Utan titel

6ee4dd8e79f30d4994b2868859111a4f.png


Jag är tydligen kär i min bror.

Har haft en riktigt rolig kväll hos min bror. Han och Mogge har pratat en massa, vi har busat med barnen och ätit pizza. Men frågan man Mojjo vad vi gjort så har Mogge lekt kurragömma med barnen och när min mor frågade henne var min bror och jag gjort svarar Mojjo.
-Dom är kära.
Nej så va det inte va?! Hon menar nog mig och Mogge men hon gav oss ett gott skratt med sitt svar.
Nej, min underbara bror, visst att jag älskar dig men inte på det sättet.


Dagens Mojjo

Mojjo ringer till mormor för att berätta vad hon gjort hos morbror, Jill och Alice.
-Mormor, vi lekte kurragömma. Jag, jill och jill och jag, och mogge.
-Jasså? Skrämde Mogge er så ni sprang?
-Nej mormor, inte restaurang.

Ja säger man "er så ni sprang" så låter det nästan som restaurang.

Väntar på pizza, sedan bär det av

0-601f58cf5b880826f3f3f6da8f1c01e9.png

Väntar på pizza, sedan bär det av till bror.


Ingen kan älska som vi..

Lite fjollvarning på det här inlägget. Men passar det inte är det bara att låta bli att läsa. Jag skriver det som passar mig. Min "öppna" dagbok som till en början skulle vara ett sätt att låta Mojjos mormor följa Mojjos framsteg då vi inte träffas så ofta. Men den har utvecklats mer och mer till min egen kalender/dagbok/minnesanteckning.
Nog om det...

Jag har hunnit fundera en del idag på förhållanden. Jag har vänner, både tjejer och killar som gått igenom samma sak som jag gjort. Smärtsamma farväl och avslut på mindre bra förhållanden. Det kan hända även den bästa.
Vid det tillfället förlorar många fotfästet och man tröstar sig med försök till nya förhållanden där man snabbt inser att man kanske inte är så kär som man trodde redan efter några veckor. Men man lär sig av dessa försök. Man höjer sin standard och får nya "krav" på förhållanden.

När jag träffade Mogge hade jag haft ett otroligt jobbigt år med otrohet, svek och massor med lögner. Jag hade enorma krav som jag idag fått kapa udden av lite. Vissa var lite orimliga både för mig och det jag skulle leva med. Men jag och Mogge har funnit varandra och vad som än hänt tidigare i våra liv så litar vi på varandra. Alla har en ryggsäck, vissa större än andra.

Det finns en människa som då och då dyker upp och försöker skapa tvivel, misstanke och svartsjuka i vårt förhållande, i vårt gemensamma liv. Men vi är konstigt nog starka tillsammans trots den ringa tid vi levt tillsammans. Vi tar inte varandra för givet och visst oroar både jag och Mogge oss för att den andra skall försvinna. Men det är på en lagom och sund nivå. Vi pratar mycket om hur våra liv ser ut och har sett ut. Vad vi kan förbättra i detta förhållande som varit dåligt i de tidigare. Tänk att det kanske inte är så dåligt att ens partner levt med andra, han har ju fått öva. Och övning ger färdighet.

Jag är glad att Mogge levt med de människor han gjort tidigare, att han haft den långa förhållandet han haft och fått 2 underbara barn. Dom har varit med att forma honom till den han är idag. Både mot mig och omvärlden. Hans mor och far har gett honom en bra grund genom att låta honom ta ansvar, stå på egna ben men med en hjälpande hand när den behövts. Han har en underbar syster som till mångt och mycket är mer storasyster än lillasyster. Jag är glad att jag träffat just Mogge med allt vad han innebär.
Jag har aldrig känt ett sånt lugn i ett förhållande, aldrig känt mig så trygg och tillfreds.
Vi har våra motgångar vi med, men det finns inget vi inte löser tillsammans som en familj.

Jag älskar dig Morgan! Dig och hela din tokiga familj!!!
Kana

0-779b49c8087ca6e2fcf0184b7e4e18db.png

Kana


Dagens äventyr.

66def240188ab6d7244cb52968f14dbd.png

Dagens äventyr.


Svininfluensavaccinet firas med ny bil?

Imorse åkte jag och Mogge och lämnade Mojjo på dagis och sedan ut till Bergsåker för att vaccinera oss. Jag hade hjärtat i halsgropen och där slog det med ca 320 slag per minut.
Trodde det skulle vara lång kö men allt som allt tog det 20 minuter. Skönt, då slapp man oroa sig mer än nödvändigt. Det enda jag känner nu är lite ont i armen precis där de stack in sprutan. Kändes ingenting i övrigt.

Efter det åkte vi och kikade på vår kommande bil om allt går som det ska. En Opel Zafira. Både jag och Mogge blev förtjust i den trots att det var en riktig familjebil. Ska tillbaka till veckan och kika mera.

Efter det började det riktigt roliga. Nej, jag menar inte lunchen med EFA. Jag menar lille K´s kalas.
Världens charmigaste unge fyller ett idag. GRATTIS!!
Syster Bärgare skrattade åt mig idag för jag blir så uppspelt när jag ser honom gå. Jag kan inte rå för det, jag tycker så otroligt mycket om denna lilla charmknul Visst att jag alltid älskat barn, men denna unge har något speciellt.

Jag har alltid varit en människa som ryckts med i andras känslor. Empati säger min mamma att det kallas.
Ibland är jag för snäll pga att jag har sån empati för andra. Lånar ut pengar, drar in mig i dåligt sällskap för att jag tror jag kan hjälpa, samt såras pga min godtrohet.
Det har blivit bättre sedan Mr.Niceguy men jag är fortfarande väldigt godtrogen, glädjs åt andra och känner av andras sorg. Jag hoppas att någon uppskattar det för det har ärligt talat gjort mig mer ledsen och besviken.

Nu har Mogge kokat te och ungarna somnade direkt när vi kom hem. (De trodde jag aldrig att de skulle göra) Så nu blir det film och mys i soffan.

Storkille med slips.

0-725d3d656704763269ec76162b90f76b.png

Storkille med slips.


Fika. Prestationsångest till nästa

3503e90417e7a5a1dabe46c9b46c3b70.png

Fika. Prestationsångest till nästa kalas hemma.


Kalas

0-562ec911c1b7691d1559401d4a5c7c4c.png

Kalas


Snart kommer han hem.

Om bara några minuter kommer Mogge in genom dörren. Alex har precis gått och ska åka med Mogges arbetskamrat in till stan. Snälla arbetskamrater.

Idag började jag dagen med att ta med Mojjo och Filosofen och åka till Birsta med Linéa. Där fikade vi på Ikea och sedan gick vi en sväng på leksaksaffären. Det blev lite smått och gott även idag.
Efter det åkte vi till Syster Bärgare och drack en kopp kaffe och hämtade Komandoran som sovit hos farmor och farfar inatt men som nu befann sig hos sin moster. Gott kaffe som alltid och en massa busiga barn.
Jag fick snusa på lille K!! GOGRABBEN!

Sedan hem, Linéa tog bussen till stan, Alex kom, Catti hämtade barnen som skall sova hos henne tills imorgon eftersom hon fyller år (GRATTIS), Åt pizza och nu är Mogge som sagt på ingående.

I morgon ska jag nog åka och ta sprutan alla talar om, svininfluensan. Jag velar fram och tillbaka om jag ska åka imorgon eller vänta. Men tydligen är jag ju en riskgrupp. Hela jag är en risk :)

NU KOM MOGGE!

Alex och jag sitter och diskuterar

0-49c7684419c23dbccd27ab1c10ae3b79.png

Alex och jag sitter och diskuterar livet.


Dagens småtjejer.

0-32bc2a333bc93fa16d2ec141c7c672e2.png

Dagens småtjejer.


Hos bror och Alice.

0-7c4bb7293c64e5fdb3bce762ccd7a9aa.png

Hos bror och Alice.


P.S I love you och lite godis.

7efddea90421ae4f2c7c80991c9f62e6.png

P.S I love you och lite godis.


En extra timma.

Idag utnyttjade vi den extra timman genom att åka till Birsta.
Ungarna utfodrade och glada satte vi oss i bilen och som vanligt blir det bara bus när jag och barnen ska göra något utan Mogge. Dom sjöng Prästens lilla kråka hela vägen ut till Birsta.

Väl där inhandlades 2 nya mössor till Mojjo som alltid tappar bort sina. Men egentligen är det nog jag som alltid tappar bort dem. Sedan fick hon ett par "snygga" kängor för 149 kr som hon kan ha när vi skall någonstans istället för de slitna dagiskängorna.

Efter det åkte vi till Maxo och handlade. Där fick även Busunge J en mössa eftersom hennes rosa alltid är med brun och grå än rosa. Inhandlade lite mat så här hemma blir det nog potatis, hemgjorda biffar och bea-sås ikväll.

Nu blir det lite bus här hemma en stun så får vi se vad vi hittar på sedan.

Felet med Mamma är...

Mojjo blir arg för att hon måste ligga i sängen när hon ska sova och säger plötsligt.
-Felet med dig dummer, är att du inte tänker...

HAHA, jag vet från vilken film hon har fått det och hon säger det med samma dialekt som i filmen.

efter

5a37a8e5029c0dbd75ef2760d9d2bb1c.png

efter


FÖRE

0-75c43f7b11d013b95d40d3b37096b3c9.png

FÖRE


Första snön på hemmaplan!!

Ville bara skriva av mig så slipper jag skrika här hemma. Man vill ju inte väcka filosofen som sover. :)
JIPPI!!! SNÖÖÖÖÖ!!!!

En dag med Alex.

Var först och handlade leksaker i Birsta sedan hämtade jag upp Alex på tåget.
Min lilla fröken kom hem till något hon inte förväntat sig och jag förstår att hon blir ledsen och arg så vi tog bilen och åkte en sväng. Slutade med att vi var på blomsteraffären i kvissle (för övrigt en av mina favoritblomsteraffärer) och handlade 2 mossiga hjärtan och en gul ros.

Ett mossigt hjärta med kottar och en ängel som nu vilar på lille Isaks grav, gör så ont i mitt mammahjärta när jag tänker på hur det måste kännas att mista ett barn. Bara några gravstenar bort på samma rad ligger min älskade Anders. Där hamnade nästa hjärta, ett mossigt hjärta med ett vitt stenhjärta och fina guldband, detta valde Mojjo ut. Den gula rosen var från Alex till hennes far.

Det blev många tårar från oss alla.
Det lilla roliga med denna lilla tur var att när vi kom tillbaka till bilen saknades bilnycklarna.
Dom har en tendens att ramla ur min jackficka så vi gick tillbaka till gravarna och där, på Isaks lilla grav låg mina nycklar. Jag satt där och rensade bort löv och det var troligtvis då nycklarna ramlade ut.
Ja, jag vet lille Isak, jag måste byte bil.

Isak har jag aldrig träffat men historien om hans korta liv berör mig. Han har en underbar familj som saknar honom. Jag önska jag hade fått träffa denna lilla krabat med.

.. de var vår dag det..


En salig blandning. Popcorn rökt f

0-7533b5286a1f3d17c85c0a3311cf99e4.png

En salig blandning. Popcorn rökt fisk kaviar honung grädde kaffe och choklad.


Dagens inlägg

Sitter här och pillar på dagorn, Farmville för att vara med exakt. Mamma och syster Bärgare "tvingade" mig och nu är det ett bra tidsfördriv. Dricker även te och tittar på TV. Har läst de bloggar jag brukar läsa och kollat lite på aftonbladet, st, dagbladet och expressen, mitt dagliga nyhetsbehov med andra ord.

Mogge sitter bredvid mig ochn bygger på sitt modellflyg. Han är väldigt koncentrerad och pedant, alla små bitar ska sitta exakt. Har en otrolig lust att kladda superlimmet på hans fingrar och trycka fast alla bitarna. Göra honom till någon form av en transformers. Ni vet en sån där robot man kan bygga om till en bil Tänk en pojkvän som man kan bygga om till ett jetplan :)

Nu ska jag snart gå och väcka Mojjo som är helt slut efter vår dag i Birsta. Var där och fikade med både Fredde och hans barns mor Ronica. Båda helt underbara. Måste säga att jag saknat Fredde massor. (Dom är ej tillsammans idag, men de har 2 busiga barn tillsammans).

Jag saknar Mogges 2 små bustroll något otroligt idag. Känns lite konstigt att jag saknar hans barn så mycket som jag gör, men det är väl iofs bara bra. Men på Fredag kommer dom igen så i helgen tror jag att vi ska hitta på nått ordentligt, drakborgen, paradisbadet eller något annat som de tycker om. Vi får se vad det blir..

Jag kommer aldrig bli något fan av Gene Simmons

DAGENS FUNDERING:

Häromdagen vaknade jag till vakna med the voice där dom då pratade om Gene Simmons.
Gästande i studion var "Idol-Andreas" som flertalet gånger arbetat med KISS. De hade någon form av frågesport ang gruppen och en av frågorna var hur många Gene Simmons haft sex med.
Svaret var ca 5000 st. Andreas svarade 4800.

Vet egentligen inte varför men Jag och Mogge började spekulera i detta och räknade med att den icke så unge herr Simmons, som idag är 60 (Fyllde det i augusti iår) varit sexuellt aktiv sedan han var ca 15, med andra ord 45 år. Detta betyder att det är ca 16 425 dagar han haft möjlighet att utföra sina aktiviteter på. Vilket innebär att han haft sex ca 106 gånger på ett år om man räknar med att det är 4800 st. Kanske inte så ovanligt många gånger men detta är ju med olika partners varje gång. Ingen vet ju hur många gånger han varit med var och en....

Jag som alltid har älskat KISS och deras musik hade kanske ingen fin bild av Mr Simmons sexliv efter allt man läst men detta tycker jag är lite överdrivet många med tanke på att han faktiskt har 2 barn tillsammans med Shannon Tweed.

Jaja.. hur som helst..
Jag vet inte varför vi började räkna på det men hur mycket jag än älskar deras musik kommer jag aldrig bli något fan av Gene Simmons.

Dagens Mojjo

-Har du tagit på dig byxorna?
-Nej, de var svårare än jag trodde.

Aftonbladet/SMHI har humor


Myskväll hos Alex

Vi har spenderat kvällen hos Alex där ungarna sett på Sabrina, tonårshäxan (Inte Alex alltså) och ätit mängder med popcorn. Själv har jag och Alex suttit på köksgolvet, druckit te, och pratat. Man hamnar alltid på köksgolvet hos dom, så har det alltid varit.

Tittade på lite bilder från när hon och Anders (Pappa PUCKO) var i Thailand samt en och annan bild från begravningen. Försökte måla naglarna på 3 barn som inte kunde sitta still. Mojjo fick gula, busunge nr 2 - filosofen fick knallrosa och busunge nr 1 - gestapo fick svarta. Nagellack överallt.

Nu är vi iallafall hemma och barnen sover sött. Dom hade alla haft en jätterolig stund hos Alex och var så trötta att de höll på att somna i bilen på väg hem. Nu kanske de sover hela natten, vaknar utvilade och skuttar glatt iväg till skolan och dagis. Mojjo är hemma imorgon igen.

I morgon väntar en träff med Linda och Ebba som det ser ut. Kanske även en snabbis med Alex. Vi får se vad som händer imorgon. Just nu längtar jag bara tills klockan blir 3 - 4 när Mogge förhoppningsvis kommer hem om han inte behöver stanna något extra under natten. ÄLSKAR DIG MOGGE!!

Umgås med alex.

5e37cf74375ce84953db31308f6b9510.png

Umgås med alex.


Brott och Straff..

Ungarna har varit som små ljus sedan dom kom hem, fram tills nu...
Nu blev det bråk, slagsmål och gråt. Slutade med att dom fick gå och lägga sig.

Men innan dom gick och la sig satte vi oss ner och pratade lite. Dom 2 minsta är i maskopi med varandra i någon konstig trotsålder och den stora gråter när hon inte blir likadant behandlad som de andra.
Men som jag skrivit tidigare har jag olika krav på dem, Busunge nr 1 som är 7 ska klara mer och ha större krav än Mojjo som är 4 och Busunge nr 2 som är 5.

Men efter lite prat om vad jag tycker dom skall klara av och vad som själv anser vara rimligt att se ska klara av blev dom glada igen. Då dansade vi lite, skojade och hoppade jämmfota till respektive säng.

Nu hör jag hur busungarna fnittrar (sa att de inte behövde sova direkt men att dom fick gå och lägga sig om de inte var snälla med varandra vilket de tydligen inte var). Det är så underbart att höra barn skratta. Det underbaraste som finns.


Försäkringar..

Jag har under senaste veckan gått igenom mina försäkringar och mitt sparande.
Idag träffade jag en trevlig kvinna från mitt försäkringsbolag som gick igenom allt detta med mig. Nu har jag även grundat ytterligare för Mojjos framtid. Skulle jag gå bort skall det finnas pengar så hon kan leva ett normalt liv. Jag har även sett till att de skall finnas pengar till henne när hon blir myndig och fortsätter det i den takt som fram tills idag så skall hon inte ha några problem med körkort och studier när hon blir stor.
Älskade unge!

Undra hur andra har det med sina försäkringar och sparanden för sina barn.

En underbar morgon... som vanligt.

Barnen kliver upp efter lite tjat. Dom äter en macka och dricker ett glas mjölk på strax under en halvtimma. REKORD!! Sedan iväg och lämna alla barnen på respektive dagis och skola. Hem och mysa lite i sängen med Mogge. Och nu bär det av till Birsta med Alex. Mogge ska nog också följa med, han kan ändå inte sova mer.

Just nu försöker han komma på hur persiennerna fungerar och det är tydligen inte lätt. När man drar upp den ena ramlar den andra ner. Ligger här i sängen och fnissar lite...

En bild från gårdagens promenad..

Någonstans mellan Bredsand och Juni.


Tidig resumé av 2009.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blev arbetslös. Ingen bedrift men har aldrig gjort de förr iallafall..
Höll du några av dina nyårslöften?
Ger aldrig några nyårslöften.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja.. bekanta sedan gymnasiet har jag sett på facebook. Sedan har vi Hanna som kommer från samma by som mig, hennes bror Henrik, min "kusin" Caroline och hennes man, en av mina gamla vänner Jonas.
Dog någon som stod dig nära?
Gråter när jag svarar på denna fråga. Ja, min älskade Pappa PUCKO gick bort för snart 2 månader sedan. Saknar honom otroligt mycket. Tyvärr gick även Mogges farmor bort, önska jag känt henne mer men livet är inte alltid rättvist.
Vilka länder besökte du?
Har endast varit i Sverige än så länge.
Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Nja, de är det säkert.
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
22 Augusti, då förlovade jag och Mogge oss.
24 Augusti, då gick Pappa PUCKO bort.
3 Mars då min mamma fyller år.
4 Mars då Mojjo fyller år.. och en massa andra födelsedagar kommer jag troligtvis att minnas.
Vad var din största framgång 2009?
Jag väntar fortfarande på den framgången... :) Men jag har hittat tillbaka till mig själv igen under året.
Största misstaget?
Lita på människor som ständigt ljuger.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
JA. Låg på akuten i 5 timmar i april pga att jag tappade tal, balans och syn, detta satte sig även på minnet som jag fortfarande märker av.
Bästa köpet?
Bilbarnstolarna till bilen kanske.
Vad spenderade du mest pengar på?
Svaret på denna fråga kommer alltid bli kläder till barnen.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag träffade Mogge och att det fungerar så bra mellan oss.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Ska ju förhoppningsvis stå 2009. De blir väl favoritlåten med shinedown, call me. Sedan en par låtar som jag behåller för mig själv som påminner mig och mitt och Mogges liv tillsammans.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Enormt mycket gladare än 2008 då jag levde med den såkallade Mr.Niceguy som visade sig inte vara så djävla nice.
Vad önskar du att du gjort mer?
Varit ute och gått.. :) Haft mer tid med Mojjo. Tagit vara på mina nära och kära innan de är borta.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Ältat Mr.Niceguy i början av året. Sårat Danne vilket jag gjorde i samma veva.
Hur tillbringade du julen?
Troligtvis tillsammans med Mogge och barnen.
Blev du kär i år?
Är det någon som undgått detta så tycker jag att ni skall söka hjälp. Om de är nya läsare så är det förlåtet.
Favoritprogram på TV?
Efterlyst som vanligt. Men gillar även några andra små serier.. 2 and a half men, privilige.
Största musikaliska upptäckten?
Shinedown!!
Något du önskade dig och fick?
Mogge.. haha.. önskade inte mig honom precis men vad ska man svara.
Något du önskade dig men inte fick?
Jobb på tingsrätten.. grrr..
Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag var nog bara hemma som vanligt. Jobbade eller något annat trevligt, minns inte.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Året är inte slut än..7
Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Är det kläder vi pratar så har jag varit en jeanstjej helt enkelt. Gärna med en snygg tröja och stövlar eller vita sneakers.
Vad fick dig att må bra?
Att Mogge och barnen kom in i mitt och Mojjos liv.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Homer Simpson!! Otroligt sexig kille det där..
Vem saknade du?
Pappa PUCKO, Anders Larssson. Det gör ont i hjärtat att veta att han inte finns där trots att jag träffat Mogge. Saknar Anders som den vän han var.
De bästa nya människorna du träffade?
Mogge och barnen. Mogges underbara familj och deras respektive. Therese R från jobbet..

 


Ni har läst dem förut.

Vad heter du?
Kallas Lillan.. de får räcka.
Vad är det för för på byxorna du har på dig?
Egenslita jeans från HM. Dom saknar en knapp på ena bakfickan, den tappade jag först gången jag träffade Mogge.
Vad lyssnar du på just nu?
Shinedown - call me.
Vad gjorde du igår kväll?
Åkte lastbil/trailer från Övik, myste med Mogge i soffan och drack ett glas vin sedan somnade vi till en Wallanderfilm.
Vad var det sista du åt?
Makaroner och korv till middag.
Hur är vädret hos dig just nu?
Mörkt.. och kallt skulle jag gissa.
Vem var den senaste personen du pratade med i telefon?
Nån gubbe som ringde och frågade efter pappa.. han rinde fel.
Vad det första du lägger märke till hos det andra könet?
Det var ärligt ansikte, hans ögon och markerade haka. Annars brukar det vara händerna.
Hur mår du idag?
Småtrött efter gårdagens tävling. Blev en väldigt lång dag.
Vilken är din favoritdryck?
Cola, kaffe och vatten. Dricker helst inte mjölk dock.
Favoritsport?
Hockey såklart. Är man född i Timrå så finns det i blodet.
Hårfärg?
Brunt med flerfärgade slingor tror jag... :) 
Ögonfärg?
Bruna..
Soluppgång eller solnedgång?
Åh.. båda. Så otroligt vackert. Ser dom båda när jag åker lastbil med Mogge nattetid.
Syskon?
Ett helsyskon och 4 låtsas. Sedan har jag Linda som jag även ser som en syster.
Favoritmånad?
Juli eller Augusti, då är det varmt och skönt. Alla är lite extra glad på sommaren.
Favoritmat?
Kött och potatis, gärna som farmor gjort.
Senaste filmen du såg?
Har blivit mycket Wallander på sistone. Senaste var Blodsband. 
Favoritdag i veckan?
Fredag eller Lördag när vi får vara lediga tillsammans.
Favorithobby?
Bus med barnen, räknas de? Pyssla och måla är också något som jag tycker är rogivande. Fota, men inte med den kameran jag har nu.
Är du för blyg för att bjuda ut någon?
Ja, det är jag faktiskt. Det kanske man inte kan tro men jag är rätt blyg när det gäller personliga saker.
Favoritlåt?
Just nu shinedown - call me
Sommar eller vinter?
På sommaren kan man bada men på vintern kan man åka slalom och slamsa i snön, dricka varmt te och tända ljus.
Kramar eller kyssar?
Kramar är med kärlek men jag får fortfarande fjärilar i magen när Mogge kysser mig. Borde inte de försvinna snart :) Nej, älskar denna människan så otroligt mycket.
Förhållande eller "one-night-stand"?
Förhållande, skulle inte byta bort det för allt i världen.
Choklad- eller vaniljglass?
Choklad.. otroligt dum fråga.
Hur bor du och med vem/vilka?
I vår mysiga lilla lägenhet tillsammans med Mogge och Mojjo, hund och katt. Ibland bor även busungarna här.
Vad läser du för böcker just nu?
Mest barnböcker faktiskt, sist bläddrade vi igenom Max boll.
Hur ser din musmatta ut?
Har ingen musmatta till datorn om det va det som menade.
Favoritsällskapspel?
TP såklart. Älskar frågesport.
Favorit data/tv-spel?
Polis är ett favoritspel. Gillar bilspel och strategispel.
Kan du nudda näsan med tungan?
Nej, vill inte ha min tunga i närheten av min näsa.
Kan du korsa ett öga åt gången?
Svårt att korsa ett öga, vad ska jag korsa det med.
Är du romantisk?
Jag har nog blivit lite romantisk sedan Mogge kom in i mitt liv.
Skulle du själv säga att du är lycklig?
Ja det är jag verkligen. Minns inte sist jag var så lycklig.

Dagens Mojjo.. och busunge nr 2.

-Men sluta gör illa varandra!!!
Vid det här laget skriker båda ungarna rakt ut, nästan i panik.
-Men vi busar bara...
svarar barnen i kör och tokskrattar.
-Men lugna ner er innan ni gör illa varandra, ni kan städa upp lite efter er istället.
(Rummet ser ut som ett bombnedslag)
-Åh!
Även detta sägs i kör av de små odjuren
-Men Mamma, det är faktiskt väldigt jobbigt att städa så mycket när man är så liten som jag och "busunge nr 2".

Hehe.. men städa fick dom göra ändå och jag hör fortfarande hur de tokskrattar i kör lite då och då.


Godmorgon världen..

Har varit vaken sedan 7:30. Har hunnit tvätta 3 tvättar, torkat golvet i vardagsrummet, diskat och hjälpt barnen att städa. Nu är det strax dags för frukost för barnen och jag skall än en gång bege mig till källarplanet för ytterligare 2 maskiner tvätt.

Gårdagen va kanon, lite kallt men annars skitkul. Ungarna va tvärless efter 2 timmar, Mogge va skitförbannad pga att bilen krånglade men innan dagen var slut hade både jag och Mogge ett leende på läpparna.
Han fick bilen at gå ordentligt och kom 2:a i sista heatet, tyvärr räckte det inte eftersom bilen inte gick de 2 första. Men han blev glad. Jag insåg vilken underbar sambo och dotter jag har samt 2 otroligt goa bonusbarn.

Idag blir det nog mest en hemmadag pga att allt skall tvättas upp inför veckan och det måste plockas lite här hemma. Vi skall försöka hinna med minst 1 kalas av 2 idag. Mogge skall tyvärr iväg och jobba inatt och nu väntar en nattvecka vilken brukar innebära att vi inte ses men eftersom jag är arbetslös för tillfället hinner vi nog ses lite mellan hans tupplurer på dagarna. Ungarna blir med andra ord MINA ungar i veckan. Det ska bli så otroligt mysigt. Nu kan jag skämma bort dem med mys under täcket på kvällarna.. :)

Jag måste även tacka alla underbara människor som letar jobb åt mig. Även de som bara dyker upp från ingenstans och vill hjälpa. Otroligt sött av er! TACK!
(Blev ju arbetslös efter att alla från vårt företag varslas pga att uppdraget vi var uthyrda till avslutades)

Matpaus

0-7b06e133acd805ee97990e91cb384aec.png

Matpaus


Lite mys i lastbilen.

3fa48d36d7649c9159221a5f973121e5.png

Lite mys i lastbilen.


På väg mot Övik för folkrace hela

52c396a9e363c88cc004264c52d60a5e.png

På väg mot Övik för folkrace hela dan.


Ett enda inlägg idag.

Ligger i sängen med Mojjo som är en sekund från att somna. De har varit full rulle för henne idag. Först dagis medans jag hjälpt Mogge att skruva i bilen som SKA vara igång på lördag, sedan plockade vi upp Alex och P som fick skjuts hem. Mojjo och P härjade i bilen så vi alla tokskrattade. Tror både jag och mina älskade extraungar behövde de. P kan verkligen få Mojjo att tokskratta. De va otroligt mysigt att träffa dem båda en stund även om de bara var från stan och hem.

Hämtade sedan upp Mogge i garaget och åkte hem för lite fika, duschade och sedan bar det av till mamma och pappa Bärgare som bjudit på middag. Där var även syster Bärgare och hennes Danne, min älskade lille K, farbror Bärgare med fru och lilla A.

Lilla A var en söt liten tjej på 1,5 år som glatt trallade runt på golvet. Rätt som det var stod hon bakom min stol så jag kunde inte låta bli att plocka upp en lite förvånad med snart glad liten tjej. Hon skrattade gott när hon stoppade in halva hennes leksak i munnen på mig. Efter lite lek sprakade det bak i rumpan och hon fick snällt gena över bordet tillbaka till sin mor. *ler*

Jag har med andra ord haft en helt OK dag och en underbar kväll som vanligt hon denna familj. Hoppas jag får ha dom i mitt liv länge. För övrigt har nog syster Bärgare valt namn på framtida bebis om det blir någon.
Eller om det kanske var stor-Moa som sådde ett frö i våra hjärnor. Men vi fastnade idag för namnet Ellie, egentligen Elly, men jag gillar stavningen ie på slutet bättre. Detta namn efter Mogges mormor.
Men först skall det bli aktuellt att skaffa barn. :)

Nu har Mojjo somnat så nu ska jag smyga ut och mysa i soffan. Tar en omväg förbi kylen för ett glas vin och kanske något annat gått. Hann vi inte fira igår kan vi väl göra det idag.

Mojjo skriver sms till mormor och

106baaa185e1a080a462360fd8f2a853.png

Mojjo skriver sms till mormor och berättar om dagen. Mamma får inte hjälpa till.


Mojjo visar hur de ska gå till.

0-755db9dafa4d5e1281bf9d9d57a2e867.png

Mojjo visar hur de ska gå till.


On the road.

6330fc8fe0156558d14eea4c3133b0ac.png

On the road.


Dagens 2 första Mojjo.

NR.1
-Mojjo, spring inte så du ramlar!
-Men mamma, de är inte jag som springer, det är mina tår.

NR.2
Jag sitter och pratar med Mogge..
-Bla bla bla... jag minns inte va de va jag skulle göra.
-Lös ett korsord då.

Vad menar min unge med de? Är det ett bra tidsfördriv.

Jobba? Konsult? Starta eget?

Just nu funderar jag rätt mycket på jobb. Sedan vi blev uppsagda från vårt uppdrag går ju jag bara hemma och väntar på att jag skall kunna anmäla mig för stämpling.
Jag söker arbete för fullt, iallafall de jag är kvalificerade för. Ska jag fortsätta vara konsult åt uthyrningsföretag, jobba extra som väktare eller kanske starta eget.
Jag har massor av idéer för att starta eget men är rädd att jag inte skulle klara av de. Jag är rädd att jag inte har orken eller tiden att starta eget.
Vad ska man egentligen göra i arbetslivet nu för tiden?

Dagens Mojjo..

-MAMMA! OM INTE DU ÄR SNÄLL FÅR DU INGA PENGAR AV MIG NÄR JAG BLIR STOR!!

Detta sa min lilla skitunge till mig i bilen tidigare under dagen när vi var ovänner. Började tokskratta och kunde inte vara arg på henne. För vem skall försörja mig då när jag blir gammal.

Blir rörd av alla snälla ord.

Jag får nästan tårar i ögonen när jag läser de kommentarer jag fått både här och på FB om hur mina vänner anser att jag ska njuta av min lycka. Och det gör jag verkligen.
Efter allt jag varit med om i mitt liv, både nu och då, så förtjänar jag att få vara lycklig.

Jag har verkligen underbara vänner!

Dagens Mojjo..

Mojjo kommer rusandes in i sovrummet där jag ligger och ser på Tv.
-MAMMA MAMMA! Kan jag få mata en lama?

Vad svarar man på de?

Mobilfrågor

Var ligger din mobil när du sover?
På nattduksbordet om Mogge är hemma, annars bredvid huvudkudden.

Hur ofta ligger din mobil hemma utan batterier?
Har börjat kunna lämna den hemma men den är aldrig utan batteri.

Hur känns det när du inte har din mobil på dig?
Inte alls så tokigt. Dock rädd att jag skall missa något viktigt. Hatar mig själv för att jag inte hade på mobilen när min far dog eller inte svarade i den när P ringde efter Anders olycka.

Får du någon gång höra att du är en mobilälskare?
Nej, men har fått höra att jag sms:ar mycket förr.

Hur många samtalsminuter har du ringt?
17:10:21, mer än hälften är garanterat till Mogge när han jobbat.

Hur många mobiler har du haft det senaste året?
En K702i och den jag har nu- en G502. Otroligt nöjd med den sistnämnda.

Blir folk irriterade över att din mobil ständigt är med dig?
Nej, använder sällan mobilen när jag är med vänner.

De i det 4:e sms:et i din inkorg?
"Ska bli skönt å få komma hem oxå. Kommer du och Mojjo å kikar en snabbis om det blir nå hockey ikväll?"
"Fy fan vad jag saknar dig nu!!"
"Bläh på dig själv du haha. Jo det går bra, har just lossat klart, så du ska jag backa till å börja lasta snart. Saknar sig stumpan"
"Åtta :) Är han laddad?"

Alla är från Mogge utom de sista som är från Linéa ang Mogge..

Vad står de i det senaste skickade sms:et?
"Ja, du ska ringa Markus när du kommer hem"

Vem är överst listan över missade samtal?
Alex.

Vem är 6:a på listan över mottagna samtal?
Fredrik Fazer, viket är en av mina närmaste vänner. Han ville ringa och reta mig för att han fick se NHL i helgen.

Vem är 2:a på listan över uppringda nummer?
Broder. Undra varför jag sökte dom??... minns inte.

Har du som bakgrundsbild?
En vacker bild på Mojjo. Orkar inte vända den..Hur mkt batteri har du?
Nästan fullt.

Vem är 8 på din kontaktlista?
Min underbara bror.

Vem är den första på bokstaven G i din kontaktlista?
Har bara en på G och det är Mogges mamma.

Vad heter din mobil, som bluethooth namn?
Mitt namn@mobilen

Den bästa låten på din mobil?
Shinedown - Call me är en klar favorit

Den sämsta låten på din mobil?
Alvin and rhe chipmunks intro, men jag gillar den med.

Den första bilden du ser när du går in på dina foton på mobilen?
En bild på en något nykläckt Alice, min brors minsta tös.


Min Mojjo är mitt allt.

Har fått kommentarer från en gammal arbetskamrat på FB som faktiskt gör mig lite ledsen. Jag vet inte om hon menar något illa med det och borde egentligen inte bry mig men det gör jag.

Jag älskar min Mojjo mer än allt annat i världen och värdesätter varenda sekund jag har med henne. Jag njuter även av de stunder jag har med Mogge. Han ger mig en otrolig lycka och trygghet.
Jag och Mogge har inte varit tillsammans så länge så jag är fortfarande nykär och njuter av allt som har med honom att göra.

För exakt 42 dagar sedan avled Anders efter en olycka bara några kilometer ifrån mitt hem. Den Anders som funnits för mig när jag haft det jobbigt, den Anders som varit min arbetskamrat, min pojkvän och min stöttepelare under ett par år. Denna olycka fick mig att inse, än en gång, hur snabbt det kan gå att tappa människor man tycker om. Det är mycket jag skulle vilja säga till honom som aldrig sagts. Jag önskar jag hade hunnit prata ut med honom innan olyckan, om allt vi hade otalt.

Detta får mig att inte skämmas för att jag uppskattar och njuter av min familj. Denna familj består inte bara av Mogge och Mojjo utan även av Mogges 2 busungar, mina 2 "bonusar" (Anders barn) Pontus och Alex, min mor, Sten, bror och många fler. Alex och jag har alltid haft samma syn på det här med familj.
Man väljer sin familj utefter de man älskar!

JAG ÄLSKAR MIN DOTTER OCH SAMBO OCH SKÄMS INTE FÖR DET!

Polisen och ambulansen var här idag.

..I trapphuset bredvid. Kände inte igen den unge mannen som fick följa med och provåka polisbilen men han hade tydligen varit en stygg pojke.

En av gårdagens finaste bilder


Foto: Alexandra Larsson


Spontant besök i skogen.

Igår hade vi tråkigt och Alex hade en hemsk dag så vi rövade bort henne och åkte till havet/skogen och grillade lite korv och busade. Tror både hon och vi mådde lite bättre när vi kom hem.


Vrida tillbaka klockan.Älskade unge!


Bilder från gårdagens fågelmatning.


Dagens Mojjo nr 2

Mojjo är röd och irriterad på hennes lilla "höna", när hon skall lägga sig i sängen och ta på en nattblöja säger hon gnälligt.
-Mamma, de svider lite, kan jag få salva.
-Men gumman, salvan är slut.
Lilla damen funderar en stund och kommer tydligen på att vi har puder hemma. Tyvärr kopplar inte hennes söta lilla hjärna vad det är det heter så hon utbrister.
-Men mamma, har vi ingen basilika då? och böjer sig mot nattduksbordet där burken står.
Jag skrattar glatt och låter henne sedan pudra halva sig själv inklusive sängen och lite av mammsen.


Dagens Mojjo

Mojjo ringer till mormor för att berätta hur dum jag är som inte låter henne leka med hundmaten i bilen.

-Mormor, mamma är dum!
-Jasså, varför är hon dum då?
-Hon.... hon.... hon bara djävlas med mig!
-Lyssnar du inte på mamma när hon säger åt dig då?
-NEJ!

Inte undra på att jag blir arg/dum.

Ännu en tidig morgon.

Ligger i soffan med en hängig dotter. Mojjo har haft en hemsk hosta inatt.
Mogge tyckte den var så otäck att han gick och hämtade hostmedicinen i kylskåpet. GULLIGT!!

Vi har skjutsat Mogge till "jobbet", barnen på dagis, åkt tillbaka med extra kläder till dagis men nu är vi hemma och myser i soffan under täcket. Det är så otroligt mysigt att krypa ihop med Mojjo och bara gosa. Men vi är rörande överens om att vi saknar Mogge.

Idag kör Mogge söderut så han borde vara hemma vid 17-18. Massor med timmar dit. Det tycker vi inte om.
Nu ska jag se lite till på Musses klubbhus, äta fler satsumas och mysa vidare tills Linea och The E-Kid kommer.

RSS 2.0