Mojjos... i förrgår.

I förrgår stod vi i köket när Mojjo rev ner något från bänken som nästan träffade hennes tår.
Jag vände mig om och sa.
-Oj då, de va nära ögat.
Mojjo pustade ut och svarade..
-Ja, shit pommes frites.

Kan man annat än att skratta.

Berörd på olika sätt.

Åker jag på Birsta med Alex och shoppar. Idag skall jag inhandla något litet och fint till Mojjos fröken som gör sin sista dag imorgon, en blomma eller något annat fint till Mållgans mamma i morsdagspresent på order från honom, och en blomma eller något annat speciellt till en väldigt speciell grav, även denna på på Mållgans begäran.

Historien bakom denna speciella grav berör mig. Jag imponeras över de starka människor som lever med denna historia tätt inpå sitt liv. Jag ser människor som tar till vara på sna liv, sina vänner och sin familj och jag ler inombords när jag ser hur mycket kärlek som verkligen finns hos dem. Dom får mig att må otroligt bra. Jag tror jag har hittat "hem".

Igår när jag släppt av Mojjo och Mållgan vid lastbilen drog jag upp sterion och ur högtalarna hördes Alicia Keys låt No one. Jag har alltid tyckt om den men igår lyssnade jag på texten ordentligt och det är precis de jag känner för Mållgan.
Folk kan prata och säga vad de vill om honom, om mig och om oss. Men både han och jag vet att det vi har är speciellt.
Jag har skrattat konstant sedan han kom in i mitt liv. Han har gett mig trygghet, värme och omtanke. Han har för första gången sedan mitt äktenskap gett mig det jag söker. Du är underbar, Mållgan!!



Morsdag!


GRATTIS PÅ MORSDAG MAMMA!
Jag älskar dig!

Njutning

Mina 2 älsklingar njuter av olika saker.


Mojjo har njutit av ett bad tillsammans med fasters älskling.


Mållgan njuter av en heatseger-cigarette och en Corona och jag njuter av livet och en Xider.


Dagens bästa heat..

Dagen rullade på bra när vi väl kom upp på banan. Efter många om och men gick jag, linda och barnen upp och kikade på Mållgan och hans syster när dom körde. Då hade jag redan missat 2 heat men enligt Mållgan missade jag inget mer än..

Ett tvärstopp in i räcket. Mållgan blev knuffad av "Dala" rakt in i räcket med en djädra smäll. Enligt hans mor och far blev han tydligen lite upprörd så det kanske var bra att jag missade den knuffen. Men de blev en del skador på min gubbe. 2 rätt ordentliga jack i benet och ett skrapsår, blåmärken efter bältet både på halsen och i armhålan och även en hel del röda märken på ryggen.

En knuff till.. där han inte kom lös.
Med andra ord 2 heat som inte gav nått.

Men i sista heatet tog han tillbaka allt och visade var skåpet skulle stå. Detta heat missade jag tack och lov inte. Det gick även bra för Mållgans syster. Hon kom 2:a i final och även det finns på film.
En underbar dag med brända axlar och en underbar svägerska, brorsbarn och hela familjen "Mållgan" med respektive och barn.











Kvällens mysmusik..

Den här låten får mig att bli otroligt lycklig. Jag älskar den troligtvis mer än någon annan låt. Jag blir galen när jag hör den, jag kan inte låta bli att le och kroppen rycker i takt med musiken. Jag har så enormt mycket minnen till den som jag inte alls förknippar med texten men med låten. Massor med minne från Göteborg.


Kvällens favorit och kvällens surprise..

Den första låten har varit en favorit i massor med år. Den får mig att le och njuta av livet lite mer än vanligt. De flesta har hört den och jag förknippar den med sommar och regn av någon anledning.

Låt nr 2 känner de som läst bloggen en stund till.. Har inte lyssnat på den under en väldigt lång tid pga de minnen den ger mig. (Alla har vi vår kryptonit och ni som följt mig vet nog vem som varit min) Men nu kan jag lyssna på den utan att tårarna rinner och jag känner obehagskänslor. Nu lan jag lyssna på den och le, le och tänka på vad allt ändå gett mig.

Här kommer iallafall 2 underbara låtar.




Kvällens rocklåt..


Vänner..

Idag när jag satt utanför jobbet helt ensam i solen satt jag och tänkte på mina vänner och varför jag tycker så otroligt mycket om dem. Jag har massor med bekanta, såna där människor jag gärna umgås med men inte ringer när tårarna sprutar eller precis efter det hänt nått helt underbart.

Tjohanna (Johanna) är en sån människa som jag kan ringa till om vad som helst. Hon är en av de första jag tänker på när det händer något i mitt liv. Jag vet att hon glädjs åt mig när jag blir glad och är förstående när jag är ledsen.
Hon är en människa som jag kan komma på att jag saknar att umgås med, en människa som jag kan sitta och prata med i timmar utan att det blir tråkigt.

Annelie är också en människa jag kan få "crawings" efter. Men henne är jag van att inte träffa så ofta.
Min underbara vän som jag vet finns där resten av mitt liv, vad som än händer. En människa som funnits där genom bra och dåliga saker sedan vi lärde känna varandra. Det är henne jag vet att jag kan ringa mitt i natten bara för att få höra att hon tycker om mig när jag är ledsen och ensam.

Fredde saknar jag inte så ofta för han finns så nära. Vi träffas inte så ofta sedan han skaffat sambo och jag Mållgan men han finns ändå där. Om det är något jag vill ha hjälp med så vet jag att han alltid finns där. Även hans tjej är go och snäll och jag hoppas och tror att vi kommer börja umgås mer bara jobb mm har lugnat ner sig lite. Fredde är nog min allra bästa vän. När ändå han nämns vill jag nämna hans barns mor, Ronica, även hon är en klippa i mitt liv.

Camulla (Camilla) får mig alltid att skratta. Jag älskar verkligen våra korta dumma samtal. Det slutar alltid med en massa tok och flams. Snack om skägglådor, stukade fötter eller stämpling. Då inte vilken stämpling som helst utan "pupp"-stämpling. (Be mig inte förklara) Tackar Tom för att han fixade så jag och Camilla träffades.
Önska vi kunde ses oftare bara.

Sist men inte minst (jo, fysiskt) av mina närmaste vänner kommer Linéa.
Min lilla asiatiska gumma. Hur jobbigt saker och ting än har varit har vi hittat tillbaka till varandra. Hon fanns där för mig när jag behövde henne i våras och det betyder mycket för mig. Ett kanonsällskap för en fika på stan, en kaffe i Birsta eller varför inte för en kväll fylld med sällskapsspel. Min egen partypingla.

Alla har sina olika egenskaper och jag tycker om dem allihopa.




Nya skor






Till Camulla.. Kan det vara denna?


Som Alfrons Åberg.

Om inte jag minns fel kunde Alfrons ta fram sin låtsaskompis när ha ville. Varför kan inte jag göra det med min Mållgan?
Pratade med honom när jag lämnade jobbet och fick veta att han precis lämnade Borlänge. MÄH! Då är det ju 4 timmar kvar tills han är hemma. Vid 21 ungefär. Nu önskar jag att jag kunde bara önska fram honom ur garderoben.
Saknar honom massor nu!!

Jag har tänkt massor inatt och under dagen idag. Massor på Göteborg som vanligt.
Mojjos pappa ringde igårkväll och pratade om vår favoritpizzeria och jag blev lite nostalgisk och saknade den tiden liten. Jag förknippar Del Piero med att Mojjo föddes eftersom vi precis varit och handlat mat där när mina värkar kom igång.
Sedan saknar jag kvällarna på Picasso, den underbaraste lilla krog man kan tänka sig. God mat och en underbar ägarinna.
Jag kan ibland sakna det jag hade men jag gläds för det jag har. Så tror jag de flesta känner men man skall våga erkänna det också. Det finns alltid bra saker, även i det dåliga.

Nu ska jag gå och mysa lite i soffan med Mojjo. Men egentligen är jag sugen på en macka med leverpastej. (VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG!?) Men vi har ingen hemma. Så, de får bli en macka med skinka och mys i soffan.



Man vet ju aldrig, han kanske har en flickvän i varje stad? *ler*



 


Främmande av min bror m. familj.

Nu har dom åkt.
Min bror och hans familj har varit här ett par timmar och busat. Nog har dom busat alltid.
Jillsan och Mojjo har härjat på Mojjos rum, busat i vardagrummet och i köket.
Alice Ballis har suttit med faster i soffan och snackat massa skit och dragit faster i håret så så jag skrikit av smärta.

Hon har även drägglat ner fasters tröja och hoppat ordentligt på magen.

Alice har även en tendens att tokskratta åt saker som flyger och far, i detta fall en Ymot som jagar ett plastäpple.

När Mållgan kom hem blev även han utskrattad, vilket jag kan förstå. (Tycker om dig ändå gubben)
Det blir rätt tyst när dom åkt.

Nu håller jag på att lägga Mojjo i hennes rum. Hon brukar ofta somna i vårt sovrum men ikväll ville hon lägga sig här inne och jag gnäller inte. Vi får se hur det går. Om hon kan låta bli alla leksakerna.



Gotteligott gott..

NU VILL JAG BAKA SCONES!!

Halva veckan har redan gått...

Oj var tiden flyger iväg. Bara 2 dagar kvar till provet på jobbet. Bara 2 dagar kvar till helg.. Bara 3 dagar kvar till Mållgan ska tävla. Halva veckan har redan gått.

Jag har krypit upp i min stora ensamma säng. Känns konstigt att inte Mållgan är hemma när han varit ledig så länge att man hunnit vänja sig. Men om några timmar är han hemma igen.
Mojjo sitter och ser på Tv en stund innan "fasters älsklingar" kommer. Mojjo vet inte att vi skall få besök så hon kommer bli superglad. Och jag får snusa bebis en stund.

Jag har haft en kanondag på jobbet idag. Börjar trivas rätt bra med alla människorna. Gillar verkligen TC:n som har hand om oss. Hon är, som det verkar, nästan alltid glad. Gillar när hon sitter bakom mig och pratar för sig själv och även nynnar på nån barnvisa eller vad det nu kan ha varit hon nynnade på idag.
Sedan har vi en massa andra mysiga människor. Man kommer ju bättre överens med vissa men det finns ingen jag känner att jag inte klickar med. (Om man bortser från personlig irritation över tidigare händelser)
Det är mycket korvstoppning just nu så det är viktigt att man kan skratta och skämta med varandra under rasterna mm.

Annars har det inte hänt så mycket denna vecka.
I måndags var vi iväg med alla barnen och handlade lite kläder samt storhandlade till kylskåp och skafferi.
Jag trodde att det skulle bli jättedyrt men jag kom lindrigt undan och barnen kommer att vara fina på dopet nästa helg.
Men handla med 3 barn är inget jag rekomenderar. Den ena tjatar om glass och den andra om godis, utom Mojjo för hon tjatar om apelsiner. Och den ena ska ha den klänningen, den andra dom byxorna och den tredje en rosa Hello Kitty-tröja som bara finns i gult.

Och så har vi skruvat ihop loftsängen så nu får alla barnen plats när busungarna är här.
Mojjos rum blev jättefint.

Nu känns det som jag har redovisat nog.
Nu ska jag äta en singoalla lakrits. eller vad dom nu heter, och hämta krafter så jag kan busa med fasters älsklingar när dom kommer.



Helgen i bilder.


3 trötta barn tar en sista titt på regnet som öser ner innan det är sovdags.


På söndagmorgon åkte vi och kikade på fotboll. Målvakten platsar i landslaget.


Efter det blev de fix i Mållgans syster och svågers trädgård. Mojjo hjälper gärna till.


Sedan hoppade barnen studsmatta.


Dom gjorde fula miner.




Under tiden grillade min gubbe åt hela gänget. Hans underbara flickvän, Mojjo, Busungarna 1 & 2, sin mor och far, syster med karl och dotter samt bror med son. Lille K fick nöja sig med majsbågar. MUMS!

En dag i värmen.

Började dagen med att åka till Timrå och titta på när Stor-Moa spelade fotboll. Hon är en tuff liten målvakt. Matchen slutade 2-2.
Efter det bar det av till Mållgans syster med familj där vi grillat, haft vattenkrig och njutit i solen. Har faktiskt gått färg.
När vi kom hem tvättades ungarna av en efter en, som i en biltvätt, innan de fick mysa lite i soffan och sedan hoppa i säng. Mojjo somnade direkt vilket gav mig mer tid till att göra klart uppgifterna vi fick från jobbet som jag inte kunnat gjort under helgen pga mitt förbaskade skitinternet. Kopplar ner hela tiden och den lilla stunden jag är uppkopplad går de så sakna så jag tror jag sitter på ett 56K-modem.

Imorgon blir det storshopping på MAXI och sedan lite klädshopping till barnen på birsta.

Nu har jag inte tid med detta om jag ska hinna klart uppgifterna.


Mojjo har en pappa.

Har tröttnat på alla frågor om Mojjo inte har någon pappa så nu tänker jag svara er alla på en och samma gång.

Jag och Mojjos pappa var gifta när vi bestämde oss för att skaffa Mojjo, hon är med andra ord väldigt planerad.
Mojjos pappa och jag levde tillsammans under några år och han har även bott här uppe i norr med oss.
Som många andra par gick vi skilda vägar och han valde att flytta tillbaka till "sitt/vårt tidigare hem" där han har sin familj, nära och kära. Men även fast han inte bor här med oss är han Mojjos pappa.
Med andra ord, Mållgan är inte Mojjos pappa och kommer aldrig bli Mojjos pappa. Hon har en egen pappa och det kommer ingen någonsin ta ifrån henne.
På samma sätt är jag inte mor till Mållgans barn. Dom har en egen mamma där dom är när dom inte är här. (rätt logiskt)
Hon kallar inte Mållgan pappa och hans barn kallar inte mig för mamma. Mållgan är Mållgan och pappa är pappa, jag är jag och busungarnas mamma är mamma.
Det är liksom lite mina barn, dina barn och våra barn. En modern familj kan man väl kalla de.
Vi är absolut inte ensamma, det är nog rätt vanligt att familjer ser ut så här nu för tiden.

Men nu har jag iallafall klargjort detta. MOJJO HAR EN PAPPA!

En händelserik dag.

Tidigare idag var vi i garaget och kikade på "Nasse", ännu en medlem i busbilsfamiljen.
En helvit skönhet, men dock inte lika vacker dom Mållgans busbil. (Än så länge).
Ungarna busade i bilen medans Mållgan kikade på bilen och jag stod och pratade med hans underbara syster.
Det blev ett kort men väldigt nyttigt samtal om min Mållgan. De ord hon sa fick mig att inse att jag och Mållgan är bra för varandra. Vi tillför nog en hel del i varandras liv.
När Mållgan kom tillbaka till mig och gav mig en sån där kram som bara han kan ge kände jag hur "de 3 orden" var nära att komma ur min mun.
Jag har svårt att säga dem och verkligen mena dem men idag ville jag säga dem, och jag menar dem av hela mitt hjärta.
Inom kort kommer han nog få höra dem för han tillför trygghet, kärlek och glädje i mitt liv.

Efter denna, i mina ögon, rätt stora händelse har vi inte gjort så mycket i regnet mer än varit inne, stått på balkongen och fångat hagel och hälsat på Mållgans mamma och pappa.
Där blev det goda bullar och kaffe som vanligt och någonstans på vägen tappade vi även busungarna. Dom ville stanna hos farmor och farfar till i morgon så vi får förhoppningsvis tillbaka dom på fotbollen imorrn, för imorgon väntar ännu en spännande match med 7-åringar som jagar en boll åt alla håll och kanter.
Får inte glömma kaffet denna gång.

Nu ska vi äta rabarberpajen jag just bakat. Tackar "svärmor" för rabarberna, nu ska vi se hur kocken har lyckats.


Norra Berget

Idag hade jag tänkt bjuda på en massa härliga sommarbilder från Norra Berget men efter va 10 minuter i solen kom regnet. Precis som vi misstänkte när vi såg himlen. Ungarna hann iallafall leka en liten stund innan vi tog skydd i bilen och åkte hem. Väl hemma lagade vi lite mat och ungarna bakade negerbollar.
Klet överallt och ingenting kvar till mig och Mållgan.

Nu tänkte jag försöka plugga lite jobb för att kunna njuta av sällskapet senare ikväll.

Kvällsdans..

Nu ska jag bjuda upp älsklingen till dans i vardagsrummet.. haha..




BUS!

Barnen har busat i badet i över en timma. Dom har tjaffsat och skrattat tills dom kiknat om vart annat. Men det märks att dom trivs tillsammans. Det är underbart att höra barnen skrattar tillsammans.
Nu blir de lite mys i soffan innan hela skaran ska sova.



Nu har barnen kommit.

Trodde inte jag skulle ha någon ork att busa med barnen ikväll men efter förmiddagens ompysslande mår jag mycket bättre. Sedan kanske det gör en hel del att jag faktiskt åkte hem från jobbet och sov till halv två. Tror min kropp behövde få vila lite. Men Mållgan har tagit bra hans om mig.

Sedan var det dags att valla in fårskocken. Mojjo på dagis och busungarna hos sin mamma.
Älskar verkligen när dessa busar kommer. Nu ska dom vara hos oss till på tisdag. Största ansvaret kommer Mållgan få ikväll eftersom jag fortfarande är hängig men nog ska jag orka vara med och mysa lite framför TV:n och äta popcorn.

I morgon ser det ut att bli södra berget om vädret och orken tillåter. Ungarna ville gå Tarzanstigen men det lutar år Björnstigen istället, eller så kanske man ska ta Norra där barnen kan leka själva medans jag och Mållgan dricker kaffe ut termosen. GOTT!

Nu ska jag mysa med Mållgan medans barnen myser framför playhouse disney.


Facebook


I dare you


Stackars mammas älskling.

Verkar som Mojjo drar på sig denna förkylning också. Stackars barn, förra helgen, blåsor i munnen denna helg, förkyld.
Jag hoppas hon klarar sig. Hon får sova med mig i min säng inatt, de va en stund sedan jag fick snusa på henne hela natten. Oftast ligger hon ju i sin egen säng nu för tiden men eftersom Mållgan jobbar hela natten passade jag på att lägga henne hos mig. Jag njuter verkligen av varenda sekund.
Hon hostar lite då och då och snurrar runt som en propeller i sängen. Kanske beror på att hon ligger bredvid mammsen som nästan har 100 grader feber... känns de som iallafall.

Mojjo är precis som sin far, varmblodig. Själv fryser jag nästan jämt.
Nu fick jag en liten arm runt mig hals. Fattar inte att hon inte flyter bort i denna värme. Hon svettas så hennes hår är alldeles vått men ändå ska hon ligga tätt tätt intill och kramas.
TOKUNGE! (Allt tok har hon ärvt från sin far)

Mina älsklingar.

Mojjo tog nyss med sig Mogge och åkte och köpte pizza till sin sjuka mamma.
Själv fick jag gå ut med Ymisen. Bra att få lite friskluft även om jag höll på dö på kuppen.
Fy vad jag är sjuk. Inte vanligt att jag ligger i soffan till klockan är över tre. Men jag orkar verkligen ingenting.
Godnatt en stund igen.

Årets första åska..

Idag på jobbet hörde jag hur det började mullra utanför fönstret. Jag älskar verkligen åska, vilket är konstigt om jag tänker tillbaka på min barndom med en mamma som är livrädd för åskan.
Varje gång hos hörde åskan packade hon in alla oss barn i bilen och där fick vi sitta tills det var över.
(min mor var dessutom dagmamma så de blev många barn i den bilen),
Men jag njuter iallafall av åskan, de får gärna vara mörkt ute så blixtrarna syns.

Nu ska jag avnjuta middagen som min underbara pojke kockat åt oss. En av Mojjos favoriter, korv och makaroner.

Tävling




Jag tävlar om en valfri väggtext från
VinylaHem i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!

Mina små sjuklingar.

Idag har både Mojjo och Mållgan varit hängiga.
Mojjo har knappt ätit något pga blåsorna i munnen och har sovit jättedåligt inatt pga att hon haft så ont.
Får se hur det fungerar på dagis i morgon. Mogge har åkt på en riktig förkylning som det verkar.
Han har legat under täcket i soffan hela dan. Jag har smygit dit till och från och pussat på honom.
Inatt blir han hemma från jobbet. Nu har Mamma S satt ner foten även för det stora barnet.

Jag hoppas Mojjo är pigg imorgon. Hon har ju inte haft någon feber eller annat snor-och-host-äckel, utan bara ont i munnen. Vore skönt att få komma in på jobbet få man inte kommer efter. Även om jag kan läsa mycket hemma så tappar man mycket.

Nu ska jag mysa lite med Mojjo som precis slöt sina ögon och håller på att somna bredvid mig.

En vän

Idag gjorde jag någon jag velat gjort i 2 år. Jag åkte och hälsade på en gammal vän.
Jag och Fröken J träffades för ca 2,5 år sedan och kom varandra riktigt nära. Vi träffades nästan varenda dag tills en dag då något förstörde vår vänskap. Tyvärr vad det jag som tog avstånd av olika anledningar.
Idag när Alex skulle övningsköra fick hon köra hem till Fröken J där vi drack kaffe och åt lakritsballerina.
Jag är så glad att jag åkte, de kändes som vi aldrig varit ifrån varandra. Nu kommer jag aldrig släppa henne igen. Hon är nog en av de vänner jag verkligen litar på. Och jag vet att hon finns där för mig när jag har det svårt. Det har hon bevisat.

Tack för att du fanns då, och tack för att du finns nu. Du har räddat mig fler än en gång.



Mojjo och Fröken J.

Nattens foto


Nostalgi


VAB

Är hemma med Mojjo idag.
Hon sitter och tittar på TV medans jag försöker plugga in de dom andra gör på jobbet idag.
Jag kommer svara helt galet på frågorna, kan inte hålla isär Musses klubbhus och det jag läser.

Vad har vi för tilläggstjänster?
-3 korgar med ärtor...

Snart är det dags för lite lunch.

En bra vän.

Det knackade på dörren och när jag öppnade stod EFA utanför med cola och tårta.
Så nu har vi ätit tårta och pratat lite om allt som händer och sker. Mojjos har fått busat med sin favorit-EFA och lekt med fiskarna på hans mobil. Nu sitter dom och räknar hur många fingrar EFA har.
Vi har även MMS:at Mållgan en bild på tårtan för att visa vad han missar när han jobbar.
Saknar honom mer än vanligt idag. Njuter av lukten på hans Timrå-tröja. Längtar tills jag kommer vakna inatt av att han kryper ner bredvid mig. Underbara människa!!



Kvällens outfit.

Mållgans Timrå-tröja.


Fotboll och busbil.

Hoppade glatt ut sängen när jag såg vädret utanför fönstert. Vi satte oss i bilen och åkte till Selånger för att kika på Målgans systerdotter som spelade match. Kul att se hur ungarna kämpar för att sedan inte veta i vilket mål de ska sparka bollen. Efter det åkte vi till Birsta för att fika en snabbis med Linéa, köpa lite kureringsmedel till min stackar karl...
vi kvinnor vet inte hur det känns när en karl är riktigt förkyld.... och frimärken till alla brev vi måsta skicka ut.
När vi rullade hemåt åkte vi förbi garaget för att kika lite på busbilen. Och nog blev det bus alltid. Både Mållgan och hans syster testade vrålåket. Mojjo skrek av förtjusning när hon hörde motorljudet när dom körde iväg.
Förstår att Mojjo har fått ett motorintresse både med denna mamma och hennes pappa.

Nu blir det snart lite mat innan Mållgan ska iväg på jobb. Själv ska jag nog övningsåka med Alex och kanske träffa kusin Tobbe.


Vi är med b..

Nu är vi äntligen hemma efter en lång och kall dag. Mojjo och jag har krypit ner i sängen medans Mogge tog med sig Ymisen för att lasta av bilen vid garaget. Den får stå där tills nästa tävling.
Jag har nog aldrig sett min Mållgan så glad som när han startade bilen och körde upp den på trailern idag.
Är de det som kallas manlig njutning?

Nu ska jag snusa lite på Mojjo och se på TV.

Östersund nästa.

Nu är vi uppe och nyduschade.
Så underbart att vakna i Mållgans famn. Känner mig så trygg hos honom.
Nu ska vi fika lite och sedan åka och hämta trailern för att röra oss mot Jämtlands mörka skogar.
Först till mormor och morfar Sten, sedan till Östersund. Mojjo har pratat om denna resa sedan vi nämnde det för henne igår. Jag har en helt underbar unge.
Förhoppningsvis kommer vi tillbaka ikväll med en bil. Då kommer jag ha världens gladaste pojkvän i flera veckor framöver.

Nu ska jag gå och mysa med mina 2 älsklingar!



(Jo Tias, vet ju att du fortfarande läser min blogg.

Du är bitter för att jag gjorde samma mot dig som du gjort mot mig åtskilliga gånger.
Men det går nog ingen större nöd på dig. Doppa snoppen verkar du ju få göra på flera ställen ändå.
Hoppas dom inte kommer på dig som jag gjorde.
Kram på dig!)


Trailerproblemet löst!

Efter ca 3 timmars letande hittade vi en trailer som passade oss. Snälla Mr Sundholm från Söråker fixade biffen.
Nu kan vi åka till Östersund i morgon och hämta bil utan ångest.
Tänk om trailerbilen hade varit hel och fin, då hade vi kunnat tagit den.

Under dagen har vi även hunnit hälsa på Mållgans mor och far, druckit kaffe och ätit hennes goda bullar.
Vi har myst lita framför TV:n med Mojjo och precis innan skrivande stund klippte jag till Mållgan lite.
Jädrar vilket hår min karl har. En hel pälshatt. Man tycker att man klipper och klipper och klipper men inget händer.
Men nu är han lite för korthårig enligt sig själv men otroligt snygg enligt mig och det är ju jag som skall titta på honom.
Men efter dom lockarna han hade innan är väl allt för kort i hans ögon. (TJEJLOCKAR!)

Nu ska jag bara vänta på att han ska duscha bort allt hår innan vi ska krypa ihop med Mojjo i soffan och avnjuta en burk Ben&Jerry-glass som Mållgan köpte tidigare idag. UNDERBART!

Lycka och lärdom

Jag ligger här på sängen och myser med Mållgan medans barnen ser på barnprogram på stora TV:n i vardagsrummet.
Läser igenom lite bloggar och fastnat på "faster j"´s blogg som vanligt. Hon har skrivit om sin bror, Mojjos pappa och hennes ord gör mig så glad.
Det verkar som Mojjos pappa har det bra. Jag tror till mångt och mycket det beror på hans nya kärlek.
Jag vet själv hur snabbt livet kan kännas lättare när man finner någon man "Vågar" dela sina problem med.

Jag har alltid varit en sån människa som inte velat berätta så mycket om mitt eget privatliv. Jag pratar gärna och är social så länge jag slipper berätta om mig själv.
Mycket har hänt de sista 10 åren i mitt liv och det är inget jag pratat om med folk. Den jag pratat med mest och det som stått mig närmast var Mojjos pappa under de åren vi levde tillsammans. Efter det har jag inte funnit en sådan människa förrän jag träffade Mållgan. Nu har jag funnit en människa jag känner att jag kan anförtro mig åt, en människa jag vågar visa mig liten och hjälplös för.
Efter att jag och Mojjos pappa separerade skönk mitt självförtroende i botten, inget jag öppet visade men jag tror många runt mig såg det ändå. De förhållanderna jag påbörjade backade jag själv snabbt ut pga att jag inte fann den trygghet jag sökte. Man brukar ju säga att folk "leker av sig": Kalla det va man vill men det var en stor del i min bearbetning för att hitta mig själv igen. Hitta styrkan i att gå vidare och hitta någon form av värdighet. styrka och bekräftelse.
Idag står jag här med en ny kärlek vid min sida. Inget jag kan jämföra med de jag "dejtat" mellan skillsmässan och nu.
Idag står jag här med någon jag kan prata med, någon som förstår mig, någon som låter mig vara ledsen och torkar mina tårar, någon som tycker om mig för den jag är.
Idag är jag mig själv igen. Idag är jag lycklig.

Jag lärde mig massor under mitt äktenskap. Mojjos pappa förändrade mig till det bättre.
Trots att vi ibland hade det otroligt jobbigt så fanns där en stor trygghet som jag tappade när han försvann. Men nu har jag funnit den igen..... i Mållgan.





Ska lägga alla barnen..

Nu är det kaos i kvällsrutinerna.
3 barn som skall tvättas och kissas innan det är läggdags. Men det är roligt.
Värre blir det när alla skall upp och på dagis och skola imorgon. Mogge får köra oss allihopa.
Först busunge nr 1 till skolan, busunge nr 2 till dagis och sedan lilla Mojjo till sitt dagis, efter det skall han skjutsa mig på jobbet för att på eftermiddagen plocka upp oss alla en efter en.
Det som är mest imponerande över dessa dagar är att jag njuter av varje sekund.


Idag har jag Mållgan-abstinens.

Sitter här och är småsur över att Mållgan inte är hemma. Han är hemma om ca 1 timme.
Så mycket som jag saknat honom idag har jag inte gjort på flera veckor.
MISS U!!

Lagar mat och poppar Daughtry.


Kastar i mig maten..

Har satt mig i soffan med datorn i knät och tallriken balanserar jag på magen. Äter i liggande ställning medans jag läser st.se och bloggar lite snabbt.
Har varit på utbildning med jobbet under förmiddagen och skall strax åka på möte med banken. Ett möte jag flyttat för många gånger redan så idag måste jag åka dit.
Är trött och sliten, somnade sent och kunde inte riktigt somna om efter att Mållgan åkt i morse vid 5-6.
Enda fördelen med att han börjar den tiden är att han är hemma vid 17-18 ikväll. Det blir troligtvis middag tillsammans idag, Saknar Mojjo massor idag. Hade ju henne hemma hela förra veckan pga hennes förbaskade förkylning så jag tycker inte om när hon är på dagis nu men jag måste ju jobba.
Nya jobbet verkar för övrigt kanonkul. Samt att jag får jobba med Linéa från MM. Skoj att springa på henne där.

Nu ska jag ta på mig ett par stumpor och springa ner till bilen för att brumma iväg.

Hämtat Mojjo

Nu är vi hemma igen och myser i soffan.
Idag var jag även förbi min fars grav, de va länge sedan. Men jag kände att jag behövde de efter nattens händelser.

Mojjo har även hunnit med en "mojjo" hos mormor.
Morfar påpekar för henne att hon äter mycket glass och hon svarar.
-Ja jag är duktig på att äta glass jag.





Dagens outfit.

Som ni vet är jag inget fan av dagens outfit men såna här "sunk-dagar" är det ironin som gör det roligt.
Tröja: Mållgans
Byxor: Bikbok



Min bror.

Hade ett samtal med min bror i natt. Ett samtal som satte spår. Sitter just nu i bilen på väg mot jämtland och tårarna rinner. Jag älskar verkligen min familj.

Ur högtalarna strömmar musik.
"hold on, we can make it through the night.
I know, i'm forever by your side.
You know, if you should ever call my name.
I'll be right there, you'll never be alone."


Jag älskar dig min bror.

Helgen i korta drag.

I fredags bar det av till jämtland där Mojjo skulle stanna över helgen. Nu får hon äntligen mysa med mormor och morfar Sten en helg. Det älskar hon.
Stannade i jämtland några timmar för att sedan åka hemåt igen och avsluta dagen med äckliga nachos, god cheesecake och 2 cola på O´learys tillsammans med Mållgan och Linéa. Detta i samband med att vi "hejade" på Sverige som tyvärr inte spelade bra nog.
Lördagen bestod av att titta på fina gamla bilar i Timrå, bus med Freddes barn på inflyttningsfesten hos Fredde och Anna för att mysa i soffan innan 21:00 och se på film. Hann även med att dricka en kopp kaffe hos Kusin J under dagen.
Idag söndag vaknar jag ensam i min stora säng. Mållgan åkte och jobbade klockan 5 så nu återstår bara att hämta Mojjo i jämtland igen.

Men jag har fortfarande en undran. Varför tror folk att man ska ut och festa bara för att man inte har dottern hemma?


Ett oväntat samtal.

Idag fick jag ett oväntat samtal från "min" tattuerare som frågade mig om hjälp.
Skoj att han ringer mig och ber om hjälp. Klart jag ska försöka hjälpa honom

När han ringde startade mina tankar om tattueringen igen. Måste börja skissa på hur jag vill ha den.
Denna gång blir det en stor längst efter höger sida från höften till armhålan. SÅÅÅ SNYGGT!

Jag längtar till Göteborg.

Jag saknar verkligen mitt Göteborg och allt vad det innebär.
Jag saknar Mojjos pappa, jag saknar hans familj. De va ändå min familj en gång i tiden.
Jag saknar min "syster" Linda, mina vänner och framför allt våren och sommaren i Göteborg.
Jag vill gå längst aveny, fika på uteserveringarna, åka till Björlanda båthamn och spinga på klipporna, mysa i slottskogen och bara njuta av mitt andra hem.
Men snart kanske resan blir av. Planerna ligger på slutet av maj, början av juni.
LÄNGTAR!

Bjuder på lite bilder sedan vi hälsade på Farmor och farfar 2007. Mojjo leker hund i Miltons hundbur.






Första gången vi är oense.

I förrgår hände det. Jag och Mållgan blev oense. Vi satt och tittade på Tv och det handlade om lastbilar i Australien.
Helt plötsligt började vi diskutera boggies på lastbilarna.
Boggie är en anordning som fördelar trycket vid tunga laste. I slutänden diskuterade vi hur många ställen lastbilen/släpen kan vika sig på.
Detta skapade en mindre diskussion som slutade med att vi tokskrattade åt varandra och kramades massor.
Hur kan vi ens hamna i en diskussion om lastbilar. Jag tycker verkligen om mitt liv just nu. Sådär lagom galet.

Jag läste förresten Idas blogg och tror att de flesta håller med henne när hon förklarar vad pojkvännen skall göra i olika situationer.

Mys i lastbilen

Ligger just nu på sängen i lastbilen och håller på att somna bredvid min nu sovande dotter.
Mogge är endera bak i lastbilen eller i släpet och lastar gurkor, meloner, tomater mm. Så medans han sliter slappar vi.
Jag funderar också på att sova en stund. De är full rulle när vi rullar på vägen. Mojjo tycker verkligen att det här är det roligaste som finns.


webcam

GS is back.

GS om Vad har jag fått idag?:
Och nu instämmer även jag i skaran av gratulanter.
Ett stort grattis på bemärkesdagen din.

TACK! Och tack till alla er andra som grattat mig över telefon, facebook, bloggen och framför allt varit hit och hälsat på.

Fasters älsklingar grattade faster.


Mojjo kramar träd.


Fasters älskling kramar ett annat träd.


Fasters älskling kastar pinne med barnens favorit.


Fasters goknul är alltid lika glad, bara hon inte är hungrig.


Gung gung. Lägg märke till mitt nyfärgade hår. (3 dagar gammalt och knallrött)

Vad har jag fått idag?

Jag fick en redbull och en chokladkaka av Pappa PUCKO, en dyr hårspray av Linda och bror men familj, badskum av Linéa och mina gamla skor av Alex.
Har med andra ord haft en underbar dag tillsammans med vänner.

Ska jag avslöja vad jag fick av Mållgan med?
OK! Jag och Mållgan skall mysa på södra berget en heldag. Bada och basta samt äta gott.
De tror jag blir TOKMYSIGT!

GRATTIS PÅ ER!


En smygkändis.



ST.se

Då va den här igen då..

Min förbaskade födelsedag. Jag tycker egentligen inte om att fylla år. Det innebär ångest inför 30 och saknaden av min far blir större än andra dagar.
Men när jag känner efter så känns den här dagen ganska bra. Jag har nog landat en del med åren.
Många har redan grattat mig på Facebook och det känns otroligt roligt. Jag vaknade imorse och hade telefonen full med sms från olika mysiga människor. Och innan Mogge åkte på jobb inatt fick jag en present som gjorde mig väldigt lycklig.

Inser även att jag gläds åt andra människor en sån här dag.
Så glad att Mojjos pappa är lycklig och hittat någon han verkligen älskar, glad för Dannes skull att han kommit igång med det han älskar att göra, glad för Olisens skull att han fick sin kärlek tillslut, glad för Mojjos faster som planerar både det ena och det andra.
Så vill man ha en känga av en enorm empati idag vet man var man kan få den.

Jag är även glad för min egen skull. Jag har har det otroligt bra just nu!!
Mojjo, ett underbart nytt jobb, Mogge, familjen, underbara vänner, Danne, familjen PUCKO... det är mycket som glädjer mig just nu.

Sundsvall kan vi med.

SUNDSVALL DRAGONS tog hem SM-guldet.
GRATTIS!!!

Har varit hos läkaren.

De va inget större fel på Mojjo, bara en ordentlig förkylning. Dom hittade inget i halsen och lungorna lät helt OK.
Dock så blev jag lite brydd över Mojjo som tvärvägrade samarbeta med läkaren. Hon skrek och grät och ville bara åka hem. Detta är inte likt henne. Hon brukar gapa stort och va jätteduktig.
Bättre gick det när vi fick träffa en sjuksköterska från labbet. Då gapade hon stort och proverna kunde tas.
När Mojjo efter ca 1,5 timmes väntan äntligen fick höra att hon fick åka hem rusade hon genom hela vårdcentralen till ytterdörren där hon stod och hoppade för att tillslut få kasta sig ut i bilen.

Nu är vi alltså äntligen hemma och Mojjo springer runt i din nya cykelhjälm och hjälper Mogge att skruva ihop nya grillen.
Samtidigt försöker hon driva honom till vansinne med sin nya cykeltuta. HAHAHA!
Hellre en tokjobbig unge än en tyst.

Gung gung gung, gunga med mig..


Så ska jag gung gung gunga, jag ska gunga dig, gunga dig.

VILA

Nu ligger jag här bredvid Mållgan och tittar på hockeyn. Idag behövs vila i vår familj.
Mållgan har tansvärk, jag har huvudvärk, Mojjo har feber och hosta och de andra 2 är bara trött efter helgens bus.
I morgon skall jag ringa till läkaren så Mojjo får komma dit och kolla sin förkylning eller vad det nu kan vara,
Tycker så synd om min lilla älskling. Blir orolig och stressig när hon är sjuk.
Men hon är uppe och grejar och allmäntillståndet är OK om man bortser från hostan. Konstig unge!
Jag älskar henne mer än livet själv och gör allt för detta barn. I morgon blir de koll så vi får slut på denna feber.
Men nu ska vi bara mysa, vila och dricka massor med vätska.

Att hjälpas åt.

Jag har insett va skönt det är att vara 2 som kan hjälpas åt.
Idag kan jag tex åka in till stan på ett möte utan att jaga barnvakt eller lämna Mojjo på dagis. Mållgan tar hand om henne en stund. Hon har ju ändå busungarna att leka med.
Det är skönt att veta att det finns 2 extra ögon på Mojjo även om jag aldrig kan släppa konstrollen helt så kan jag släppa på den litegrann.

Dock så kommer det väl aldrig bli som att dela ansvaret med hennes far men det är ändå en stor lättnad att veta att Mållgan finns.

HUNDF*N!

Ymot är tydligen dålig i magen och bajsade precis på golvet i sovrummet. Vi har precis ställt ner den mindre TV:n på golvet och det blev full med "skvätt".
Mitt i eländet började Mållgan tokskratta och kläckte ut sig.
-Är det nu man ska säga att det är skit på TV:n.

Resultat av tidigare fummel.

För några dagar sedan slamsade jag och Mållgan i köket vilket slutade med att jag slog låret i en skruv där det egentligen skall sitta ett lådhandtag. Detta gjorde förbannat ont. Detta resulterade i ett stort blåmärke som fortfarande gör ont. Man ska fumla inom rimliga gränser.
Mamma S alias klumpfot.

Dagens Mojjo.

-Mamma! Det heter inte einsteins, det heter einsteins. Titta på mig. E.I.N.S.T.E.I.N.S. (Hon uttalar det tydligt).
Undra var hon har lärt sig detta? Av hennes mor kanske? Jag ber henne alltid titta på mig när hon skall lära sig uttala ord riktigt.

Min hårige vän.




En bild säger mer än tusen ord.


Du gör mig lycklig!

Tarzanstigen


Mojjo klättrade med en liten säkerhetsåtgärd längst ner... Mållgan.


När alla klättrat ner sprang dom vidare till nästa hinder.


Ymot och Mållgan kom lite efter pga min fegis till hund.


En av busungarna balanserar och Mållgan håller ett vakande öga över sitt lilla troll.


Efter en massa bus i skogen blev de fikapaus


Saft och kakor.


3 små skogstroll.

SVT har ett djuriskt intresse av varg.


Ännu en gång vill jag klargöra vissa saker.

Jag har ingenting emot Danne. Han är en snäll och go människa även om vissa saker blev fel.
Klart jag blev besviken över mångt och mycket men det är troligtvis han även på mig. Jag var verkligen inte snäll ot honom och han viste inte vilka ringar på vattnet hans handling skulle åstadkomma.
Ni som spekulerar i allt detta..
Jag tycker otroligt mycket om Danne som människa fortfarande, han är fortfarande hjälpsam när han kan.


En vanlig dag med barnen..

När barnen hade kommit på förmiddagen åkte vi in till stan för att fika. Ungarna shoppade läppglans och smetade ner varandra från topp till tå. Sedan blev de shopping på MAXI. Massa kött som vi kan grilla men även lite annat smått och gott... så som... havregryn.
Efter de kom vi till de bästa av allt, Godisbasaren i Bredsand. Vi inhandlade godis för 106 kr som delades upp barnen emellan. GOTT även för stora barn.
Hem och äta och sedan satte sig barnen framför TV:n för att titta på film. När de väl varvat ner kröp jag och Mållgan ner i ett bad med varsitt vinglas och levande ljus. Skönt att kunna varva ner och mysa lite även fast man har barnen.
Nu sitter vi i soffan medans barnen plaskar och ska snart gå ut och leka lite med modellflyget vi inhandlade häromdagen. Bus för både stora och små barn. Tror dock att jag och Mållan har roligare än småttingarna.

Bjuder kanske på lite bilder senare.

Metangas

Nu är det dags att kliva upp. Tur att man inte röker i sängen. Pga hund och pojkvän vore du nu lika med döden.

Bjuder på en bild.

Idag bjuder jag endast på en bild som Mållgan tog under nattens arbete. Underbart vacker.
Den är tagen i farten strax ovanför Ärlandsbro.


RSS 2.0