Liknande åkomma

Igår åkte min bror in på akuten och det slutade med operation igårkväll. Tydligen har han drabbats av något liknande min mor gjorde. Läkaren hade sagt att de var något medfött som man ofta märker när barnen är bebisar, med andra ord är min bror inte vuxen ännu. (Men de visste jag ju redan)

Men som vanligt blir jag fjantig och gråter floder. När mamma åkte in var det riktigt allvarligt och det var en stor operation. Att få samtalet av "Pappa Sten" att mamma låg inne för en akut operation tog knäcken på mig. Jag grät i flera dagar. Livrädd att mista henne också.
(För er som inte vet miste jag min far för snart 9 år sedan i en hjärnblödning.)
Men mamma lever och mår ... sådär efter operationen. Men hon är stark min mor och kommer förhoppningvis bli helt bra igen.

När jag då fick samtalet om min bror igår rasade hela min värd. MIN BROR!! MIN BÖBÖ!! På något sätt var det nästan värre att han åkt in och att jag inte viste riktigt vad som hänt. Att min mor ska lämna mig för andevärden vet jag redan, men att min bror ska göra det vill jag inte tänka på riktigt än.
Jag kastade mig i armarna på Mogge och tårarna sprutade. När jag hämtat mig lite ringde jag brorsans fru och fick veta att det inte var sån hemsk som jag målat upp, men klart det är allvarligt när de måste sövas.

Men vid midnatt inatt när jag inte kunde sova och startade datorn fanns min bror inloggad på Facebook. Vi skrev lite till varandra och oron i magen släppte. Han blir nog kvar på sjukhuset några dagar och jag hoppas att jag kan få hälsa på honom. Men jag kommer alltid vara livrädd för Sundsvalls sjukhus.
Minns korridorerna och salen där pappa dog precis som det vore igår. Får kväljningar varenda gång jag går igenom glasdörren från väntrummet till akuten. FY!

En sväng till stan

Misstänkte att Mojjo fått UVI så imorse ringde jag och fixade en tid på vårdcentralen. Väl där tog de kissprovet jag hade med mig och sa att vi kunde åka hem. Dom skulle skicka iväg en odling och sedan höra av sig.
När vi traskade ner mot stan igen började mina tankar snurra, varför som inte tagot någon sticka, ska Mojjo vänta i 1 vecka på svaret från odlingen om hon nu har UVI?

Efter en glass på stan traskade jag argt tillbaka till vårdcentralen och in till LAB som tyckte att de var mitt fel att jag fåt fel svar.

-Men jag frågade ju dig om ni varit in till läkaren.
-Ja, och jag sa Nej...
-Ja, hon var ju och frågade efter er så jag sa att ni gått hem.

Men de va ju hon som körde hem oss... GRRR!
Fick iallafall prata med doktorn igen och Mojjo har ingen UVI, troligtvis berodde hennes kissande på medicinen hon ätit precis. Så om odlingen visade något senare skulle dom höra av sig.

Ja, ja.. efter 2 besök, ett lite mindre glatt än de andra så är vi ju på rätt spår idag med. Ungarna är jätteglada för att dom har fått åka buss och jag för att Mojjo är frisk :)


Blev bak idag


Syskonbus

Mojjo busar med Lillefot i soffan så han skiner som en sol. Hon sjunger någon egen påhittad sång och det verkar funka :)


Mys bland vitsipporna

Min underbara tjej i ett hav av vitsippor.


Promenad på stranden


Både igår och idag tog jag med mig barnen på promenad. Båda dagarna har vi gått efter stranden och plockat snäckor, stenar och glas. Jag älskar verkligen när barnen är hos oss och de blir ju inte sämre när man får med sig granntjejerna. Det är barnen som gör livet värt att leva.


Ingen favorit

 

Jag gillade inte att jobba med marschmallowsfondant!!!!


Soffleverans.

Jag såg fram emot att få en soffa idag men icke, den kommer inte förrän på Tisdag :(

De ska börjas i tid

Mythbusters på TV.

 


Underbart väder

Igår tog vi en promenad/cykeltur i det fina vädret.


En underbar läkare

Igår var vi in med Mojjo till primärvårdsjouren då hon möjligen fått en svinkoppa under näsan. Detta  troligtvis pga att Julia fick scharlakansfeber och Mojjo var föryld. Enligt läkaren kan samma bacillusker ge svinkoppor.

Vi åkte in pga rädslan att Lillefot skulle bli sjuk då denna sjukdom kan vara farlig för honom. Mojjo fick pencilin och sedan var det full rulle igen. Vi har plåstrat om lilla näsan så hon kan leka som vanligt utan att smitta.

Nu tillbaka till besöket på primärvårdsjouren.
Jag var ganska knäckt när vi kom in efter samtal med sjukvårdsrådgivningen. Lillefot har inte fått varit helt frisk sedan födseln så igår rann bägaren över. När fan ska det bli lugnt.
Doktor K såg nog på mig att jag va ganska ledsen och upprörd när jag kom in samt att Mojjo var rätt ledsen över att vara "sjuk". Men Doktor K var helt underbar både med mig och Mojjo, samt att han även lyssnade och kollade igenom Lillefot.

Han busade med Mojjo, lät henne vara med när han skrev på datorn, slamsade även med mig och Mogge precis som en läkare ska göra när barn är involverad. Han vill jag ha som familjeläkare.
En underbar doktor!

MOJJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fredag

Ja, då va det fredag då.
Känns inte som någon idé att jubla över fredag eller helg då jag är hemma varje dag samt att Mogge jobbar. Men vi får iallafall eftermiddagarna tillsammans.

Igår var vi till BVC och vägde och mätte Lillefot. Han verkar må bra och "bulan" han har på huvudet har börjat lägga sig nu. Skönt då den oroade mig enormt mycket i början.

Efter BVC besöket åkte vi ut till Timrå för att hämta soffan vi köpt av våra vänner. En liten soffa som ska stå på Mojjos rum så alla barnen kan sitta och se på TV. Det är även en bäddsoffa och såna gillar vi ju.

Dagen fortsatte med en tur till familjerätten för att skriva på papper att Mogge är pappa till Lillefot. Helt nytt för mig då jag och Mojjos pappa var gifta när hon kom till världen. Det var ett rätt skoj möte då Mojjo charmade hela avdelningen med sina kommentarer och komplimanger. Gounge!

Om inte det vore nog för gårdagen åkte jag och Lillefot på möte med jobbet. Underbart att träffa alla sina kollegor igen. Även chefen och "chefen". Tydligen lite förändringar som väntar men jag tror att det kan bli kanonbra denna gång. För en gångs skull ser jag fram emot förändringarna på jobbet :)
Pratade en massa strunt med alla och fikade god macka och alldeles för mycket kaffe.
Efter det åkte vi hem och myste med familjen innan både jag och Lillefot somnade och Mogge fick ligga vaken själv och se på TV.

Idag vet jag inte vad dagen har att erbjuda men nu vaknar Lillefot så jag får avsluta detta,,

Lillefot väger

110212 - 3834g
110217 - 3905g
110228 - 4520g
110308 - 4890g
110329 - 5710g
110412 - 6180g

Jämför burgarna


Vårt "nya" vardagsrum

I skrivande stund kör Mogge vår soffa till sin nya ägare. Så vårt vardadsrum blev väldigt provisoriskt fram till slutet av nästa vecka när den nya soffan kommer.

Själv tycker jag det ser rätt skoj ut med bordet på sidan av sängen samt att vi klämde fast cdstället i hörnet. Ska bli skönt att komma iordning nästa helg.


Baddags

Världens sötaste kille badade med mamma igår.


Scharlakansfeber

Vår älskade stora tjej har tyvärr fått scharlakansfeber och åkt hem till sin mor för att slippa smitta de andra barnen. De blev så tomt när hon åkte nu på förmiddagen. Saknar henne massor redan.

Mogge tog med henne till vårdcentralen imorse och där bekräftades mina farhågor. Lite skoj att jag satte diagnos själv igår och att jag hade rätt. Tråkigt för oss alla, mest för Julia, då de smittar som fasen och hon inte kan leka med de andra barnen samt måste vara hemma från skolan.

Hörde dock rykten om att hon sitter och äter glass så hon lider kanske inte så mycket just nu. Gotjejen!


26 år
Idag fyller min underbart vackra syster Linda 26 år.

GRATTIS GUMMAN!!

2 månader

Milo blir 2 månader idag.
Han har gått upp ca 2 kg sedan födseln och växt 6-8 cm.
Han har utvecklats massor, han skrattar och hänger med, sprattlar och snurrar nästan från rygg till mage.


Gym och dopplanering.

Igår hade Lillefot feber och var inte alls nå pigg. Men idag mår han bättre och ligger just nu och leker och sprattlar i babygymmet. Han jollrar och pratar med nyckelpigan och fjärilen. Mammas lilla gopojke.

I övrigt så har vi en sjuk Julia här hemma, hon har ont i huvudet, halsen och har feber. Men dom andra 2 är det full fart på som vanligt. Julia är dock lite sur på mig nu då hon inte fick åka på kalas ikväll då hon åkte hem från skolan pga sjukdom. Men de går nog över.

Mogge är tyvärr på väg tillbaka till min kusin Jenny där vi spenderat hela dagen. Vi har varit där och surrat, druckit kaffe och planerat dop. Hon har fixat fram både dopklänning och klänning till Mojjo.
Lillefot kommer använda "Bergströms dopklänning", den klänning som mina kusiner, deras barn, min bror samt en del andra är döpt i och Mojjo kommer låna en av brudnäbbsklänningarna som bars när Jenny och Chrille gifte sig. Mojjo provade den idag och det satt klockrent :) TACK SNÄLLA JENNY FÖR ALL HJÄLP!

Men varför åkte han tillbaka då?
Jo Vi glömde skötväskan.

I maj kommer vi spendera lite tid i stugan/paradiset (där min pappa bodde) och fixa lite på gården tillsammans med Jenny och min faster. Ser redan fram emot det. Älskar att vara där uppe. Ser även fram emot krattningen, stensättning mm.

Känns som en del fallit på plats till dopet. Dopfunt, klänningar, datum, präst, tårtor är planerade, nu är det bara lite småfix kvar. :)

Regn

Regnet droppar sakta men säkert från himlen idag. Man läser på FB hur illa alla tycker att de är men jag älskar regnet. Nu hjälper de till att ta bort snön som är kvar, på hösten blir det mörkt och ruggigt och man kan tända ljus och på sommaren när det kommer varmt sommarregn vill jag springa ut som ett barn och leka i regnet.

Jag gillar regn :)

Årsdag

Mogge kom ihåg, de gjorde inte jag.

Jag skämdes en del när Mogge kom hem från jobbet idag med blommor. Vi räknar ju detta datum som årsdag, trots att vi då hade träffats i någon vecka. Men de var liksom idag allt hände, då vi bestämde att vi var VI.
Jag minns att Mogge jobbade den natten och hur hans telefon ringde när vi låg i soffan och kramades och såg på TV. Han var tvungen att åka, klockan var nog runt 2-tiden om jag inte minns fel.
Han glömde din blåa tröja hos mig den dagen och den tröjan har liksom fått en speciell innebörd i mitt liv efter de.

Och se hur livet tog fart. Idag sitter vi här, sambos, gemensamt barn och planerar bröllop :)

Dags för kaffe och morot


Jag har hittat en serie som jag har blivit helt besatt av. Lillefot vaknar alltid tidigt på morgonen och då brukar den gå på TV så nu har jag börjat streama den på nätet och är helt fast. Tyvärr kan jag bara se från säsong 4.
Så funderar ni på vad jag vill ha i 31-årspresent så vill jag gärna ha säsong 1-3 :)

Till dagens avsnitt avnjuter jag en stor kopp kaffe och en morot :)

Mammas lilla apa

Mojjo visade mig hur apor äter banan :)


Tävling med FORMELI hos Lily

I

En promenad i solen

 

Idag har vi varit ute i solen och gått. Underbart väder, fåglarna kvittrar, solen värmer, tussilagon växer och fågelskådarna är i vägen. NU ÄR DET VÅR!


Nu är de vår!


Ny tavla i hallen

Jag har fixar en ny tavla till vår hall. En tavla med mycket känslor för min del.
Denna bil är ingen jag haft eller sett men min far köpte den då han gick på gymnasiet så jag misstänker att det var en av hans första bilar.
Det är en Rambler, troligtvis av årsmodell 59.

Minns en gång när jag och min far såg en sådan, minns dock inte var, och han berättade att han haft en sån i yngre dagar. Kan det vara från min far jag har fått mitt intresse för gamla bilar.


Sjukling

Lillefot har tydligen åkt på ännu en förkylning, dock inte lika tuff som sist men han snorar och hostar massor.
Det är synd om liten nu. Men trots detta håller han humöret uppe bra tycker jag. När han vaknar av hostan så ler han ändå åt mig när jag smeker honom på huvudet för att lugna honom.
Lägg även märke till hans pyjamas för natten, han somnade med kläderna på, helt urmattad när vi kom hem från Jenny så jag tog bara av byxorna så fick han sova vidare. Vi sket helt enkelt i pyjamas inatt :)

 

För en stund sedan kom även Mojjo krypandes så hon fick ta Mogges plats. Mogge har ändå åkt och jobbat. Om inte de vore nog bestämde sig katten för att hon också skulle sova med oss. Var ska jag få plats då?

En tävling i min smak

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.


En vanlig lördag?

Imorse åkte vi och hälsade på Mogges bror, Bror Bärgare, med familj. Hans fru ville låna min bok, "Varför gråter inte Emma", så vi hade en orsak att åka och hälsa på :)
Fikade lite god paj och busade massor med lilla spöket. Oj vad han har blivit stor.

När vi skulle åka hem ville Adde följa med och jag tror jag blev gladast för de. Då fick Mojjo någon att leka med en stund. Jag tycker lite synd om henne som bara får leka med mig hela tiden.
Busungarna var hos deras mammas kille som bor granne med oss så dom kom också över och busade en stund. Skönt så slipper man längta ända till på torsdag när dom ska komma hit.

Medan barnen lekte passade jag på att städa. Dammsuga och skura hall, kök, busungarnas rum och vardagsrummet. Toalatten knäskurade jag då kattsanden torkar fast då den blivit fuktig och torkat. Om inte de va nog har jag tvättat, skurat, plockat undan i vardagsrummet och torkat av uppe på köksskåpen. Känner mig duktig idag, men jag måste ju roa mig med något då Mogge jobbar.

Nu har vi hällt upp godiset i skålen på vardagsrumsbordet och myser i soffan. I alla fall jag och Lillefot. Mojjo ville se film i hennes rum. Hon lånade ju 2 filmer av Adde som hon inte hade sett. Lite sugen på att krypa ner i sängen med henne och se på dom istället :)

Fredagkväll


Lite besviken på Mojjos "fula min", men kul hade vi.


Detta är kärlek


Aprilskämt?

Dino har gått runt och varit smällfet sista veckorna. Både jag, Mogge, Linéa och brorsans fru Linda har känt rörelserna. Idag reagerade Mogge på att hon va så smal så jag tog upp henne och nu är hon pinnsmal.
Men var är ungarna?

RSS 2.0