, svettningar, mardrömmar mm. Denna jädra medicin tar knäcken på mig.


Rast

Har rast på jobbet och försöker varva ner. Jag tycker det här jobbet faktiskt börjar ge mig något. Jag tycker det är rätt skoj att prata med människor hela dagen och till mångt och mycket lösa deras problem.
Det jag tycker är roligast är att det alltid dyker upp nya problem. Jag är en sån människa som snabbt tröttnar om det visar sig bara är samma samma samma.. men här förändras ju problemen mellan varje samtal.
Sedan kan jag gnälla över lönen men jag har iallafall trevliga arbetskamrater, ett halvskojigt jobb och mest betydelsefullt av allt, jag får vara hemma med min "familj" mer än tidigare.

Jag måste även få skryta. Åt lunch med Mogge igår som ni kanske redan vet. JAG ÅR FISK!!
Och det var faktisk rätt gott. Nu har helvetet frysit till is. *ler*

nu ska jag kika igenom lita andra saker innan rasten strax är slut. HURRY HURRY!

O´learys.

Det blev middag på "Olles". Jag älskar deras mat.
Sara Satmara jobbade så Mojjo blev helt till sig. De blev bara slams hela tiden. Mogge och hon härjade som dom alltid gör. När vi ätit färdigt blev det mer bus. Tror hela uteserveringen småskrattade åt oss som vi busade.
Mojjo älskar att bli jagad samtidigt som on får en enorm panik. KUL!
Men nu sover hon helt utslagen i sin säng inne i vårt sovrum. Älskar när jag kan lägga henne här inne. Så nära.
Går upp ganska ofta när jag vaknar på nätterna bara för att snusa på henne lite...

Mogge har även varit och handlat choklad och hyrt en film. Just nu står han och fixar cola med is i köket. Han är underbar min lilla gubbe!! Nu kommer han och skall pussas. MUMMA!!

Fånga ögonblicket.

Någonstans i bloggvärlden hittade jag en länk till Fuji och ett erbjudande att man får en fotobok om man bloggar om den. Denna fotobok hade varit perfekt att samla mina och Mogges minnen i. Kanske minne från vår dag, minnen från våra gemensamma äventyr eller varför inte på våra barn, både egna och kommande gemensamma. (Nej jag är inte gravid!!... inte Mogge heller!!)

Funderar även på att beställa en extra till Mojjo. Tänk att ha en bok med bilder på min ögonsten, en bok som både hon och jag kan bläddra igenom och minnas. En helt underbar idé av Fuji tycker jag.


KATTFAN!!

Känns som katten snart ska våldta mig. Jag kastar bort honom gång på gång men han kommer ändå tillbaka kurrandes och burrar in sig i mitt hår. Där lägger han sig sedan och slickar på mina ögon, snuttar och naffsar titt som tätt. Blir rätt trött på honom när man knuffat bort honom 15 gånger.

Mojjo sitter och tittar lite på barnprogram och är just nu aningen arg på sin mor för att hon inte får ha någon tutte. Tänkte försöka få bort den där tutten helt nu.

Annars inväntar vi min underbara Sambo som har bjudit ut oss på middag på stan idag. Men först måste han komma hem från jobbet. Om allt går enligt planerna borde han kliva innanför dörren om ca 10-15 minuter. Han lastade snabbt idag. Jag njuter verkligen av dessa "dagpass". Han åker på morgonen mellan 4-6 och kommer hem ca 12 timmar senare, oftast 14 timmar senare.. hehe. Men på söndag kliver han på sin förbaskade nattvecka igen. Jag hatar verkligen att lägga mig i sängen utan honom. Sover dåligt och vaknar flera gånger varje natt.
Men då tar man vara på den tid man är tillsammans istället-

Sova?

Har legat vaken i ca 2 timmar. Har fortfarande svårt att sova när Mogge jobbar.
Nu ska jag kliva upp och duscha, rasta Ymisen och sedan bär det av mot jobbet.

Rörande..


Hälsat på vår smygkändis..

Tog med alla barnen på skopunkten i Birsta och inhandlade nya skor till Busungarna.  Mojjo är ju inga problem eftersom hon har alla sina skor här hemma men de andra 2 busen kan komma i sandaler, vad gör jag då när det regnar eller är lite kallt. Nu fick de varsina jättesnygga skatarskor, tuffa sneakers. Ska ta och inhandla stövlar så dom har här med.
Men det får bli en senare shopping.

Vi åkte sedan och hälsade på fasters små älsklingar. En underbar stund i solen.
På vägen hem plockade vi upp Mogge och åkte förbi Birsta igen. Denna gång för en helt annan sak...


Fasters älskling är i tidningen.

st.se


Bilden lånad av ST.

Mogge säger...

Mogge säger att jag alltid gör fula grimager på bild. Vet inte vad han menar..
En skitsemester??

Igårmorse satte vi oss i bilen och åkte mot Mora, eller rättare sagt Tomteland. Vi hade planerat att spendera en heldag med tomtar och troll. På vägen ner roade vi oss med film i bilen, göra fula grimager, kramas, pussas och njuta av utsikten på diverse ställen under vägen.Väl framme hittade vi ett litet troll hängandes i en gren, skrämmande lik Mogge. En ljuvlig prinsessa och en något skrämmande häxa som senare visade sig vara ganska snäll.
Denna häxa fanns livs levande inne i parken och spekulerade om Mogge levde med en riktig häxa hemma.
Mitt svar blev snabbt JA medans Mogge avfärdade den tanken snabbt. (TACK ÄLSKLING)Längre in i parken lyssnade vi hur trollen hackade i gruvan och hur tomtarna sjöng sina små tomtesånger. Vi såg riktiga tomten, rodde båt, höll även på att välta båten pga 3 busiga barn, åkte häst och vagn och testade att sitta i tomtens släda.Strax efter att vi åkt häst och vagn gick Mogge ut och kikade till Ymisen. Ymisen mådde bra men det gjorde inte "knut", bilen. Någon hade försökt gjort inbrott i bilen och krossat bakrutan på förarsidan. Ymisen verkar ha gjort ett bra jobb eftersom alla våga saker låg kvar, min väska, cdspelarna, gps:en mm.
Vi lagade rutan så gott vi kunde och började rulla hemåt.
När vi kom till Mora hade vi pratat lite och bestämde oss för att stanna på marknaden och tivolit. Ungarna busade och åkte karusell sedan åt vi lunch vid sjön. Blev även en massa bus.Efter en massa lek och stoj åkte vi vidare hemåt. Kom till Furudal när Ymisen bajsade ner sig. Tänkte inte på hur stressande inbrottet kanske hade varit för honom. Det blev in på macken för att köpa lite svamp och rengöringsmedel sedan parkerade vi på Furudals båtklubb för lite bad. Mojjo sov dock.


Vid det här laget kan man tro att vår lilla semestertripp var förstörd men vi skrattade och hade skoj hela vägen. Visst att barnen tjaffsade lite i baksätet men inte så mycket som vi trodde. Innan vi åkte hela vägen hem stannade vi i Edsbyn så ungarna fick klättra i den enorma stolen och spela bandy men den stora bandyklubban.
Helt otroligt att de gick så bra med barnen trots att de inte såg något i bilen pga deras heliumballonger.


RSS 2.0